התייעצות...

ללכת עם

New member
התייעצות...

הייתי אצל פסיכאטר... באתי אליו בגלל שאני חושב שאני סובל מADD (רק האלה גם ביטויים שונים שאפשר לעמוד עליהם? לאחרונה נתקלתי במושג הזה- והבנתי שיש משהו שמלווה אותי מאז שאני מכיר את עצמי) עם כל ההשלכות הנפשיות שבו. עוד לא עשיתי מבחן "טובה" אלא רק ראיון קליני איתו. במהלך הראיון אמר לי הפסיכאטר שהוא מנסה להבין אם יש לי הפרעת קשב או חרדה.... השאלה שלי היא פשוטה.. האם התופעות האלה אינן יכולות לבוא ביחד, כלומר שום דבר לא הולך כמו שצריך אז אתה נהיה חרד ממצבים שונים?. או שיש לשני הדברים האלה ביטויים שונים שאפשר לעמוד עליהם. התלבטות נוספת: לאחרונה נכנסתי לדכאון עמוק. אין לי חשק לשום דבר. זה לא היה בעבר...אולי רק לתקופות קצרות. ושמתי לב שהבעיית ריכוז שלי ממש נהייתה יותר חמורה...האם לדעתכם זה בגלל הדכאון או בגלל מודעות עצמית שפיתחתי? האם יהיה נכון עכשיו להשתמש בריטלין? כמו כן, קראתי באיזה מאמר שטיפול בהפרעת קשב שקטה יכול להיעשות בצורה יעילה גם על ידי תרופות נוגדות דכאון? האם זה נכון?

ronenscha

New member
עם או בלי

אין שום סתירה בין התופעות, ולמרות שיש להן קיום נפרד יש להן גם קיום עצמאי. עדיין לא ברור הקשר בין שתיהן, כפי שציינת, הפרעת שב בהחלט יכולה לגרום לחרדות עקב חוסר ההצלחה והתסכול שהיא מבילה, מצד שני החרדה יכולה ליצור תסמינים של הפרעת קשב, מצד שלישי יכול להיות שיש פגיעה במוח שגורמת לשתי התופעות גם יחד - סביר מאוד עם יש עוד בעיות רפאויות. נראה לי כי אצל כל אחד המקרה מתפתח אחד וקשה לאמץ מודל אחד. אני עצמי מטופל הן בתרופה נוגדת דיכאון והן בריטאלין, את הריטאלין אני לוקח בהתאם לצורך והשילוב בין השתיים ממש עוזר לי להיות אדם אחר. הבעיה עם הפרעת קשב הינה שהסימפטומים המאפיינים אותה יכולים לבוא ממספר רב של מקורות, ולא כל מקור מטופל מגיב באותו אופן על הטיפול, כך שיש צורך באבחון מקיף ומעקב צמוד גם לאחר קבלת התרופות. אני מציע שתעשה אבחון מקיף, כל פסיכו-דידקטי לבדיקת לקויות למידה, ורק לפי זה תמישך הלאה. בהצלחה. רונן

אבחנה מבדלת היא דבר חשוב ועקרוני

כלומר, סימפטומים מסויימים, יכולים להצביע על מצבים שונים, וחשוב מאוד, למצוא את אותם הקריטריונים שיתרמו לאבחנה מדויקת ונכונה - וזה מה שהפסיכיאטר כנראה מנסה לעשות. יחד עם זאת, בהחלט יש מקרים שבהם יש גם הפרעות קשב, וגם חרדה, אבל את זה יש לאבחן בצורה מדויקת ומקצועית. מה יעץ לך הפסיכיאטר, האם אתה ממשיך את תהליך האיבחון אצלו? ועוד משהו חשוב מאוד. הטיפול התרופתי, והמעקב תרופתי יש לעשות בתיאום עם רופא מתאים. צריך להיות מאוד זהירים כשמקבלים ייעוץ בפורומים, ולא משנה עד כמה הם נראים לך מקצועיים. הרופא שרושם לך את התרופות, יהיה זה שיבחן את השפעות הלוואי והאינטראקציה בין תרופות שונות, וההתאמה למצבך. אם אתה עדיין בשלב הראשוני של האיבחון, כדאי לך להשלימו, ורק אח"כ לחשוב על הפתרונות. אם הדברים לא ברורים וחד משמעיים, אני ממליצה לך להרחיב את האיבחון, עד שיתבררו העובדות, שלפיהן תוכל להחליט על דרכי פעולה וטיפול. בהצלחה

למעלה