התייעצות

ben האחת

New member
התייעצות

הילד שלי הוא בן 6 ואמור ללכת לכיתה א'. , הילד הוא מאד חכם יש לו קליטה מהירה , שאלות חכמות אבל לעומת זאת יש לו בעיה של מוטוריקה בנוסף לתסמונת טוראט, הגננת הייתה אצלינו והמליצה לנו לשלוח אותו לחינוך מיוחד אנחנו מרגישים שאם נעשה כך בעצם "נדפוק " לו את החיים היות והוא באמת מאד פיקח וקולט דברים , היא טוענת שהמורה לא תתעסק איתו ורוב הזמן הוא יהיה מחוץ לכיתה, עצם הקולות הווקאלים שהוא מוציא יפריעו לו מבחינה חברתית , לדעתי להכניס אותו לביה"ס מיוחד גרוע בעיני , אשמח לשמוע את דעתכם.

הלנה

New member
שלום רב וברוכה הבאה לפורום

אם כל הכבוד לגננת, אין לה שום סמכות להמליץ לך על חינוך מיוחד. קודם כל כדאי שהילד יעבור אבחון דידקטי וגם ימצאו ליקויי למידה, או קשב וריכוז עדיין אין זה אומר שהוא צריך חינוך מיוחד. אני מכירה הרבה ילדים עם טוראט ורובם במסגרת רגילה. רק במקרים יותר קשים שהילד לא הצליח להשתלב במסגרת לימודית רגילה הוחלט על מעבר לחינוך מיוחד. גם אם המורה לא "תתעסק איתו" כפי שהגננת אומרת, בכל בית ספר יש מורות להוראה מתקנת שעובדות באופן פרטני עם ילדים, אם יש צורך בכך. הבן של בן 12 עם ליקויי למידה די רבים שאובחנו בכיתה ב' אם כי כבר בגן אובחן כסובל מקשיים במוטוריקה עדינה והוא טופל באמצעות ריפוי בעיסוק. הטוראט שלו אומנם קל והוא התפרץ רק בכיתה ו', אך הוא משתלב היטב ואפילו מצליח לימודים בזכות המוטיבציה הגדולה שלו להצליח. העצה שלי היא...קודם כל להירגע, ולהתיעץ עם אנשי מקצוע. בהצלחה

ש ל י ק

New member
שלום לך מסכימה עם הלנה

אני אם לילד בן 10 שמכיתה א' שמנו לב לבעיות... דבר ראשון שממליצה תכתבי לד"ר מיקי אברמוביץ אחראית על נושא הטוראט במשרד החינוך הכינוי שלה כאן :MICKYA. ילדי טוראט ברוב המקרים מצליחים במסגרת החינוך הרגיל ילדי היום בכיתה ד' למרות הקשיים הרבים שיש בדרך הוא מצליח בזכות המוטיבציה הרבה שיש לו והכלים שיש למורים דרך ד"ר מיקי אברמוביץ. לפני שתקבלי החלטות ממליצה בחום להתייעץ.

ש ל י ק

New member
כן לא רק שפגשנו את ד"ר אברמוביץ

היא באה לביה"ס מספר פעמים ועומדת איתם בקשר ישיר כל זמן שצריך. אצלנו בביה"ס למשל ישנם 1100 תלמידים וזו להם הפעם הראשונה שיש להם ילד עם תסמונת טוראט כך שמיקי עוזרת להם המון במתן כלים והתייחסות הולמת לבני.

שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני אם לילד בן 14 וחצי שהיו לו בעיות מהגן עד כיתה ד בגן הוא הלך מכות עם הילדים והיה רוב הזמן בחוץ .בכיתה א העיברו אותו לכיתה טיפולית ריגלה מושלבת לא היה לו טוב שם הציקו לו ולא ידעו איך ללמד אותו היה רוב הזמן בחוץ באובחנים שעשו לו לא עלו על הבעיה שיש לו טוראט עד לפני שנתיים שהיה כתבה בעיתון על הטוראט ידעתי שיש שם לביעה של הבן שלי.אני מצטערת בדבר אחת שהסכמתי להכניס אותו לכיתה ולבית ספר חינוך מיוחד .עשיתי טעות נורא על המקום שהוא לפני שנתיים במקום שהוא למד בו זה לקח לכול החיים .עד שהכרתי את מיקי ואת תיקי ואת בת שבע הם עזרו לי בהרבה דברים .כולל איבחונים שעשו לו .והיום הוא לומד בחינוך המיוחד אבל בית ספר טוב שמשקעים בו והוא מתקדם ופורח .תלכי לפי תוחשת הבטן שלך תלחמי ועל תוותרי על המקום הטוב בשביל הבן שלך תצרי קשר עם שביק ומיקי שיהיה לכם

ש ל י ק

New member
בואי נעשה קצת סדר

לגבי שאלתך אם ליידע את המורה אצלנו לדוגמא לא ידענו כפי שאת יודעת כעת שיש לילדנו טוראט . היו סימנים אחרים כמו בעיית קשב והיפר אקטיביות, התקפי זעם למיניהם ורק בסוף התווספו הטיקים המוטוריים והווקאלים. ילדי הצליח יפה מאוד בכיתות א' וב' ורק בכיתה ג' התגלו גם קשיי למידה באמצעות אבחון דידקטי שערכו לו. אני באותה שנה באתי למורה וביקשתי ממנה לשים לב לשינויים שחלים בילד ולהביע את דעתה לא סיפרתי לה כלום על אבחונים או רופאים שאנחנו לוקחים את הילד. לגבייך ממליצה שוב לדבר עם ד"ר מיקי והיא כבר תוכל לייעץ לך בדיוק איך לנהוג במצבכם. עכשיו מבחינה חברתית: יש לו המון חברים שתמיד מחפשים את קרבתו ולשמחתנו הוא ילד מאוד אהוב בכיתה כבר צינתי שיש לו מוטיבציה אדירה להצליח ולהשיג דברים. הילדים בכיתתו לא יודעים על הטוראט ובאופן אישי אני מרגישה שעשינו את המעשה הנכון כדי שהילד לא יתוייג. הדבר היחיד שמפריע לילדים והם לא מבינים מדוע הוא נוהג כך זה טיק המילמולים שרק קומץ קטן של ילדים מבקש ממנו להפסיק ולדבר כי זה מפריע הילדים לא צוחקים עליו או לועגים בגלל הטיקים. מציעה לך לפתוח את ביתך ולהזמין כבר מעכשיו ילדים לשחק איתו או לשלוח אותו לבתים של ילדים אחרים כי הרי הרבה ילדים ימשיכו איתו גם לכיתה א'. בהצלחה!

ben האחת

New member
הי

אנחנו מזמינים ילדים והוא הולך לילדים , הבעיה שהוא מאד חברתי עד שהוא מתחיל להכנס לפינות בשניות יש שינויי מצב רוח וקריזות , או שהוא מקבל התקף טיקים ואז הילדים לא מבינים מה קורה כולל ההורים שלהם, הוא מאד מודע למצב הזה כשלקחנו אותו לבדיקת רופא הוא ביקש מהרופא שיעזור לו כי הוא יודע שהטיקים מפריעים לסבא וסבתא שלו, הוא מאד עירני ובודק את הסביבה בעיניים כשהוא מרגיש שמשהו קורה לו.

ש ל י ק

New member
היי

האם ילדך מטופל תרופתית? לרוב יש התמתנות בטיקים לאחר נטילת תרופות כך לפחות זה אצלנו. בגלל ערנותו של ילדך וחוכמתו רצוי כל הזמן לדבר איתו באופן גלוי וישיר ולשאול לדעתו כמובן. יכול להיות גם שילדך נכנס ללחץ כשהוא מרגיש שבודקים אותו או מסתכלים עליו יותר מדי כך שהטיקים מתעצמים לו. אין לי הרבה מה לומר לגבי הסביבה זה חלק מהעניין אנחנו מתנהגים עם הילד באופן הכי טבעי שיש ומציגים אותו לראווה בכל הזדמנות הוא ישן אצל ילדים אחרים וחבריו ישנים אצלו כך שהם רואים את הצד החזק שלו ולא מתעמקים למה יש לו טיקים. אני באופן אישי יידעתי רק 2 זוגות הורים על התסמונת כי גם דרך ילדי הפכנו להיות חברים מאוד טובים וקרובים שאף מבלים ביחד.

ben האחת

New member
ילדי טופל

בתרופות וזה לא עשה לו טוב, יום אחד הוא ישן אצל הורי ותוך כדי שינה הוא קם וצעק לאבא שלי שכל החלונות מסתובבים והיה מבועת לגמרי הוא לא זיהה את סבא שלו, למחרת לקחנו אותו לרופא והוא בהדרגה הפסיק לו את הטיפול בשלב זה הוא בלי טיפול.

tamim

New member
תפני לד"ר מיקי אברמוביץ'

היא שותפה פעילה פה בפורום והיא הכוח שלנו מול שלטונות החינוך. היא תדע לתת לך עצה מקצועית עם המון נסיון ועוד הרבה יותר רצון טוב. אל תקשיבי למורה/גננת! תעשי מה שתחושות הבטן שלך אומרות. את אמא שלו ואת יודעת הכי טוב מה נכון בשבילו! בהצלחה, תמי

השגיא

New member
../images/Emo12.gif הגננת? מי זו הגננת בכלל?

להגיד שהקולות יפריעו לו להשתלב חברתית? סליחה, בשנה שעברה לבן שלי היה לתקופה קצרה טיק של יריקות. יום אחד הוא לא התאפק וירק על מישהו. באותו היום הילד הזה בא לשחק איתו כאילו כלום... אולי נרחיק את כל מי שקצת שונה ואחר?? מה זו השטות הזו בכלל? מצטרפת לדבריה של חברתי הלנה לגבי איבחון ומוסיפה שתסמכי על עצמך ועל ההיכרות שלך עם בנך. ואנחנו כאן איתך!
גלית

למעלה