התייעצות...

dina035

New member
התייעצות...

שלום לאפרת ולבאי הפורום! במקרה נתקלתי לשמחתי בפורום הזה ואוןי אוכל להיעזר בכם. ובכן הסיפור הוא כזה: לפני שנתיים גיליתי שלבני בן ה-10 יש adhd. אחרי ההלם הריאשוני פנינו לרופא המשפחה והוא נתן לו ריטאלין וכן המליץ לי על שיאצו. התחלנו לתת לו את התרופה וכן טיפול של שיאצו פעם בשבוע במשך 3 חודשים. הגעתי למסקנה שהטיפול בשיאצו אומנם כיפי מאד לילד אך אינו עוזר בשיפור התנהגותו ובנוסף זהו טיפול יקר מאד שלא יכולתי לעמוד בו ולכן הפסקנו את הטיפול. לאחר זמן שמעתי על שיטת הביופידבק וגם אותה ניסינו. נסעתי עם הילד לטיפול פעם בשבוע אולם גם המדריכה של הביופידבק לפחות היתה ישרה איתי ואמרה שזה לו עוזר לילד. מאז- אנחנו עם הריטאלין בלבד (כדור ועד חצי) לדעתי ולדעת המורה הכדור עוזר לילד בזמן הלימודים- הוא מסוגל לבצע את המטלות בכיתה משתתף בשיעור וקולט את החומר הנלמד. הבעיה המרכזית שלו היא ההתנהגות- הוא עצבני מאוד, אימפולסיבי בתגובותיו,משתמש הרבה באלימות פיזית ומילולית,טוען שמציקים לו,מכה בעיקר בנות מהכיתה, נעלב מכל דבר קטן שאומרים לו,אינו משהה את תגובותיו ... אתמול היתה לי איתו שיחה שאחריה יש לי מועקה גדולה בלב- הילד חזר מבה"ס וטען שילד מהכיתה העליב אותו ובתגובה הוא קרא לו עבודה שהכין. שאלתי את בני מה אמר לו אותו ילד ובני אמר שהוא כינה אותו "מטומטם". שאלתי את בני מדוע הוא נעלב מכך הרי הוא יודע שזה אינו נכון וכאן באה התשובה שהדהימה אותי- בני אמר שזה נכון וכי הוא באמת מטומטם. לרגע נשארתי בהלם:איזה ילד מסוגל להגיד על עצמו שהוא מטומטם? הסברתי לו שהוא אינו מטומטם והבאתי לו דוגמאות שונות המוכיחות זאת אולם לא נראה לי שהוא אכן השתכנע.הדימוי העצמי שלו מאוד מאוד נמוך. בשיחה עם המורה על העניין - המורה טענה שהילד מאד נבון ובאמת לפי ציוניו בתחום הלימודי ניתן להתרשם כי אין לו בעיה בתחום הלימודי אך הבעיה חריפה מאד בתחום ההתנהגותי. שאלתי- מה עוד אפשר לעשות? לאן לפנות? אני ממש עובדת עיצות!!! אני יודעת שבמרכז הארץ יש מכונים המטפלים בבעיה אך אנחנו גרים בצפון ומאוד קשה לנו להגיע לטיפול במרכז מה עוד שזה טיפול כל שבוע. אם יש לכם הצעות או סיפורים אישיים היכולים לעזור לי -אשמח מאד! בתודה מראש! האמא המיואשת. וסליחה על המכתב הארוך פשוט הייתי צריכה לפרוק קצת מהלב. דינה

no-a-m

New member
קצת עידוד

ברוכה הבאה לפורום, את מתארת בכאב רב את מה שעובר על ילדך, אני רוצה הציע לך להיכנס למאמרים המצויים כאן בפורום ולקרוא בין היתר את המאמר "מבט אחר על לקויי למידה - לגלות את האוצר " אני מקווה שתמצאי בו עניין, ובעיקר עידוד, אמשח לעזור , לשיהיה בהצלחה

אני מבינה ללבך

היי לי יש ילד בן 13 היום ומה שאת מספרת על בנך זה עדיין כלום בהשוואה של מה שאני עברתי אבל עם כל הדברים וכל מה שאבחנו וניסו לדחוף לילד לא עזר כלום הריטלין שיגע אותו וגרם לו לעצבנות יתר ומי שאמר לי שזה נוירולוג הילדים שלא לתת לו את הריטלין צדק ולא הפסיכולוגים למיניהם הוא לא הסכים שאף אחד יגע בו ולא ידבר איתו לא היו לו חברים ותמיד הוא היה בעמדת התגוננות הוא לא היה מסוגל לשבת בכיתה הוא הפך שולחנות אם מישהו פגע בו הוא דפק את הראש בקיר ועוד דברים שיכולים להוציא מהדעת הרמה הסיכלית שלו גבוהה מאוד וכך ידעו בבית הספר הוא בוגר מאוד ומקסים עם נשמה טובה היום הילד לא לומד הוא קיבל פטור ממשרד החינוך וברצוני לספר לך שאמרו שהוא דיסלקטי עם בעיות מרחב ושהוא לא יכול לקרוא נכון ועוד המון דברים שאין ולא היה להם בסיס היום הבן שלי קורא יותר טוב מילדים שלומדים יום יום בבית ספר כותב בלי שגיאות ואפילו אנגלית הוא יודע ולומד לבד יש לו היום חברים והוא בונה אתרים באינטרנט ורציתי רק להגיד לך שהבעיה של הHDAD עוברת עם הזמן ובעוד שנה תראי המון הבדלים וגם לשבת לידו וכמה שיותר שיחות וליטופים בגב ולהגיד לו המון שאוהבים אותו גם האחים שלו שיותר קטנים ממנו מבינים את הבעיה ועוזרים לו המון עם חום והבנה אבל אפשר גם להעמיד אותו במקום בצורה חד משמעית זה גם עוזר להם להבין. מקווה שהייתי מעט לעזר פנינה

הרהרנית

New member
כל הכבוד על ההשקעה בילד

שלום לך, קראתי די בתדהמה את דברייך. על מה בדיוק בנך קיבל פטור? על זה שהיו לו בעיות אלימות? חוסר התאמה חברתית? או דיסלקציה? ואם כן, אתם רציתם שהוא לא יהיה בבית ספר? הוא רצה? ואם היו לו קשיי לימוד כאלה גדולים , איך זה שהוא קורא? ברמה גבוהה? ובונה אתרים? הבן של בן 9 וחצי, היה שמח מאוד לא ללכת לבית הספר, כבר בכיתה אלף, המנהלת קראה אותו לשיחה ואיימה עליו שאם לא ישתפר, הוא יצטרך למצוא בית ספר אחר, הוא חזר וסיפר בשמחה, שהנה הוא ימשיך להתנהג ככה, כי הוא ממילא לא רוצה בית ספר(זה היה באלף!) טוב, אשמח לתגובה, את יכולה אם יותר נוח לך, גם לשלוח לי לאימייל.

שלום דינה וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

קודם כל נחמד שהצטרפת אלינו ואני מקווה שנוכל לתת לך תמיכה ואוזן קשבת והעיקר - הרבה אהבה. שנית רציתי גם לאמר לך שהמכתב שלך לא ארוך מדי - ומותר פה לכתוב הכל אז אל תרגישי לא נוח, אני רוצה גם לספר לך שמה שאת חווה הוא לא שונה בצורה קיצונית מחוויות של הרבה הורים אחרים, וגם של ילדיםכמו הבן שלך, רוב הילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז חושבים שהם לגמרי לבד בעולם, שאין אף אחד כמוהם והם חווים תחושות של בדידות, בנוסף על כך, הבעיה החברתית מופסיפה להם לתחושות הבדידות, ובשלב מסוים האמון בעצמם והביטחון העצמי נמוכים ונוצרת בעית דימוי עצמי, לגבי ההורים - אין עצוב ומתסכל מזה - אבל בואי ננסה לחשוב חיובי - ראשית, אולי כדאי לחפש לו מקום לרכיבה טיפולית, ההתמודדות עם חיות, האחריות והפידבק של חיות המחמד תמיד עוזר לביטחון העצמי ומפתח חווית הצלחה. שנית - האם הוא מראה כישורים יוצאי דופן בתחום מסוים? אמנותי, טכני או כלשהוא? למה לא לרשום אותו לחוג העוסק בכך - שם הוא יוכל לפתח לו מעגל חברתי חדש שגם יעסוק בדברים שהוא טוב בהם - עוד חווית הצלחה. בקיצור - הרעיון הוא לעזור לו לחוות חוויות הצלחה כדי להעלות את הדימוי שלו בעיני עצמו. שוב - ברוכה הבאה. אפרת

יוניא

New member
לדינה ברוכה הבאה לפורום

לגבי שאלתך איך לעזור לילד זאת עבודה קשה ומשולבת ואני אומר מנסיון אמנם בנינו צעיר יותר אבל עברנו גם את זה זה שילוב של המון חום ואהבה המון תשומת לב חיזוקים ומה לא מבחינת הרש כמה שנותנים זה לא מספיק צריך עוד אמנם קשה והילדים האחרים מקנאים לגבי מכונים בצפון השאלה לאיזה כיוון את הולכת יש המון שיטות ויש מעט מקומות בצפון אבל יש השאלה מאיזה איזור את יש עוד משהוא שלנו זה עזר המון וזאת סדנת הורים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז אנחנו עברנו כזאת סדנא דרך העיריה שלנו וזה נתן לנו המון אני יודע גם על עמותת ב"יחד" שמעבירה כאלה סדנאות ברחבי הארץ אמנם המחיר יחסית גבוהה אבל ה"כלים" שמקבלים עוזרים המון אם תהיי מעוניית בעוד פרטים תוכלי לפנות אליי לאימייל [email protected] ואשמח לעזור (אנחנו תושבי הגליל מערבי) יוני

היי יוני!!!../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני מקווה שתהיה אחרי הצהריים - אנו מארחים נוירולוגית בשם ד"ר דיצה צחור, ואני מקווה שתבוא. אפרת

יוניא

New member
איזה בעסה ברק פגע במרכזיה

של בזק כל הנזק ולא היה קשר אתמול יוני

לא נורא יקירי, יהיו עוד

יהיו עוד אירוחים אצלנו בפורום, אני שוקדת על כך, ובפעם הבאה בטח תהיה לך תקשורת, רק תעקוב כדי לדעת מה קורה מתי. למשל השבוע יהיה צ´אט לחברי הפורום ביום שישי אחרי הצהריים (בערך ב-16:30) אפרת

אילת38

New member
שיטת אלבאום

שלום קראתי את מכתב הזדהתי כי גם לי יש ילד עם בעיות קשב וריכוז. אני רוצה לספר לך על טיפול שבחרנו לילדנו. מתוך שפע הטיפולים שישנם בחרנו את שיטת אלבאום שמטפלת בבעיות קשב וריכוז ובליקויי למידה. אנחנו 3 חודשים בטיפול וכבר רואים שיפור למרות שהדרך היא ארוכה עדיין. אני מכירה מטפלים באזור עפולה- יוקנעם אם את מעוניית תשאירי הודעה באי מייל: [email protected] בהצלחה איילת

דליה.ד

New member
שלום דינה../images/Emo41.gif

הזדהיתי עם סיפורך כי סיפורו של בני מאוד דומה. ואכן הדימוי העצמי של ילדי הadhd הוא בעייתי והם פגועים מאוד. צריך לעזור להם לשקם את זה. הבן שלי התחיל לשחות ופתאום גילינו שהוא למעשה די טוב בתחום. דבר שהעלה את הדימוי שלו פלאים !!!!! בנוגע לתדמית שלו בעיני אחרים כ"טראבל מייקר" ו"אלים" - אנו מטפלים בזה: יש לנו הרבה שיחות עם הצוות החינוכי ולאחרונה התחלנו בטיפול קוגנטיבי התנהגותי שיעסוק בזה: לעזור לו להבליג, לא להכנס לצרות, ללמוד להשתמש בסמכות שבסביבה ועוד.

למעלה