התייעצות...

ד ו ב ש

New member
התייעצות...

אחרי כמעט חצי שנה במוקד תמיכה טכנית של חברת אינטרנט - נמאס לי! ! ! אני לא מסוגלת יותר - וזה לא בגלל העבודה עצמה- אלא בגלל מקום העבודה והיחס והמנהלים והתנאים שהשתנו מאז שחתמתי על החוזה ... ואני לא מסוגלת יותר!! אני כמובן מחויבת לשנה ... והקנס הוא 3000 ש"ח ובנוסף לכל זה אני צריכה להודיע חודש מראש... עכשיו, על ה 3000 שח האלה אני מוכנה לוותר אבל על החודש הזה שאני צריכה לתת להם אני לא מסוגלת אפילו לחשוב - עכשיו השאלה שלי היא כזאת... במידה ואני משלמת להם את הקנס אבל לא מוכנה להשאר חודש נוסף בעבודה - יש משהו שהם יכולים לעשות לי?! או שפשוט לומר להם "שלום ולא להתראות, ?!

bell boy

New member
את רוצה לחזור לשם ?

את רוצה לשרוף גשרים? אם ענית על שתי השאלות האלה בכן תגרמי לכך שיפטרו אותך. גם יפטרו כנראה מיידי וגם תצאי משם מהר

ד ו ב ש

New member
זה לא כל כך פשוט...

יש אחד שעובד אצלנו שלא הגיע למשמרות כבר חודשיים ועדיין ממשיכים לרשום אותם בסידור עבודה... מבחינתם הוא עובד לכל דבר... ואני לא אחת כזאת שמסוגלת לעשות בעיות... אוףףףףףף ! הם גם לא יפטרו אותי כל כך מהר....אלא יגרמו לי לעזוב כדי שהם יקחו את הקנס...

לגבי הקנס

אם תגישי מכתב התפטרות- אפשר לחייב אותך בקנס. אם מפטרים אותך- את לא חייבת לחברה הזו שקל אחד. אם לא תגיעי אז הם יהיו חייבים לפטר אותך מכיוון שאת תופסת תקן של עובד אחר שכן היה מגיע למשמרות. אז מה אם ירשמו אותך למשמרות- את בפועל לא תעבדי שם ומצד שני לא תשלמי קנס ככה שזה לא ממש משנה מבחינתך.

החוק אומר

. הודעה מוקדמת להתפטרות עובד במשכורת עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן: (1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; (2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; (3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים. כלומר, אם עבדת חמישה חודשים את מחוייבת בהתראה של 5 ימים בלבד. עם זאת, עליך לבדוק את החוזה, במידה וחתמת כי את מחוייבת להודיע חודש מראש, החוזה תקף. במידה ואכן הדבר מופיע בחוזה ואת לא תגיעי לעבודה הם עלולים לתבוע אותך בבית דין לעבודה על כך שלא הגעת לעבודה וככה תפוקת כוח האדם שלהם ירדה וגרמת להם להפסדים או משהו כזה...

החוק שכתבתי מתייחס גם להתפטרות

החוק השלם: . הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן: (1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; (2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; (3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים. 4. הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד בשכר עובד בשכר זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן: (1) במהלך שנת עבודתו הראשונה - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; (2) במהלך שנת עבודתו השניה - של 14 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה; (3) במהלך שנת עבודתו השלישית - של 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה; (4) לאחר שנת עבודתו השלישית - של חודש ימים. 5. הודעה מוקדמת להתפטרות הוראות סעיפים 3 ו-4 יחולו, בשינויים המחויבים לפי הענין, על הודעה מוקדמת להתפטרות. מכאן שמה שכתבתי מתייחס גם להתפטרות מהעבודה ולא רק על פיטורין.

לדעתי.. הם לא יכולים לעשות כלום

תוציאי סיקים תקחי אינסוף ימי חופשה תנסי ככה להקטין נוכחות ..

fifth quadrant

New member
נראה לי

שאם לא אכפת לך מהקנס ומה שמפריע לך הוא החודש מראש אז יהיה לך יותר קל בחודש האחרון כי את תדעי שזהו ושאת יכולה לזרוק אפילו ולא לדאוג. כי אם עובד רגיל משתדל לעשות עבודה טובה ולעמוד בדרישות ואכפת לו מההערכה והוא באמת משקיע וכו', אז לך לא יהיה שום דבר מזה! אם את מקבלת עכשיו יחס גרוע אז את גם תוכלי לתת כביכול את היחס הזה בחזרה. תחשבי על זה ככה :) בהצלחה.

למעלה