התייעצות

ניאו30

New member
התייעצות

בעוד כמה חודשים אני מתחיל ללמוד בירושלים בשכונת בית הכרם,ובין השאר אני אלמד ברביעי עד הלילה ואתחיל בחמישי בבוקר,אז חשבתי למצוא איזה סידור ללינה בלילה הזה.חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי הרבה,רק אכסניות נוער של yha.שלוש מהן די קרובות למכללה שלי,ולאחר בירור קצר נפסלו שתיים ונשארה אחת בנווה שאנן ליד האוניברסיטה בגבעת רם.לא ממש קרוב אבל לא משהו נורא.זה עולה 110 ₪ ללילה שזה הכי זול שיצא לי למצוא. עכשיו,שאלתי האם מישהו כאן מכיר מקומות זולים יותר ללינה באזור בית כרם(והסביבה כמובן)? זה יכול להיות גם משהו פשוט ללא הרבה שירותים,רק מקום עם ארבע קירות וגג שאפשר להתאכסן בו למשך הלילה,ושלא יעלה יותר מדיי(אולי אפילו אזור קמפינג אם יש כזה באזור,ובלבד שיהיו שם שירותים ומקלחות).

bali

New member
מנהל
ביררת על אכסניות בשכונת בית וגן?

אמנם זו שכונה דתית, אבל יש שם כמה אכסניות ואולי הן לא יקרות, וזה קרוב לבית הכרם. אתה הולך ללמוד במכללה להנדסה? כי זה רמת בית הכרם וזה ממש לא רחוק מבית וגן.

ניאו30

New member
לא מכללה להנדסה אלא מכללה לחינוך

מכללת דוד ילין.בקשר לבית וגן,אז כשחיפשתי אכסניית נוער לשמחתי (המוקדמת) ראיתי שיש אחת כזו בבית וגן(לא ידעתי שזו שכונה דתית האמת, אבל זה לא נראה לי רלבנטי כי אני לא הולך לגור שם אלא רק לילה אחד בשבוע),ממש בהמשך לשדרות הרצל שזה עובר דרך המכללה,ממש אידיאלי בשבילי אבל לצערי כשביררתי אצליהם נאמר לי שאין שם חדרים משותפים אלא רק חדרי יחיד/זוג שעולים 240 ₪ ללילה,שזה מאוד יקר לי(בייחוד בהתחשב שלא מדובר בחופשה אלא בסידור שנתי,שבוע אחרי שבוע).גם החדרים המשותפים של האכסניה בנווה שאנן זה די יקר לי אבל זה בגבול הסביר או נכון יותר בגבול של הכי זול שאפשר למצוא ללא הכרות קרובה יותר עם העיר. יש גם את האפשרות המקורית או הבנאלית,וזה לחזור הביתה לאזור המרכז ברביעי בלילה ולסוע בחזרה בחמישי על הבוקר(מתחיל בשמונה וחצי),אבל כמה זמן אפשר להחזיק ככה? ומה עם פקקים בדרך(איחורים),עייפות,הוצאת אנרגיות מיותרות וכדומה...ככה שאני צריך לעשות לי את החשבון האם 110 ₪ מכסה לי את הוצאת האנרגיה הכרוכה בנסיעות האלו, במשך שבוע אחרי שבוע אחרי שבוע...בינתיים אני מברר,אוסף מידע כך שאת ההחלטות אני אקבל בצורה טובה יותר אני מקווה בסופו של דבר עם התחלת הלימודים. תודה על תגובתך! דרך אגב,הופתעתי לראות אותך כאן,לא יודע אם את זוכרת אותי אבל הגבתי לך כמה פעמים בבלוג שלך די מזמן...חחחח,אם את זוכרת גם שאלתי אותך לגביי הכתוב בתמונה ששמת בכרטיס האישי שלך,מילים שלא כל כך הבנתי בזמנו ועכשיו מתחילות להתבהר,כי בין השאר אני הולך ללמוד גם אומנות תנועה ש"מתרגמת" את המילים והעיצורים לתנועה ולשפת הגוף (נקרא אוריתמיה).

bali

New member
מנהל
דוד ילין יותר עדיף ../images/Emo45.gif

ובוודאי שאני זוכרת אותך, זיהיתי אותך מייד
קשה לי מאד להסביר איך מילים יכולות להפוך לגוף, אבל תחשוב בדימויים... תחשוב איך לפעמים כשאתה קורא שיר או קטע פרוזה, אתה ממש יכול לדמיין תמונה, ואיזושהי פעולה?... אז זה מצב שבו אפשר לומר שמילים הופכות לגוף, מקבלות חיים... וחזרה לענייני פתרון הלינה: בתור מישהי שגרה חצי מהחיים בבית הכרם, אני מנסה לחשוב אם יש עוד מקום שאתה יכול לבדוק. ברחוב בית הכרם פעם היה איזה מלון/אכסניה שכזה, לא יודעת אם עדיין קיים. אם כן הוא גם נמצא ממש ממש קרוב לעלייה לכיוון המכללה מרחוב בית הכרם (רחוב המעגל). אני גם חושבת שאולי 110 ש"ח זה לא היסטרי. תחשוב שמעבר לזמן ולאנרגיות, גם הנסיעה עצמה עולה כסף. שיהיה לך בהצלחה במציאת הסידור ובלימודים (מה בדיוק אתה הולך ללמוד? איזו מגמה?) ובכלל... כייף לשמוע ממך.

ניאו30

New member
המון תודה ענבלי ../images/Emo24.gif

אני אנסה לברר בקשר לאותו מלון/אכסניה ברחוב בית הכרם שלא שמעתי עליו לפני כן(אם הוא עדיין קיים). בקשר ללימודים שלי-זה שייך לתחום החינוך האלטרנטיבי.נקרא חינוך וולדורף או חינוך אנטרופוסופי(או אנטרו מה כפי שמקובל לשאול
).האוריתמיה,בה באמת מילים הופכות לגוף ותנועה,היא חלק מאוד חשוב בחינוך הזה,יחד עם עוד לא מעט סוגי אומנויות אחרות שאני הולך ללמוד בשנים הקרובות. שוב תודה על העזרה וגם כיף לשמוע ממך

bali

New member
מנהל
לא נבהלת מהאנטרו-מה שלך ../images/Emo13.gif

יש לי תואר בחינוך
השם הזה מוכר לי, אנטורופוסופי... יש מצב שלמדתי עליו בקורס של "התלמיד החריג" (קורס מרתק על המון תחומים של חריגות אצל תלמידים, שבו עבודת הסמינר שלי היתה על אוטיזם. המרצה היא ד"ר לחינוך שעשתה התמחות בחינוך מיוחד בסורבון)... שמע... כשאתה מתחיל ללמוד בירושלים, אני כבר אומרת שאנחנו צריכים לשבת על איזה
(נו טוב, לא על, עם
ביד)ולדבר...

ניאו30

New member
כשאגיע אני אשמח לשבת על/עם ../images/Emo96.gif

דוקא הייתי שם פעמיים בחודש האחרון לימים פתוחים,אבל הלימודים עצמם מתחילים אחרי החגים,משהו בין סוף אוקטובר לתחילת נובמבר.דרך אגב,כבר היתה לי קדנציה קודמת של לימודים בירושלים לפני שנים לא מעטות,אז גם עם מגורים שם,בגבעה הצרפתית.באיזה אזור של העיר את גרה עכשיו?...

bali

New member
מנהל
אני גרה בקרית יובל ../images/Emo13.gif

מה למדת בקדנציה הקודמת?

ניאו30

New member
אה,די קרוב לבית וגן,וגם לבית כרם

למדתי לתואר ראשון ביחסים בינלאומים+תוספות של מזרח תיכון ועוד. סיימתי לפני 7 שנים!

bali

New member
מנהל
אכן קרוב... ויותר מזה

בכל חיי הארוכים (26 שנים) גרתי תמיד ברדיוס של קרית יובל-בית הכרם-רמת שרת... רגילה לאיזור הזה של העיר כל כך עד כדי שכשהייתי צריכה לבחור איפה לגור לבדי בדירה שכורה, חזרתי לשכונה שבה נולדתי...
מעניין אותי איך מיחב"ל ומזרח-תיכון הגעת לחינוך...
מה עבר עליך ב 7 שנים האלה עד שהחלטת על הסבה. מממ....

ניאו30

New member
טוב,זו שאלה קצת מסובכת שבטח לא

ממש מעניינת את אנשי הפורום האחרים אז אולי כדאי שנמשיך את השיחה הזו במסרים הפרטיים. בעקרון,לא מדובר בשבע השנים האחרונות אלא בשנה(פלוס) האחרונה, ואפילו אפשר לראות ב-
חלק מה"אשמה" על כך
וכל השאר במסר פרטי...

bali

New member
מנהל
צודק צודק ../images/Emo13.gif

כבר מזמן היינו צריכים לעבור למסרים האמת, אבל יסלחו לנו.

למעלה