התייעצות

אושר מ

New member
התייעצות

טוב נתחיל בהקדמה קטנה. הוותיקים מכם בוודאי זוכרים את הבעיות שלי עצמי ואנוכי עם אמא. תמיד חושבות הפוך אחת מהשניה. ועכשיו להתייעצות. כמו שכתבתי לא מזמן, יש לי אפשרות לטוס לארה"ב (או לגרמנה אבל זה לא קשור) לעבוד כאופר. אני בקשר מייל שם שתי משפחות נחמדות למדי, עם משפחה אחת כבר דיברתי גם בטלפון. יש שתי דרכים לעשות את זה. האחת, החוקית, היא דרך סוכנות שלוקחת המון כסף מהמשפחות מעט כסף מאיתנו ודי דואגת לענייני האופר. אממה? מקבלים 140$ לשבוע. בחישוב חופשי זה משהו כמו 2500 שקל לחודש, וזה ממש לא הרבה... השניה, הלא חוקית היא לעשות את זה על ויזת תייר (שאין לי ואני צריכה למצוא בלי קשר דרך להוציא), שאז המשפחות בעצם משלמות על פי הסכם פרטי בינם לביני (המשפחה שדיברתי איתה בטלפון למשל מוכנה לסגור על 350$ לשבוע +כרטיס טיסה חזרה לארץ בסוף. המשפחה השניה תשלם ביטוח נהיגה, ביטוח רפואי ומשכורת חודשים שעוד לא סגרנו או דיברנו עליה). כמובן שהחסרונות הם העובדה שזה לא חוקי... אמא אומרת שאם אני הולכת דרך הסוכנות אז אני צריכה לרדת מזה כי זה לא שווה את זה ושאני יכולה בניקיון להרוויח יותר... ואני כמובן כמו תמיד, כמו ילדה גדולה מהנהת בראש ולא עונה. מה אתם חושבים? עד כמה קריטי להכנס על זה לוויכוח עם אמא? האם כדאי ללכת לעבוד כלא חוקית?

צימעס

New member
השאלה שאלה טובה בלי קשר לאמא

נגיד שאמא תשתכנע שאת יוצאת פראיירית גמורה, איך זה יכול למנוע ממך לעשות את זה?

אושר מ

New member
ובכן זה הבעיה ביני לבין אמא

כבר עכשיו עוד מבלי שהוחלט שום דבר היא גורמת לי להרגיש לא נעים... בקטע של להגיד שלא בטוח שאני יכולה לעשות את זה ושאני אסתדר עם זה וכו'... אז לעשות את זה אחרי שהיא אמרה לי לשכוח מזה... ווה ווה ווי ווה...

D o r o t h y

New member
מהכרות עם אנשים שעשו את זה

(כלומר נשארו לעבוד על אשרת תייר) זה מאד לא מומלץ. משטרת ההגירה בארה"ב "פוקחת עיניים" יותר מבעבר, ומי שנתפס מגורש מיד בלי יכולת לחזור לארה"ב לתקופה מסוימת (זה משתנה). ההקפדה שלהם בעניין עובדים לא חוקיים מעמידה אותך במקום מאד לא משתלם, אני מכירה בחור אחד שישב בכלא חודשיים עד שגירשו אותו (ולמרות שזה ארה"ב ולא איזו מדינה נידחת, הוא אומר שזה רחוק מאד מלהיות תענוג). אולי כדאי לך לבדוק סוכנויות אחרות? אישית, בלי קשר לכסף, לא הייתי הולכת לעבוד שם בלי אשרת עבודה. אפשרות נוספת, היא אולי לנסות לקבל אשרת סטודנט, אולי ככה קל יותר להיות מועסק. שווה לבדוק את זה עם יודעי דבר. אל תסתכני לחינם.

אושר מ

New member
כן אבל,

זה לא עבודה במכירות בקניונים או משהו. זה עבודה בבית פרטי של משפחה... כמו שבאותה מידה אני יכולה להגיד שהם בני דודים שלי שבאתי לגור איתם. תכל'ס אין שום דרך להוכיח שאני מועסקת אצלן (שתי המשפחות יהודיות וכו', כך שאופציה של קשר משפחתי עשויה להראות רלוונטית). בשביל אשרת סטודנט חייבים להתקבל קודם לאונ'

D o r o t h y

New member
יש בזה משהו, אבל

למשטרת ההגירה יש הדרכים שלה. מספיק ששכן ילשין (ולא חסרים אנשים טובי לב כאלה).

resputin

New member
עדיין יש סכנת תפיסה לא קטנה.

גם האופרית של חברים של ההורים שלי נתפסה בעודה חוזרת מקניות הבייתה לגמרי בטעות, כי היא הייתה ליד קבוצה של מהגרים לא חוקיים באיזור שהייתה עליו פשיטה ולא ידעה לדבר עברית, אז היא נלקחה ואחרי בירורים גם גורשה.

resputin

New member
אין סיבה להכנס לוויכוח,

אם את זו שמחליטה בסוף מה לעשות ואם לטוס. אם מלבד להתווכח אין לאמא שלך משקל גדול על ההחלטה, אז זה ויכוח שאפשר להמנע ממנו. להסדיר ויזת תייר, אם אני לא טועה, זה לא כזה קשה, וללעבוד בצורה לא חוקית יש את החסרונות שלו - אבל זו באמת שבחירה אישית. אני יודע שידיד שלי החליט לפני הצבא לטוס לעבוד בחו"ל לחודשיים, באופן לא חוקי, עם כל הסכנות והעניינים ולפי מה שאני מבין ממנו לא רק שהוא ממש נהנה בחו"ל בנוסף לעבודה, גם עד עכשיו <תודה לאל> מחלקת הגירה לא תפסה אותו. עוד שבוע ויומיים הוא חוזר. ללכת לעבוד בצורה חוקית, אם לומר את האמת, זה באמת שלא יוצא משתלם מבחינה כלכלית. השאלה היא, האם את עושה את זה רק מהבחינה הכלכלית, או גם משינוי הפאזה? לעבוד כאופרית משמע גם להסתובב בארץ זרה, לראות מקומות, להכיר אנשים, לטייל קצת בזמן החופשי.. אם את עושה את זה לשם הרווח האישי, למרות שאני לא יודע עד כמה הייתי ממליץ לאחרים (ועם זאת, אם היה לי כסף בזמנו, הייתי מצטרף לידיד שלי חרף הסכנות), הייתי אומר באופן לא חוקי תוך כדי לקיחת האופציה שתחזרי הבייתה עם חותמת אדומה ובוהקת בדרכון. אה, ו-גרמניה!!!!!!!!!11

אושר מ

New member
תראה, ברור שהמניע הוא לא רק כלכלי

כי להרוויח את הכסף אני יכולה פה. זה להיות רחוק, זה לשפר את האנגלית זה להכיר תרבות ואנשים ועוד ועוד ועוד... ושוב אני לא מדברת על לעבוד בקניונים וכו' (שם המצליחים באמת מרוויחים המוןןןןןן כסף. 6,000$ בחודש...). בוודאי שלדעה של אמא שלי יש עניין בהחלטה. ואולי זה חלק מהבעיה...

די!!! לא יכולה לשתוק יותר

התאפקתי עד עכשיו!!! הסיפורים והאגדות על המסכנים המוכרים בדוכנים האומללים בקניונים הם מופרכים שגויים ומטעים. העבודה היא לא חוקית. הניצול הוא מירבי. מבטיחים לך הרים וגבעות וזורקים אותך לכלבים. הפשיטות של אנשי החוק על הקניונים גם בארה"ב וגם בקנדה הן תכופות. הבעלים נעלמים ואת עומדת לבדך מול אנשי החוק וסופך במקרה הטוב לעלות על מטוס חזרה עם צו גרוש על מנת שלא לשוב. או במקרה הפחות טוב ונתקלתי גם באלו להזרק לכלא המקומי וזה כבר לא תענוג אמיתי. הסיפורים על הכסף הרב הם רק סיפורים. כן, אם תעבדי 20 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע בלי הפסקות אולי תעשי משהו כמו שלושת אלפים דולר. מזה ינקו לך "מגורים" ותזונה ומגורים במרכאות כיוון שלא הייתי ממליצה אפילו לכלב של השכנים שלי לגור בתנאים המוצעים למוכרים בבאסטות. ומנסיון, אני פוגשת אותם המון , את המוכרים הללו. ולא תמיד רק בקניונים. בקשר להצעת האופר. קחי את הדרך החוקית. רק כך תוכלי להיות בטוחה שגם תלמדי ותשפרי את האנגלית וגם שישלמו לך ולא ינצלו אותך. גם עם משפחות שאת מדברת איתם בטלפון, את לא יכולה להיות בטוחה. כזה, ביום שחור שלהם הם יכולים להחליט ש בעצם הסכום שדיברתם עליו לא מתאים להם החודש, התנאים שדיברתם עליהם כבר לא תקפים הם רוצים שגם תנקי , תכבסי ותוותרי על ימי החופש המסכנים שלך . ואת. לא יכולה לעשות כלום, לא להתלונן עליהם ולא לעזוב כי הם ילשינו עליך. ושלא נדבר על ביטוח, לפחות ביטוח בריאות מינימאלי. את לא רוצה להיות חולה לא חוקית.בקיצור את לא !! רוצה לעבוד בצורה לא חוקית.

די!!! לא יכולה לשתוק יותר

התאפקתי עד עכשיו!!! הסיפורים והאגדות על המסכנים המוכרים בדוכנים האומללים בקניונים הם מופרכים שגויים ומטעים. העבודה היא לא חוקית. הניצול הוא מירבי. מבטיחים לך הרים וגבעות וזורקים אותך לכלבים. הפשיטות של אנשי החוק על הקניונים גם בארה"ב וגם בקנדה הן תכופות. הבעלים נעלמים ואת עומדת לבדך מול אנשי החוק וסופך במקרה הטוב לעלות על מטוס חזרה עם צו גרוש על מנת שלא לשוב. או במקרה הפחות טוב ונתקלתי גם באלו להזרק לכלא המקומי וזה כבר לא תענוג אמיתי. הסיפורים על הכסף הרב הם רק סיפורים. כן, אם תעבדי 20 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע בלי הפסקות אולי תעשי משהו כמו שלושת אלפים דולר. מזה ינקו לך "מגורים" ותזונה ומגורים במרכאות כיוון שלא הייתי ממליצה אפילו לכלב של השכנים שלי לגור בתנאים המוצעים למוכרים בבאסטות. ומנסיון, אני פוגשת אותם המון , את המוכרים הללו. ולא תמיד רק בקניונים. בקשר להצעת האופר. קחי את הדרך החוקית. רק כך תוכלי להיות בטוחה שגם תלמדי ותשפרי את האנגלית וגם שישלמו לך ולא ינצלו אותך. גם עם משפחות שאת מדברת איתם בטלפון, את לא יכולה להיות בטוחה. כזה, ביום שחור שלהם הם יכולים להחליט ש בעצם הסכום שדיברתם עליו לא מתאים להם החודש, התנאים שדיברתם עליהם כבר לא תקפים הם רוצים שגם תנקי , תכבסי ותוותרי על ימי החופש המסכנים שלך . ואת. לא יכולה לעשות כלום, לא להתלונן עליהם ולא לעזוב כי הם ילשינו עליך. ושלא נדבר על ביטוח, לפחות ביטוח בריאות מינימאלי. את לא רוצה להיות חולה לא חוקית.בקיצור את לא !! רוצה לעבוד בצורה לא חוקית.

אטיוד5

Active member
נסי לא חוקית

מכסימום יגרשו אותך. ביג דיל. את באה בתור חברה של חברה, ואף אחד לא צריך לדעת שמשלמים לך. השאלה רק - לכמה זמן זה. כי ויזת תייר מוגבלת בזמן.

D o r o t h y

New member
אפשר לקבל ויזה לזמן רב..

האמת שאני כבר לא זוכרת מה כתבתי במסמכי בקשת הויזה שלי אבל קיבלתי ויזה לעשר שנים.

ויזה אפשר לעשר שנים במקרה הטוב

אם את מוכיחה שאת עובדת ומתכוננת לחזור לעבודה שלך, אם יש לך רכוש, אם את מוכיחה להם שכל מה שאת מתכוונת לעשות זה לטייל אם אין לך קרובים בארה"ב. זה חשוב כי זו שאלה מכשילה שם. אבל זה לא מספיק. בנוסף לויזה מקבלים גם אשרת כניסה. זו טובה רק לחודשיים שלושה לא זוכרת איזה מהם.

נכוחה

New member
לא הצלחתי להבין

מההודעה שלך מה דעתך. דעתי - הסיכון מזערי. מלשינים למיניהם לא יודעים אם את נמצאת שם ברשיון או לא, וכשאת מתאמת עם משפחה מראש (בניגוד בלעשות את זה בצורה חוקית דרך סוכנות) אין לך הפתעות לא נעימות כשאת מגיעה לשם. המחיר של היתפסות הוא באמת לא נורא כל כך, בהנחה שאת יכולה באופן מיידי לארגן לעצמך טיסה חזרה לארץ.

אושר מ

New member
דעתי היא

שהסיכון אכן מזערי ואני מניחה שאעשה זאת במידה ואקבל ויזה (קצת קשה לחיילת משוחררת.) אבל יש פה בפורום לא מעט אנשים שאני מעריכה ומעוניינת בדעתם.

jahnon

New member
אזהרה ידידותית

יכול להיות שאת מתכתבת עם המשפחות והכל נחמד אבל.... במקרה ולא מתאים להם תמיד הם יכולים להלשין עלייך ואז את יוצאת קירחת מכאן ומכאן, לא חסרים אנשים רעים וצרי עין. לפעמים ההאפשרות שנראית פחות קורצת היא זאת שמשתלמת בטווח הרחוק. ולדעתי כדאי לך לבדוק את העניין שלקבל ויזת עבודה, במקרה ויש מקום עבודה מוגדר (ואת זה כדאי לך לברר עם המשפחות אם הן מוכנות לסידור הזה) יכול להיות שתוכלי לעשות את זה באופן עצמאי.

צימעס

New member
נראה לי שהייתי הולכת על "בשחור"

(רק) אילו זו היתה משפחה שאני מכירה - קרובים, חברים של ההורים וכדו'. ובכל מקרה - את צריכה לוודא שגם החברה אמינה. תבקשי לדבר עם בנות שעבדו דרכם.

למעלה