התייעצות

PunkInDrublic

New member
התייעצות

שלום, קרה לנו מקרה די משונה ונודה לכם אם תייעצו לנו. היום (שבת) בשעת צהריים התעוררנו לצלצול באינטרקום, וכשפתחנו את הדלת הסתבר שאלו זוג מבוגרים, שטענו שנשלחו מטעם בעל הדירה לראות אותה, למטרות קנייה. יש לציין שהיינו מופתעות מאד, לאור העובדה שבעל הדירה לא טרח לתאם זאת איתנו או אפילו להודיע לנו. הזוג טען שבגלל שאין לנו טלפון בדירה הם לא יכלו להשיג אותנו, אך לבעל הבית יש את מספרי הפלאפון של כולנו. מה לעשות במקרה כזה? האם זה חוקי? מה לומר לבעל הדירה? בתודה!

nickey

New member
אני הייתי מתקשרת

במקרה כזה לבעל הבית לשאול אותו למה הוא לא התקשר להודיע, ושנית, מי בא לראות בתים למכירה ביום שבת?! לא נראה לי שזה חוקי, בחוזה סטנדרטי רשום בד"כ שבעל הבית או ב"כ יכולים לבוא ללא התראה מראש בכדי לבצע תיקונים או לבדוק שהכל כשורה.. אך אם רוצים להראות את הבית את זה עושים עם תיאום מראש..

gesus

New member
תבדקי את זה בחוזה

אם זה בחוזה עליו חתמת אז זה כנראה חוקי, למרות שישנם חוזים שלא עומדים במבחן הזה, בעיקר חוזי עבודה בהם העובד חתם על סעיף המנוגד לחוקי המדינה. בכל אופן, אני הייתי מברר את זה עם בעל הדירה וגם אם זה מעצבן אני הייתי נרגע לפני שהייתי מתכסח איתו.

תשובות

מה לעשות? לא להכניס, כי בעל הבית לא הודיע לכם על זה והחזקה על הדירה היא שלכם כי את משלמים עליה. האם זה חוקי? תלוי מה כתוב בחוזה, אבל אפילו אם כתוב בחוזה שבעל הבית יכול להראות את הדירה לרוכשים פוטנציאלייים בד"כ זה מלווה בתנאי של תיאום מראם. בכל מקרה אם בעל הדירה לא הודיע לכם- אל תכניסו כי אין לכם מושג מי אלו האנשים האלו. מה לומר לבעל הדירה? פשוט תגידו לו שאם הוא רוצה להביא אנשים- שיתאם מראש בשעות שנוחות לכם כי הפרטיות שלכם נפגעת מכל הסיפור.

../images/Emo45.gif יש בזה משהו...

אתם לא מכירים אותם, ובכלל איך הם הגיעו בלי לדעת שיש מישהו בבית

אם בעל הדירה לא ידע אתכם מראש

שהוא מתכוון לשלוח קונים פוטנציאליים לראות הדירה, מומלץ לא להכניסם. אבל, כדי לשמור על יחסים טובים עם בעל הדירה, כדאי לברר איתו את הנושא ולקבוע מערכת תאום מראש לעתיד.

אסלון

New member
וגם אם זה חוקי?!

ואם נשים בצד רגע את עניין החוקיות..זה מפחיד. אני לא הייתי פותחת את הדלת בכלל.. מי יודע מי הם ולשם מה באמת הגיעו. אי אפשר לדעת היום - רק תיאום מראש. כולנו עם פלאפונים זמינים.

למעלה