התייעצות.

Lola Bany

New member
התייעצות.

אני קוראת כרגע את הספר הראשון [בפעם השנייה] ומנסה כמה שיותר ליישם אותו על חיי. הגעתי לפרק על יחסים אישיים ושם נתקלתי בבעייה. במקום כלשהו בספר רשום שישנן סיבות "לא נכונות" ליצירת יחסים אישיים [לשים קץ לבדידות, למלא חלל, למצוא אהבה או מישהו לאהוב, להושיע את האגו, לצאת מדיכאון, להפיג את השיעמום] ואחרי שקראתי את זה ובחנתי את היחסים שלי עם חבר שלי [רק חודשיים ביחד] שכרגע נמצאים דיי במשבר גילתי שכמה מהסיבות שאני איתו מופיעות ברשימה זו. האם עליי לסיים את היחסים?...הרי הבסיס שלהם הוא מוטעה מתחילתו או שיש תקווה ואני צריכה לנסות ולשנות את כיוון היחסים..? בכלליות קראתי את הפרק והוא השאיר אותי עם הרבה שאלות ודיי מבולבלת בקשר למקרה שלי. מישהו מוכן לעזור?

ש ו נ י

New member
גם אם לכתחילה התחלת את הקשר

מהמקום הלא כ"כ בריא/מועיל מי אמר שזה הקשר הלא נכון חוצמיזה, כדי שנתחיל קשרים ממקום מועיל ונכון אנחנו צריכים הרבה פעמים להיות שם, ורובנו הרי לא בכל מקרה, אם את רואה שאפשר לקחת הקשר הזה ואע"פ שהוא התחיל מהסיבות הלא בריאות אולי אז תנסי לעשות את זה אני לא מאמינה בלסיים יחסים רק בגלל שאני לא במקום האידיאלי לגבי מי שאנחנו ואיפה שאנחנו נמצאים ומה שאנחנו רוצים כרגע כי החיים הם תהליך וכדי לעשות את הדברים מהמקום הנכון ומהסיבות הנכונות ביותר עבורנו, זה דורש עבודה תכל'ס, אם הקשר הזה כרגע הוא לא טוב לך ולא בריא לך ומזיק יותר ממועיל תפסיקי אותו אם את חושבת שאפשר לקחת אותו למקומות טובים, נסי לעשות זאת בהצלחה!

mkarin

New member
../images/Emo26.gif

אני לא מתיימרת לענות לך תשובה שתהיה תשובה נכונה, ולמעשה אני לא מתיימרת לענות לך כל תשובה שהיא, אלא רק להביא נקודה למחשבה [ואני מסכימה לחלוטין עם הודעתה של שוני]. הרבה דברים מתחילים מסיבה אחת [נכונה או לא], ונמשכים או מגיעים למקום אחר [טוב או לא] מסיבות אחרות.

לקשמי

New member
להקשיב לליבך

שלום לך! האמת, בהתחלה רציתי לכתוב, אל תמהרי לסיים את היחסים, אלא פשוט נסי לנווט אותם ככה שהם יהיו מה שהיית רוצה שיהיו, כלומר שתנסי להצמיח מהם משהו טוב. מצד שני, מי אני שאעוץ לך עצות? העצה הכי טובה היא להקשיב ללב שלך. אוקיי, אז קראת ספר, מי אמר שמה שכתוב בספר נכון גם לגבייך? וגם אם כן, ההחלטה אם לסיים את היחסים או להשקיע בהם יותר, היא בסופו של דבר שלך, של מה שהקול הפנימי אומר לך. בהצלחה

א י ל ה

New member
יחסים מיוחדים

הם היחסים האלה, של הזוגיות, שאנחנו מקיימים. הם מפגישים אותנו עם עצמנו במקומות הכי אותנטיים, עם הכי פחות מסיכות, עם הכאב והמצוקות והמקומות שלפעמים היינו מעדיפים לעצום עיניים ולא ממש ממש להסתכל להם בלבן של העיניים. בגלל זה הם קשים כל כך, בגלל זה הם כל כך מעסיקים אותנו. יהיו שיגידו "הוא לא מתאים לי", או "בגלל שהיא כזאת וכזאת וכזאת, אז אני לא יכול להיות כזה וכזה וכזה, כמו שהייתי רוצה", או "אם היא הייתה ככה וככה, אז החיים היו הרבה יותר טובים", או "הוא כל כך כזה, שזה לא מאפשר לי ל..." וכך הלאה ועוד ועוד ועוד. הרבה מציגים את זה ככה, הרבה נפרדים בגלל שהוא/היא לא... הרבה בוחרים ללכת. אחרים, לעומת זאת, אולי מעטים יותר, יכולים להסתכל על תמונה טיפה יותר רחבה, ולראות כל קושי, כהזדמנות. אם אני פוגשת את עצמי זועמת על בן הזוג שלי כי הוא לא X, זו קודם כול הזדמנות בשבילי לבדוק ביני לביני את אותו נושא X ולבחון מה שם לא שלם אצלי, מה אפשר לעשות בקשר לזה ואולי מתאים לי לבחור להתייחס אחרת ל-X הזה, במקום להדוף אותו עליו ולסגור עניין. אם אני פוגש את עצמי לא מצליח לעמוד ביעד שקבעתי לעצמי, ואני כל הזמן אומר, "זה בגלל שהיא דורשת ממני ככה ומאלצת אותי אחרת וגורמת לי לעשות משהו שונה...", אז זו יכולה להיות גם הזדמנות בשבילי לבדוק מה כל כך קשה לי ביעד הזה שהצבתי לעצמי, שאני לא מצליח לעמוד בו ואני נזקק לשירותיה של בת זוגי, שתישא את האי שלמות הזאת בשבילי. כי היחסים הזוגיים, הספיישל ריליישנשיפס, הם ההזדמנות הכי אמיתית שלנו לגדילה ולצמיחה, הם המראות הכי חזקות. ובעיקרון, כל בחירה היא לגיטימית. לעזוב זה לגיטימי, להישאר זה לגיטימי. אין אף אחד שעומד עם שוט וקובע לנו מה כן נכון ומה לא. ההזדמנויות לגדול תמיד ממשיכות לבוא. זה תלוי רק בבחירה שלנו אם אנחנו רוצים להשתמש בהזדמנות עכשיו, או לחכות לזו שתבוא אחריה. אלה, לפחות, ההבנות שלי.

Lola Bany

New member
תודה לכולם על התגובות...

אני ינסה להקשיב ללב שלי. אבל לפעמים מאוד קשה באמת לשמוע אותו. ובאמת להקשיב לו. פשוט ההבנה הזאת שהתחלתי את הקשר מסיבות "לא נכונות" הגיע לי כשוק ונלחצתי. את רעיון הקושי כהזדמנות אני מממשת כמעט בכל ההיבטים בחיים שלי אבל משום מה קשה לי לעשות את זה ביחסים האישיים שלי. נראה לי כאילו שם זה עניין אחר לגמריי...ולא תמיד כל כך לראות משהו שכל כך כואב וקשה כהזדמנות לצמיחה והתפתחות.

avital24

New member
ואל תלחצי

זה הדבר האחרון שאת צריכה החיים זה לא ספר של מישהו ואנחנו לא רובוטים שהולכים לפי תיכנות מסויים יש לנו לב וחיים וכרגע בחיים שלך זה חלק ממה שקיים ועד לאותה נקודה שקראת לא שמת לב ליחסים ולסיבות אז גם עכשיו אין טעם שתלחצי או תשימי לב יותר מדי כי זה החיים שלך ולא של הספר שאת קוראת.

avital24

New member
שלום לך

בטח קשה לך עכשיו לחשוב שאת עם מישהו מהסיבות הלא נכונות אבל בדוגרי מתוך כך יכולות לצמוח הסיבות הנכונות את יכולה להתחבר בצורה מודעת לחלקים שאת אוהבת בו ולא כדי לנתק קשר רק בגלל זה חצי מהעולם בנוי על קשרים לא נכונים אבל צריך להסתכל על זה בסלחנות ובאהבה ומתוך כך למצוא את האהבה מחדש או עם יש לך את הכוחות אז אולי לחפש קשר מהסיבות ה"נכונות" לגביך אבל אם קשה לך בלעדיו וקשה לך לנתק אז עדיין זה אומר שזה לא הזמן וכדי לך להישאר איתו , עם תעשי עבודה עם פסיכולוגית ותמצאי את הכוח לקום ולעשות דברים וקשרים אחרים אז תצליחי אבל כרגע עדיין קשה לך ואין לך מקורות אחרים להתחזק מהם אז תשארי אף אחד לא ישפוט אותך על זה ולסיום תזכרי שתמיד יש תקווה אנחנו נשמות על לב ותמיד יש מקום ללמוד להתפתח ולהשתנות. אז שיהיה בהצלחה.

למעלה