התייעצות

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
התייעצות

נניח שבא עובד ואומר - אני מבקש לא לשלם לי הוצ' נסיעה, כי אין לי הוצ' כאלה (למרות שיש) ומבקש שאת סכום ההחזר נפקיד לו לקה"ש (כדי להנות מהטבת המס) או לקרן פנסיה (כדי להנות מהטבת מס גדולה יותר) וחותם שהוא אינו זקוק להוצ' נסיעה. זו לו עבודה נוספת ומשלם המון מ"ה. האם זהו "טריק" חוקי

אני לא רואה סיבה שלא

כל עוד מנוכה מזה מס כחוק כלומר, אני משלם לו הוצאות נסיעה כרגיל, רק במקום להעביר את זה לידיו, אני מעביר את זה בשמו למקום אחר. יש לנו, אגב, לקחות שמבקשים שניתן להם שתי משכורות. משכורת אחת לחשבון המשפחתי ומשכורת שניה למקום אחר. אין בעיה עם זה, כל עוד משולם מס כחוק.

r66

New member
תודה רבה. מנוכה מס כחוק ומנוצלת

הטבת מס.... כחוק??? ולא ברור לי עדיין אם העובד יכול לוותר על נסיעות, אם זה כלול בחוקי המגן....קראתי את ההסכם הקיבוצי להחזר הוצאות נסיעה ואת הרחבתו על כלל המעבידים ולא הצלחתי לזהות האם אפשר/אי-אפשר להתנות על החזר נסיעות.... שוב תודה, אשמח לעוד התייחסויות

כמובן

חשבתי שכוונתך היא ששווי הנסיעות יועבר ישירות לקופת הגמל כלומר, אם משכורתך נטו 5000 והתשלום לקופת הגמל 700 עכשיו תקבל 4800 וקופת הגמל תקבל 900 לכן הזכרתי את העניין של שני תשלומי שכר. אם כוונתך היתה למחוק את שורת ה"נסיעות" בתלוש וכנגד זה להגדיל את שורת ה"שכר ברוטו" (כמובן, לא בכל הסכום אלא בפחות בגלל השתתפות המעביד) הדבר דורש נייר כתוב ומסודר המראה איך הדבר נוסף לברוטו במקום שורת הנסיעות. בנוסף, מן הראוי שהסכום יהיה בשורה נפרדת. כלומר, במקום שתהיה שורת "נסיעות" עם 200 שקל תהיה שורת "חלף נסיעות" (כלולה בהפרשות הסוציאליות) ע"ס 176 שקל ולא לשכוח להחתים הן את העובד והן את המעביד על נייר זה.

r66

New member
מה שחשבת בתחילה, זאת היתה כוונתי

כיוון שאין לנו אפשרות להגדיל את עלות המעביד ולתת תוספת שכר בעת הזאת, העובד הציע שבמקום שנשלם לו נסיעות הוא מעדיף קה"ש ואז יוצא מזה שהוא משלם את כל החלק של הקה"ש (עובד+מעביד) וגם נהנה מהקטנת המס שהוא אמור לשלם לפי תאום המס שקיבל וע"כ הנטו שלו גדל מעט. זה טוב לו מכל הבחינות ולנו לא איכפת אם זה חוקי.... זאת השאלה שלי תודה רבה

טוב, זה מעניין

על פניו, אני מאמין שכזה הסכם יהיה חוקי מאחר ואנחנו לא מקפחים את זכויות העובד. אבל, זה לא טריוויאלי מאחר ואם יש שינויים במחירי הנסיעות או בברוטו שלו צריך לעשות את החשבון מחדש. אם הלקוח שלך רוצה להיות "משוריין", תמליץ לו להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני עבודה. אם הלקוח מעריך שהעובד "בן אדם", ניתן אולי להסתפק בסיכום דיון כתוב וחתום על ידי שני הצדדים.

r66

New member
אהה... אין דבר כזה "בן-אדם"

בסיום יחסי-עובד-מעביד אין "אלוהים" ולאף אחד אין סנטימטים. הוא בחור מתוק, חמד של אדם, אבל.... לך תדע מאיפה תבוא הג'ננה
זהו, אז בפורום דיני עבודה עו"ד גליה שמילוביץ' טוענת שזה רכיב קוגנטי ואני לא מצליחה לזהות את זה בחוק. לא התכוונתי לשחק בהפרשים, אלא לקבוע אחוז מסויים באופן קבוע, לפעמים הוא יצא נשכר ולפעמים נפסד....

r66

New member
אה... אני../images/Emo68.gif לא בלונדינית ../images/Emo13.gif

סליחה?

מה ה"בלונדינית" קשור כאן? ואם אתה רוצה, ביקור קצר במספרה יהפוך את הלא בלונדינית לכן בלונדינית...

r66

New member
התכוונתי שאני "את" ולא "אתה"

צירפתי תמונה של בחורה בלונדינית, אז.... בחורה - נכון! בלונדינית - לא נכון!

rdss

New member
מאיזו הטבה יהנה בדיוק?

קחי בחשבון שגם אם יחתום על הסכם את עדיין תהיי חשופה לתביעה אם היחסים עם העובד יסתיימו לא יפה

r66

New member
נו....... זאת בדיוק הדילמה שלי

האם העובד יכול לוותר על זכותו לדמי נסיעה בתמורה לר"מ??????

r66

New member
../images/Emo13.gif החזרת אותי לפרופורציות

זרח מפרחוני
טוב, אם כך עדיף קרן פנסיה על-חשבונו

קיימת על פי דין חובת תשלום נסיעות

לכן ויתורו של העובד לא תופס ואם יחליט בעתיד לתבוע את הוצ' הנסיעה, תחוייבו בבית הדין לעבודה לשלמם לעובד. ראי לינק מצורף.

r66

New member
כן, קראתי את זה ולא הייתי בטוחה

לגבי ההתניה. תודה רבה

למעלה