התייעצות

אהלן חברים

יש לי בעיה ביצירת פרויקט C# ASP.NET, כאשר אני מנסה ליצור פרויקט ב http://localhost/WebApplication1 , מופיעה לי שגיאה HTTP 500 Internal server error . לאחר חיפושים בגוגל הבנתי כי הבעיה היא עם הiis, אך לא הצלחתי להבין את פיתרון הבעיה . ניסיתי להריץ פקודות שונות, אבל לא הצלחתי ... מישהו נתקל בבעיה, או מכיר אותה, ויכול לעזור ? תודה.

eLisHaWM

New member
...

קודם כל, תבטל את השגיאות הידידותיות של IE. (כלים - > אפשרויות אינטרנט - > מתקדם - > תבטל את הV ליד "הצג שגיאות HTTP ידידותיות".) אח"כ יהיה יותר קל לעזור לך

כבר ביטלתי את ה"וי"

קודם לכן... מה הלאה ? :) בתקווה שיהיה קל יותר ... ולחבר השני, כבר מותקן אצלי iis .

mklif

New member
IIS

אתה צריך "להיות שרת web" כדי להפעיל את הפקודה שציינת, לשם כך תתקין IIS באופן הבא: start->settings->control panel-> add/remove programs-> add/remove windows components ושם פשוט תסמן את IIS ותתקין אותו

התייעצות

אני רוצה לבנות דף שנראה כמו בתמונה (שמופיעים בו נתוני דטה בייס על אנשים) . איך הייתם ב ASP NET את עדכון השורות,הוספת שורה חדשה ומחיקה ? הרעיון שלי להוספת שורה חדשה הוא פשוט ליצור כפתור, שיציג טקסטבוקסים ריקים להזנה, וכפתור הוספה. לגבי המחיקה, ליד כל שורה, יופיע כפתור מחיקה . לגבי פעולת העידכון יש לי התלבטות . איך הייתם מבצעים אותה ?

Zeliran

New member
בכל אופן...

אם הצלחתי להבין אותך נכון, הדרך הפשוטה ביותר לעשות את זה היא בצורה הבאה: קודם כל, כדי להציג את הנתונים אתה יכול להשתמש בפקד DataGrid, אתה יכול גם לאפשר להוסיף כפתור Edit ו Delete בתוך ה DG ולהוסיף את הקוד המתאים באירועים של לחיצה על מחיקה\עדכון כדי להוסיף רשומה חדשה אתה יכול להוסיף מתחת ל DG מספר תיבות טקסט שכל אחת מהן מייצגת עמודה מסויימת, לאחר מילוי הנתונים המשתמש יכול להקיש על כפתור מסויים שיבצע את העדכון ואחרי זה פשוט לעדכן את ה DG והנה עצה קטנה לגבי היעילות: במקום שלאחר כל מחיקה או הוספה של רשומה, אתה תיגש שוב לבסיס הנתונים ותשלוף את כל הטבלה, הרבה יותר כדאי לשלוף את כל הנתונים של הטבלה ולשמור אותה ב Cache של העמוד וכך לאחר כל מחיקה\הוספה של רשומה ל DB כדאי לך פשוט להוסיף אותה לטבלה שב Cache במקום לגשת לפונקציה שתשלוף את כל הטבלה מה DB, מה שלמעשה נחשבת לפעולה מיותרת

תודה.. (עם תוכן)

לגבי ה-Cache, אני מכיר את האפשרות, אבל תודה על הפירוט. לגבי ה-DataGrid, ניתן להכניס בתוכו כפתורים (האם זה לא מציג רק נתונים?) ? אם כן, איך ? עדיין יש לי את הבעיה עם ה-iis, שכתבתי עליה למטה... תודה
נ.ב. כן, שכחתי את התמונה, אבל ראיתי שכן הבנת את כוונתי, אז לא צירפתי הפעם.

Zeliran

New member
~>

In Asp.Net there are serval ways to save objects in ways that PostBacks for example won't reset them, like ViewState and Cache (also, if you define it as static you will achive the same goal but i really don't like to use statics when I don't have to...) Anyway... to learn more about using the Cache you can allways use Google, besides, the efficiency subject is very wide and there are tons of articels about it.
You can add buttons to the DataGrid(DG), either by adding ItemTemplate column or using the _ to add a Delete/Edit buttons. Just remmember that you still have to catch the ItemCommand/DeleteCommand/EditCommand etc. to excute your command.​

למעלה