התייעצות.

Nellie Bly

New member
התייעצות.

אם ההודעה לא במקום,אבין מחיקה. מה עושים כאשר ההורים אינם מוכנים בשום אופן לתת ריטלין? מדובר על ילד מדהים,בן שבע וחצי,בעל פיגור שכלי וADHD.חסר שקט מוטורי,לא מתרכז באף פעילות,רץ,קופץ,צועק וזורק דברים ללא הפסק.לא מתקדם בשדה של עבודה פרטנית או שיעורים קבוצתיים ובעיקר-סובל מאוד,מתוסכל מעצמו ולא מוצא מנוח. ההורים אינם מוכנים לתת לילד ריטלין-הם ניהלו מספר ומספר שיחות עם אנשי מקצוע מוסמכים בעיניין ואינם מוכנים להענות לבקשתם לנסות לתקופה מוגבלת את התרופה. מה ניתן לעשות?אני אובדת עצות,כבר לא עובדת בבית הספר שבו נמצא הילד אך בקשר מתמיד עם הצוות המקצועי והלב נקרע.מדובר בילד בעל יכולות וורבליות ומוטוריות,שיכול לעשות התקדמות גדולה שנבלמת בגלל ההפרעות קשב וריכוז. תודה רבה וסליחה על ההתפרצות.

zivadina

New member
הורים שלא רוצים לתת ריטלין

קודם כל, תודה שאת מתייעצת אתנו. אנחנו הורים לילדים ADHD, ולכן מובן שתפני אלינו. אנחנו מטפלים בילדים שלנו לא רק בעזרת ריטלין, אלא בעוד הרבה טיפולים תומכים אחרים. תוכלי לראות כאן ייעוצי מומחים מתחומים רבים, כאשר התחום הראשי הוא התחום ההתנהגותי. הטיפולים הראשיים לילד ADHD שנמצאו מחקרית כמועילים בנוסף לתרופה הם: 1. הדרכת הורים 2. עיצוב התנהגות לילד בגישה פסיכולוגית שנקראת "התנהגותית-קוגניטיבית" בכל המסגרות של הילד, מומלץ מאוד ליצור מסגרת ברורה מאוד, עם כללי התנהגות וזמן קשוחים. מסגרת זאת אמורה ליצור לילד גבולות, במקום הגבולות הפנימיים שאין לו בגלל חוסר הויסות של ההפרעה. מנסיוני האישי עם ילדיי שלי, ומעבר לממצאי המחקרים שקראתי, מסגרות ברורות וקשוחות שנבנות בהתאם לצרכי הילד והמקום ומשתנות לפי הצרכים ולא לפי שגיונותיו של הילד, מהוות תמיכה יוצאת מן הכלל להתפתחות הילד, ולמרבה הפרדוקס, אינן פוגמות בתכונות החיוביות יוצאות הדופן שלו אלא עוזרות לו לממש את הפוטנציאל שלו. את מוזמנת לקרוא בקישורים המצורפים. בנוסף, בשבוע הבא תתארח כאן הפסיכולוגית ההתפתחותית עינת הרף-כשדאי, ואני בטוחה שהיא תוכל לתת לך עצות מועילות. נשמח לעמוד לרשותך, לרשות הצוות ולרשות ההורים בכל עת. אני מקווה שמערכת החינוך שלנו "תסבול" מעוד הרבה אנשים אכפתיים כמותך.

למעלה