התייעצות!!!

התייעצות!!!

יש לי תלמידה חדשה שיש לה עגיל באף ובאוזן, מסוג כזה שאין בו פתח להורדה (כלומר, עגיל קבוע כזה). היא לא יכולה להוריד אותם לפני השיעור. בינתיים יש מאחוריה שני שיעורים ואני לא יודע מה לעשות, כי אני לא יודע איך ואם היא תוכל להמשיך בלימודיה. תוך כמה שיעורים פרצופה יתחיל כבר להיפגש, מדי פעם, עם כפפת האיגרוף של הפרטנר/ית שלה... ועם השבועות והחודשים המפגשים האלה ייערכו בתנאים יותר ויותר מהירים ו"קשים". מה עושים? האם זה מסוכן? אני לא מצליח לקבוע בצורה מוחלטת את רמת הסיכון, אני רק יודע שאני לא אוהב את הרעיון ושאני ממש ממש אשמח לקבל יעוץ ממישהו שיש לו נסיון כלשהו בעניין הזה, או הפניה למישהו בעל ניסיון בעניין כזה. כמובן, אני יכול להפנותה לאחד מהקבוצות הלימוד שלי העוסקות בקונג-פו ללא אמנות הלחימה, אבל לא בשביל זה היא באה אלי. אני יכול להפנותה למכון אחר או למורה אחר שלא מלמד פול-קונטקט (למרות שנראה לי שהבעיה קיימת גם ברמות יותר עדינות מפול-קונטקט). האם נגזר עליה, כל זמן שהיא בוחרת להשאיר את שני עגיליה על פרצופה, שלא ללמוד את אמנות הלחימה באופן בו אני מלמד אותה?

שלום ידידי

עם כל הכבוד וההערכה לתלמידה החדשה , עליה להבין את רמת הסיכון הקיימת בשיעורים מסוג זה . כמו כן עליה לקבל ולהבין את החוקים הקיימים במקום ובמיוחד עליה לכבדם , כמובן כל עוד היא מעוניינת לקחת חלק פעיל בהם . מעבר לכך ידידי שום דבר אינו שווה את רמת הסיכון שאתה כמאמן לוקח על עצמך . אם אתה מבחינה מקצועית מגדיר זאת "כמסוכן" במידה כזאת או אחרת זו בדיוק הנקודה בה מגדיר החוק כ"רשלנות מקצועית" , לפיכך אתה (במידה כזאת או אחרת) פועל מתוך"רשלנות מקצועית" , רק לצורך העניין היבש הביטוח במקרה כזה אינו מבטח את תלמידתך . ידידי עוד שנים רבות לפניך כמאמן , שמור על תלמידיך במידת האפשר וכמובן שמור על עצמך והבטח עצמך מתביעות מסוג זה . ממני

aiki-freak

New member
גם לי זה נשמע מסוכן...

אני חושב שאפילו אם תחתים אותה על מסמך שבו היא נוטלת את כל האחריות , עדיין לא יהיה לו תוקף חוקי. כבר ראיתי אנשים שדיממו סתם כי למישהו היו ציפורניים ארוכות. ...לא הייתי רוצה לחשוב מה היה קורה לו העגיל שלה היה נתפס בבגד של מישהו תוך כדי הטלה רצינית. (
)

אאוץ´!!!!

תודה על העזרה, על המחשבה ועל התיאורים הציוריים... אכן, עזרת לי!!!

תודה רבה!

אני אכן אפעל בהתאם... לא אתן לה בשום פנים ואופן לעשות קרב. היא תוכל להגיע לשיעורים, אבל לא לעשות קרבות, הטלות ושאר צורות עבודה "מתחככות". במלים אחרות, היא לא תוכל ללמוד את אמנות הלחימה... ואני מניח שהיא תצטרך לקבל החלטה. תודה!!! עזרת לי!!!

גם ללא "התחככות",

עלול להיגרם נזק באימון. מספיק שתרגיל יבוצע שלא כהלכה, או אחד הצדדים יאבד שליטה/ביקורת - אזי התוצאות עלולות להיות קשות, ולהותיר צלקות, ולא משנה אם זה מעגיל או מציפורניים. ברגע שהתלמיד שלך באה ללמוד, היא קודם כל קיבלה עליה את המרות שלך ואת המסגרת שקבעת. אם היא לא מסוגלת לקבל את משמעת המקום, כיצד תהיה מסוגלת ללמוד את האומנות והפילוסופיה שאתה מעביר לה, או כל מיומנות לחימתית אחרת??? (והדבר נכון לגבי כל תחום בחיים!). לגבי החתמה על מסמכים שפוטרים אותך מאחריות - אני לא הייתי עושה זאת, משום שבמידה ויגרם נזק בלתי הפיך (ופה, אולי אני קצת מקצין), אתה עדיין תישא באחריות האזרחית/פלילית לנזק שייגרם... (חוץ מזה, הרי לא תבקש שתיפטור אותך מאחריות, במקרה שדברים לא יעבדו בסיטואציה אמיתית...).

למעלה