התייעצות

ע ד י 2222

New member
התייעצות

שלום לכל בנות הפורום. אני סובלת מאנדו' כבר שנים רבות עם כל מה שמתלווה לכך... בהמלצת שתי חברות יקרות שפעילות גם בפורום זה פניתי למרפאה בתל השומר ולאחר סבב בדיקות וברורים ההמלצה היא להתחיל דיכוי של דקא 3.75 או לוקרין ל3-6 חודשים ואח"כ כנראה לפרסקופיה לטובת "ניקוי". אשמח לשמוע מבנות שעברו את התהליך (דיכוי+ניתוח) מה דעתן, האם הן חשות שיפור ועליה באיכות החיים בטווח הארוך, וקצת יותר אינפורמציה בכלל. חייבת לציין שלפני מס' שנים כבר עברתי ניתוח "ניקוי" אבל בפתיחת בטן, ההחלמה היתה אז ארוכה וקשה וכיוון שהמשכתי בטיפולי פוריות מצב האנדו' חזר לקדמותו ואף החמיר לדעתי. הפעם נאמר לי שהכוונה היא לעשות הליך של לפרסקופיה (או לפחות להתחיל בה...) וכיוון שאין לי כוונה להמשיך בטיפולי IVF המצב לא יחמיר אלא אוכל לשפר את איכות חיי. האמת היא שממש לא מדליק אותי הרעיון של גלי חום מטורפים באמצע הקיץ ומאד מפחידה האפשרות שבאמצע הלפרסקופיה יגלו שיש צורך בפתיחת בטן. בקיצור, המלצות, עצות, הערות יתקבלו מאד בברכה. תודה.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

שמחה שהצטרפת בשל המלצות מהפורום השכן
את מוזמנת להישאר איתנו. אין ספק שטיפולים מחמירים את המחלה כך שסביר להניח שתוצאות הניתוח שעברת, לא שומרו. ממה שתוכלי לקרוא כאן, ההמלצה היא על דקא. ל- 3 חודשים ואפילו יותר אם פניך מועדות להליך כירורגי. בתופעות הלואי הלא סימפטיות של הדקא. אפשר לטפל באמצעות איזון הורמונאלי. יש יתרון גדול בכך שאת לא מתכוונת לעבור טיפולים נוספים כי האיזון על הדקא. לא צריך להתחשב ברירית הרחם. נהוג לאזן עם מתן אסטרוגן- שיטת ה"אד באק"- ממליצה לך גם להתייעץ עם מרפאת גיל המעבר. לגבי לפרסקופיה- את יכולה לדרוש בטופס ההסכמה לניתוח שהסכמתך נתונה אך ורק ללפרסקופיה ושצוות חדר הניתוח נדרש לעשות מה שהוא יכול במסגרת לפרסקופיה. פתיחת בטן תבוצע אך ורק במקרה של סכנת חיים חלילה ולא בשום מקרה אחר. שיהיה בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות, תרגישי חופשי

ע ד י 2222

New member
היי בואינג

ראשית תודה על קבלת הפנים החמה. שנית באמת לא חשבתי על האפשרות של הסכמה ללפרסקופיה בלבד - זה רעיון מצויין שבהחלט מפחית את הלחץ מכל הסיפור. החוויה הניתוחית ההיא הייתה די טראומטית למרות שזה לא היה הניתוח הראשון וגם לא האחרון שעברתי. לגבי שיטת ה"אד באק" שציינת - תוכלי להרחיב? תודה רבה.

מדובר על מינוני אסטרוגן

את מקבלת דקא כל 30 יום בתקווה שלא תחווי את כל תופעות הלואי, אמן. כנגד התופעות הללו שנובעות מחסר בהורמוני המין - נהוג לתת תוספת של אסטרוגן בצורה שתאזן אותך מבחינת תופעות לוואי אבל שלא תפגע בהשגים של הדקא מבחינת כאבי הבטן. הדקא מקטין את המוקדים והופך אותם לבלתי פעילים, האסטרוגן "מצית" אותם וגורם בעצם לכל תופעות המחלה, הרעיון הוא ליצור "באלאנס", מחד, שתישארי מאוזנת מבחינה הורמונאלית על מנת שתוכלי לתפקד ומאידך, שתהיה לך איכות חיים מבחינת כאבי הבטן ויתר "סל התופעות" של המחלה. המטרה היא להנות משני העולמות
מרפאת גיל המעבר תוכל להיות גם לעזר. בהצלחה

נעמי 17

New member
שלוםלום

ברוכה הבאה! אני מקבלת דקא 3.75 בתוספת קליאוגסט ומרגישה מעולה!!!!
נותרו לי עוד 2 זריקות להשלמה של חצי שנה ואני חוששת מהיום שאצטרך להפסיק את הדקא.. כך שלי הדקא עושה טוב. כשאסיים את הטיפול, אעשה חושבים לאן פונים. לכן אני ממליצה לנסות את הדקא + התוסף בכדי לראות אם באמת זה עושה גם לך טוב.

ע ד י 2222

New member
היי

איזה יופי לשמוע שאת מרגישה כל כך טוב אכן ההמלצה הייתה לקבל תוספת הורמון אבל להתחיל עם הלוקרין ולראות אך משפיע... יש לך מושג מה ההבדל בין הדקא ללוקרין? וחוץ מזה - מזל טוב

נעמי 17

New member
../images/Emo140.gifתודה

כדאי לברר כי אני לא בטוחה אבל נדמה לי שזה אותו החומר

היי ברוכה הבאה ../images/Emo25.gif

טוב לראות אותך פה
קודם כל הייתי מנסה את הדיכוי ורואה אולי יהיה שיפור משמעותי אצלך רק מהדיכוי ללא צורך בניתוח. תנסי חצי שנה דיכוי ואז תראי מה נראה לך נכון יותר. לא נראה לי שאת חייבת להחליט ברגע זה. ועוד נקודה למחשבה - במידה ותעברי את הניתוח, את מתכוונת לקחת אחריו גלולות ברצף ? כי אני חושבת שאם את לא מתכוונת לעשות את זה, אז חבל בכלל לעבור את הניתוח.

ע ד י 2222

New member
היי יקירה

האמת שזה בדיוק מה שחשבתי לעשות, להתחיל דיכוי ואח"כ להחליט, פשוט אני כבר כל כך רחוקה מהמצב הזה של לדחוף הורמונים לגוף והיום שכבר פחות בוער לי להיות בהריון אני חושבת פעמיים על כל הדברים האלה שאני מכניסה ... חוץ מזה באמת מעניין אותי לברר עם בעלות נסיון האם השילוב הזה של דיכוי+ניתוח+גלולות עובד. לגבי גלולות ברצף-נראה לי הגיוני שאם אני עושה ניתוח אני אצטרך לשמר באמצעות גלולות. שבת נהדרת לכם ונשיקות

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה עדי ../images/Emo140.gif

מצטרפת להמלצות שניתנו לך כולל החשיבות שבדיכוי ממושך לאחר ניתוח, במידה ותבצעי. המון המון הצלחה ואת מוזמנת להפוך לחלק מהבית החם שהקמנו

liatsw1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בס"ד אין לי מה להוסיף על דברי קודמותי, למעט על שאלתך על הדקא או לוקרין. מנסיון שלקחתי את שני סוגי הזריקות וגם בהמלצת הרופא - אני בעד הדקא. אמנם את הדקא יש להזריק כל חודש וללוקרין קיימת זריקה של כל 3 חודשים, אך לאחר חודש וחצי גיליתי שאני מאוד קרובה לביוץ, כלומר שהיא לא "עשתה את העבודה" טוב, ואם לא הייתי עולה על זה הייתי מקבלת ווסת!!!! כך שגם בהמלצת הרופא שטען שאינו חובב גדול של לוקרין חזרתי לאהובתי זה מכבר - הדקא!

למעלה