התייעצות

התייעצות

הזן : בואה סורינאם זנב אדום. גיל+אורך : בערך שנה, מטר ועשרים. מתי קיבלתי אותה : לפני שבוע וחצי. מצב : שמנה, אכלה יומיים שלושה לפני שקיבלתי אותה, אין פס רעב בבטן והיא נראית בריאה לחלוטין. טרריום : 80 סנטימטר אורך, 30 רוחב, 45 גובה, מצע דשא סינטטי בתחתית ודשא סינטטי בגב האק' (במקום התמונת רקע באקוואריום דגים למשל), כרית חימום 60 וואט מהצד הימני, מהצד השמאלי קערת מים ענקית, באמצע שני אבנים. דילמה 1 : הכרית חימום נדלקת רק בלילה, הנחש תמיד נמצא בתוך הקערת מים ולא יוצא והוא ממש קר כי המים קפואים שם, התנהגות בריאה? דילמה 2 : עבר שבוע וחצי כמעט שבועיים מאז שאכל, לפני כמה ימים קניתי שני אוגרים שמתי באקוואריום הוא לא נגע בהם, רק ברח, שלשום הבאתי חולדה כי אמרתי לעצמי אולי הרגילו אותו לריח של חולדות או עכברים ולא אוגרים, גם לא התקרב אליו ורק ברח. עובדות : הוא השיל לפני שבועיים וחצי, אכל כמה ימים לפני שקניתי אותו (שבוע וחצי הקניה), הוא כל הזמן נמצא בתוך המים הקפואים בקערה שלו, כמעט ולא מתקרב לאיזור החמים (זה ממש לא חם מידי כי אני שם את היד על הדשא המחומם וזה חמים שם אבל לא חם. בקשות : הסברים לדילמות 1+2, ועצות לגידול בואה בריאה המטרה שלי זה לפטם אותה טוב טוב ובעוד שנה שנה וחצי לנסות להרבות, מה פשר ההתנהגות הזאת של שהיה בתוך מים קפואים אם נחש צריך חמימות? הבהרה שהחום מהכרית חימום ממש לא חם עד לדרגה שהנחש ירגיש שהוא נצלה, החום שם נעים, אני מעריך בסביבות 28 מעלות אולי קצת יותר במגע ישיר עם הדשא.

שובל09

New member
מקווה שאני צודק...

1) רק הבאת אותו, יכול להיות שהוא עדין בסטרס, תנסה להאכיל עוד כמה ימים. 2) יכול להיות שהכרית חימום מחממת מידי, שים לב לטמפ', המלצה שלי, שים טרמוסטט ותפעיל את הכרית כל היום, ככה תישמר שם טמפ' קבוע. 3)בהצלחה!! בואה, זה אחד הנחשים שאני הכי הכי אוהב!!!

שובל09

New member
עוד משהו...

נשמע שהטרריום קצת קטן, אתה לא חושב? אני חושב שהכי טוב לנחש זה טררריום שהוא יכול לזוז בו הרבה, תחשוב היא מטר עשרים! מקווה שהבנת...

הממממממ........

אני חושב שהטרריום הזה דווקא יצליח להחזיק אותה לעוד חצי שנה עשרה חודשים בשקט במרווח סבבה, בדרך ככל צריך טרריום שהוא חצי מאורך הנחש ופה יש לה מרווח די טוב, כשחבר שלי ישלח לי את התמונות שלה שהוא צילם אני אעלה פה, והטרריום אני אנסה לצלם במצלמת אינטרנט שלי ולהעלות לפה. אני שוקל להעיף את הכרית חימום ולשים מנורת חימום בצד אחד אבל אני פוחד, היה לי פעם פיתון בורמזי זכר בסביבות 60 סנטימטר אורך שפשוט נכרך סביב המנורה ומת מכוויה מזה, מאז העיניין של המנורות מבהיל אותי.

רן333

New member
שמע כאילו אתה משחק

משחקי ניחוש בכל מה שקשור לטמפרטורות. לנחש לא איכפת באילו חלקים של היום אתה מפעיל כרית חימום, וגם לא כל כך מעניינים אותו ההספק של הכרית הזו, האופן שבו היא מותקנת או רמת החמימות שאתה מרגיש כשאתה שם את היד על הדשא המחומם. מה שמעניין את הנחש זה הטמפרטורה. ואת זה לא צריך להעריך, אלא למדוד בעזרת מדחום (לפחות אחד, ועדיף יותר). אגב, ב-The Boa Constrictor Manual של de Vosjoli מומלצות טמפרטורות הגידול הבאות: "טמפרטורת רקע" בסביבות ה-26-27 עד 29+ מעלות (בלילה אפשר להוריד לסביבות ה-25-26 מעלות), ו"נקודה חמה" שבה הטמפ' מגיעה ל-35 מעלות. אני לא יודע את הסיבה לשהיה הממושכת בכלי המים, אבל אני יכול להציע לך כמה השערות. אני מניח שתוכל לפסול את חלקן בהסתמך על מידע שיש לך אודות הנחש ותנאי ההחזקה שלו. אז בבקשה: 1. הנחש רגיל למחסה, ומכיוון שאין כזה בכלוב שלך - הוא מנסה "להתחבא" בכלי המים. 2. הנחש סובל מאקריות. 3. הנחש נמצא לקראת נשל, ולכן מעדיף להימצא באיזור לח. אם זה המקרה, אתה אמור לראות, החל משלב מסוים, סימנים שמעידים על הנשל המתקרב. בין היתר: עיניים עכורות וגוון אפרפר של העור. ודבר נוסף: לקראת הנשל נחשים בד"כ מפסיקים לאכול. 4. למרות שכרית החימום עושה לך נעים ביד, חם מדי בכלוב, והנחש מנסה להתקרר. כדי לבדוק האם זה המקרה - השג מדחום ומדוד את הטמפרטורות בכלוב. באשר למזון שהנחש רגיל היה לאכול אצל בעליו הקודמים - את זה אפשר (ורצוי מאוד) לברר עם הבעלים הנ"ל. דבר אחרון: מה זה בדיוק "פס רעב בבטן"?

gaichuk

New member
מסכים בהחלט.

כדאי להשיג מדחום אחד ואפילו שניים. הניחושים האלה לא יעשו טוב לנחשה. התארגנות טובה-כן . לגבי הפס רעב. בשלב מסוים של הרעבה או טפילים מהסוג שחיים לנחש בבטן, הנחש מגיע לאנורקסיה ואפילו הבטן נכנסת. זה לפחות נראה ככה כי הפסים של הצלעות בולטים מהעור...

אני מסכים עם רן

עוד דבר שאתה עושה זה לפטם את הנחש דבר שאינו יוסיף לחייו וכדאי שתדע שהגיל מאוד משמעותי לרביה ולפעמים יותר משמעותי מהגודל של הנחש.

סתם לידע כללי...

שמתי למתכדר שלי מד חום אחד ובשלב מסויים ראיתי שהוא תקוע על 24 מעלות.......היום יש לי שלושה מדי חום 1-באיזור החם 2-באיזור הקר והשלישי ליתר ביטחון.

לא ידעתי איפה לשרשר חבר'ה סליחה

ואת ההודעה הקודמת ניסיתי להקפיץ זה נתן הודעת שגיאה, תסלחו לי. אבל דיברתי עם הבחור שקניתי ממנו את הבואה והוא אמר לי שזו התנהגות טבעית שבואות ופיתונים נמצאים כמעט תמיד בכלי מים, פשוט מרוב שהכנסתי לעצמי מידע על נחשים ומידע על מחלות וסימפטומים נכנסתי לפאניקה מכל התנהגות, אני חייב להפסיק עם הקטע הזה של לקרוא ולקרוא זה מכניס אותי להיסטריה עדיף לקחת צעד צעד וללמוד לבד...... על כל מקרה רציתי לשאול לגבי מנורת חימום, אני שוקל להחליף את הכרית חימום ולשים במקומה מנורה בתקרה של האקוואריום, אבל מתקרית לא נעימה שקרתה לי בזמן שהפיתון בייבי שלי נמשך למנורה ונכרך סביבה ונשרף אני קצת פוחד, הסתכלתי על כמה תמונות של טרריומים שיש בהם מנורה משתלשלת מהתקרה וזה קצת מלחיץ, יש דרך בטיחותית יותר לעשות את זה? או שסתם לשים מנורה וזהו? זה לא מסוכן?

1צחי

New member
יש דרך

כך רשת תוכים או רשת קשיחה אחרת ופשוט תגן על הנורה ממגע ישיר. אני מצרף לך דוגמא אמנם מרחוק אך אתה כבר תבין את העיקרון.

למעלה