התייעצות

ajax2003

New member
התייעצות

אני יודע C וקראתי c++ ודיי הבנתי את זה טוב... הקטע הוא שאין לי רעיון מה לתכנת בשביל להתמקצע בc++ בשביל להקיף את רוב הנושאים בשפה. אשמח לקבל ממכם הצעות לפרוייקטים מקיפים.

gil03

New member
תשובה

לפי דעתי אתה לא יכול להקיף את כל השפה זה פשוט בלתי אפשרי. אתה צריך לבחור את הנושא שהכי מעניין אותך: הבטחת מידע, בניית משחקים, מסדי נתונים, אינטיליגנציה מלאכותית, אינטרנט ועוד הרבה נושאים. אפשר ללמוד כמה נושאים אבל אני חושב שעדיף להתמקצע במשהו מסויים.

gil03

New member
תגובה

תלמד להצפין מידע. לדוגמה לעשות תוכנה שרושמים טקסט וזה מצפין אותו לפי שיטה מסויימת. שומר את זה כקובץ טקסט ואחרי זה רושמים איזה סיסמה וזה מחזיר את הטקסט למצב קודם... תלמד איך להגן על התוכנה מפני פריצות ועוד כל מני דברים. הינה אתר שאולי יעזור לך: באתר שמתחת תרד למטה עד לכותרת של קוד ותיכנות, שם יש שלושה מאמרים על הגנות תוכנה. תלמד את זה, ואם זה מעניין אותך תמשיך לחפש חומר. בהצלחה!

galh

New member
מה הקשר בין שפת תכנות...

לבין מה שאפשר לעשות איתה?!

ajax2003

New member
תשובה

לא.... פשוט אני רוצה לעשות פרוייקט בשביל לתרגל c++

hatulflezet

New member
תאוריה ומעשה

אין לי מושג למה אתה מתכוון כשאתה אומר "קראתי c++ ודיי הבנתי את זה טוב..". אלא אם אתה איזה גאון אמיתי, בלי לתרגל קשה להגיד שהבנת שפה מזה שקראת - ואפילו הרבה. ל"הבנה" יש רמות שונות. שפת תכנות לא שונה משפה מדוברת בכך, שזה שאתה לומד שפה, ואפילו מבין ויכול לקרא - זה לא אומר שאתה יכול באופן יעיל/נכון לדבר. אחרי 3 שנים עם שבירת שיניים על גרמנית אני יכול להעיד שזה ממש כך. עם שפות תכנות זה עוד יותר כך. שפת תכנות היא רק כלי - בדיוק כמו שפה רגילה. זה שאתה יודע עברית - לא אומר שאתה יודע לכתוב סיפורים יפים או שירה נכון? עם תוכנה זה אותו דבר. אני מציע לך - לקחת תרגילים ממקורות לימוד שונים - ולפתור אותם. תנסה ללמוד ולממש עם ++C רעיונות כלליים כגון עצי חיפוש, מיון נתונים, חיפושים ודברים בסיסים אחרים - שנחוצים בכל תכנות של תוכנה "רצינית". אחרי כל זה - יש אתרים כגון SOURCE FORGE בהם תוכל למצא ים של פרוייקטים של קוד פתוח ולקחת בהם חלק.

ajax2003

New member
שכחתי לציין משהו...

C אני יודע דיי טוב ועשיתי הרבה תרגילים בC פשוט קראתי C++ ואין כל כך הרבה הבדלים

ahab

New member
אז תקרא שוב...

אם אתה חושב שאין הרבה הבדלים, כנראה שפספסת משהו. אבל ברצינות, זה שקראת ספר על ++C זה נחמד ועוזר, אבל לא מספיק. גם אני קראתי בזמנו חוברת לקראת מבחן התיאוריה בנהיגה, אבל זה לא מה שהפך אותי לנהג.

ajax2003

New member
יש לכם אתרים?

יש לכם אתרים טובים לתרגול השפה? תרגילים שהרמה כל הזמן עולה בהדרגתיות?

ברנדל

New member
שאין כל כך הרבה הבדלים???

כאילו, אולי חוץ מסינטקס שמזכיר אין קשר בין השפות? לב ליבה של c++ מתרכז ב OO ופולימרפיזם, מי שלא משתמש בפולימרפיזם פשוט לא מנצל את היעוד העיקרי של יתרון השפה, אלא רק מנצל את הבדיקות המדוקדקות יותר של ה compiler וה linker. או שלא למדת מספר רציני, או שלא היה לך כח להתרכז בפרקים האחרונים. תקרא את thinking in c++

Zack DA

New member
לב ליבה של CPP מתרכז ב- C, כי

זו בסך הכל עטיפה לא יפה במיוחד מעל C. וסליחה על הפרובוקציה, אבל זה פשוט התבקש.

ברנדל

New member
ממש לא נכון

אין קשר. זה משהו אחר לגמרי. בדיקות ה compiler עובדות אחרת. בדיקות ה linker עובדות אחרת. והכי חשוב: מי שלא מנצל את הפולימרפיזם לא מנצל את מה שכותב השפה התכוון אליו, ולמעשה לא מנצל שום דבר מיכולות השפה מעבר ל c (מלבד בדיקות מדוקדקות יותר של ה comiler). כידוע לך, לא סתם פותחה c++ , היא נותנת תשובה מעולה למשבר התוכנה , וניתן לכתוב בה בקלות תוכנות הרבה הרבה יותר רציניות. תקרא את design patterns., אחרי זה תחליט איך היית מממש את הרעיונות שם באמצעות c בלבד. וזו עטיפה מעולה ל c שעולה בכמה רמות על הסוכריה שבתוכה. ממש הפתעת אותי.

OriIdan

New member
מה לתכנת

כנס לאתר כמו sourceforge http://www.sf.net תבחר לך אחד מפרויקטי הקוד הפתוח שם ותצטרף אליהם כך גם תלמד איך מתכנתים טוב וגם תרכוש ניסיון.

ajax2003

New member
אתר נחמד ביותר אבל

זה אתר מעולה אבל זה לא אתר למתחילים כל תוכנית שמה היא מפלצתית....

OriIdan

New member
לא בכלל לא

יש שם מגוון מאד מאד רחב החל מתוכנות פשוטות מאד של 3 מודולים בלבד וכלה במערכות הפעלה שלמות. תבחר מה שאתה רוצה. תחשוב על היתרון של להיות חלק מפרויקט קוד פתוח, זה דבר טוב מאד לכתוב בקורות חיים אחר כך. אני מכיר לפחות חברה אחת שהייתה מקבלת אותך רק על סמך זה.

ajax2003

New member
תשובה

אתה יכול לתת לי המלצה לתוכנה קטנה שיש באתר? הקטע שלפי איך שהבנתי באתר הזה זה לא מחולק לפי רמות...

OriIdan

New member
צריך לחפש.

ברור שזה לא מחולק לפי רמות, זה מחולק לפי נושאים. אני לא עובד ב ++C אז לא מכיר. מישהו סיפר לי לאחרונה שהוא התחיל פרויקט שם נדמה לי ששמו AGE. הפרויקט מיועד ליצור מנוע למשחקים בלינוקס, כתוב ב ++C. מאחר וזה פרויקט חדש, הוא מן הסתם לא מסובך מדי.

ajax2003

New member
תשובה

מצאתי את הפרוייקט של הבנאדם אבל בינתיים הוא לא שיתף קבצים בכל מקרה אני מעדיף להתחיל ביותר קטן מזה ובהמשך הדרך לעבור לopen source אהבתי את הרעיון של הopen source ודרך אגב תודה על העזרה!

למעלה