התייעצות

Ana Lyn Newkirk

New member
התייעצות

אני תלמיד שסיימתי י"א שרוצה להשלים חומר בכימיה, ולהצטרף למגמת כימיה בתחילת השנה, בספטמבר (בתחילת כיתה י"ב). בתור רקע כללי: אני טוב מאוד במקצועות ריאליים, ואני תלמיד שיש לו יכולת לחרוש וללמוד הרבה ובאופן יסודי. האנשים במבגמת כימיה כבר עשו בגרות של 3 יח"ל בי"א, והם בתחילת שנה הבאה יתחילו ללמוד את החומר של ההשלמה ל-5 יח"ל. השאלות שלי אליכם הן: 1. האם יש לי טעם לנסות להשלים בחודש וחצי שנשארו את כל החומר של ה-3 יח"ל (כדי להגיע עם ידע מספק לתחילת שנה הבאה ולהצטרך למגמה)? 2. אן כן, באילו דרכים כדאי לי ללמוד את החומר (ספרים מסויימים/מיקודיות/מורה פרטי/קורס כלשהו בכימיה)? 3. בהקשר לשאלה השניה, האם מישהו מכם מכיר איזשהו קורס בכימיה שנפתח בתקופה הזו (אם כן, תנו פרטים) או האם אתם מכירים שמות של מורים פרטיים באזור הרצליה-רמה"ש-רעננה?

Ana Lyn Newkirk

New member
../images/Emo51.gif על ההתייחסות

שלום ולא להתראות

epitaph

New member
או אה...מישהו על קוצים...

קצת סבלנות לא תזיק לאף אחד.
אני אישית לא רציתי לענות לך כי אין לי ממש את הידע לענות לך על זה (הזיכרון מהביה"ס הוא כבר לא מה שהיה פעם, וזה לא שאני כזה מבוגר). רוב הספרים שאני מכיר הם פשוט מעבר לרמה שאתה תצטרך, למרות שאני בטוח שיש גם ספרים למה שאתה מבקש. אתה יכול אבל לנסות את קישורי הפורום, נראה לי שיש שם כמה אתרים שקשורים לחומר שנלמד בביה"ס והם גם בעברית, לא יכול להזיק. לגבי האם זה אפשרי, לדעתי כן. רוב הדברים בי"א דורשים לדעתי רק הבנה מינימלית ומעט תירגול ואם אין לך בעיה להסתדר עם מקצועות ריאליים אז יש מצב טוב שתצליח. (למרות שאני חייב לציין כבר מעכשיו שזה פחות ריאלי ממתמטיקה ופיסיקה מן הסתם) לגבי מורים פרטיים אין לי מושג...

abastor

New member
איזי איזי

תראה, אם יש לך את יכולת ההתמדה כמו שאתה טוען, ואת יכולת ההבנה, אני אומר לך על זה. לאו דווקא הכרחי ללמוד את כ-ל החומר עד לשנה הבאה, כי יש הרבה חלקים ממנו שלא באמת נדרשים, כמו חומצות ובסיסים, או תרכובות הפחמן (בהנחה שלא תלמדו את פרק הבחירה פולימרים). אני לא הייתי מודאג מיכולת הלמידה שלך דווקא, כי אם לבצע שני שאלונים של כימיה באותו יום. מדובר במבצע קשה למדי סך הכל, שאני לא העזתי לקחת על עצמי למרות שהציון שלי בשאלון 3 יח"ל לא היה לשביעות רצוני. כשתגיע הבגרות עצמה, תיאלץ להתכונן אליה טוב טוב, וקח בחשבון שהבגרות בכימיה נוטה לבוא בזמנים לחוצים למדי (או לפחות ככה זה היה בשנתיים שבהן אני נבחנתי). אם אתה מאמין שאתה מסוגל להשלים את החומר (ואגב, חודש וחצי זה בהחלט מספיק לחרשן נחוש), ומאמין שתצליח להסתדר עם הבגרות, אני אומר לך על זה. אני האחרון שיגיד לך לא ללמוד כימיה. בנוגע לשאלה השנייה... עקרונית יש ספר שמרכז את כל החומר של 3 יח"ל כימיה, אבל אני לא בטוח איך קוראים לו או של איזו הוצאה הוא. אבל ייתכן מאוד שאם תשאל בחנות הספרים המרכזית באיזור שלך הם ימצאו לך בלי בעיה (אבל גם ייתכן שלא! אל תתפוס אותי במילה!). אם תשיג ספר כזה, אתה אמור להיות מסודר. קח בחשבון אבל שכדאי לך לתרגל הרבה וגם לשבת קצת עם המורה לכימיה, כדי ללטש את היכולות האלה ולראות שאתה אכן נמצא באותו קנה מידה עם החבר'ה האחרים. לימוד עצמי מרוכז הוא בכל זאת פחות טוב מלימוד כיתתי ממושך. ואל תשכח לא להזניח את יכולות 3 יח"ל שלך במהלך השנה, כי אתה בקושי תיגע בהן במהלך השנה הזאת. אז אם אתה רוצה להצליח בבגרות הזאת... אל תזניח. בקיצור... אם אתה הולך על זה, יש לך מסלול קשה לפניך ואני גם לא יכול להבטיח שתניב תוצאות טובות. דוגרי המעבר הזה הוא קצת מאוחר מדי. אבל זה בהחלט אפשרי, ועם מספיק רצון והתמדה אני מאמין שתבצע את זה כמו שצריך.

UST

New member
אני בזמנו(שנה שעברה) למדתי מהספר

הכימיה- עולם החומר . הוא מרכז את כל החומר ל 3 יחידות.

15d03

New member
כן..

השם שלו ניראה לי זה כימיה עולם החומר / ד"ר דלליה צ'ישנובסקי של הוצאת דוד רכגולד אם אני לא טועה..ספר מצויין!

epitaph

New member
מה כל כך קשה?

הכוונה בלעשות גם את ה3 יח"ל וגם את ה2 יח"ל באותו יום. לא כזה מזמן לא היתה לנו ממש אפשרות להתנגד ועשינו את זה גם בפיסיקה ובמתמטיקה. אני אומר לך, התחילו לפנק את התלמידים...

למעלה