התייעצות

gonita

New member
התייעצות

שלום. אני בת 29 גרושה (בלי). האמת היא שאני רוצה לשאול אתכם לגבי אחותי. היא גרושה + 1 היא היום בת 33 עם ילדה בת 14 . היא בחורה יפייפיה עם המון שמחת חיים, כזאת שכולם נהנים להמצא בחברתה. היא הייתה נשואה לבן אדם מאוד שלילי (טיפוס מדוכא, קנאי ואלים- וזה על קצה המזלג). לקח לה המון המון זמן להפרד ממנו. הם התגרשו לפני 6 שנים בערך, אך כל הזמן חזרו לחיות ביחד. נפרדו וחזרו כל הזמן (גם לפני הגירושים וגם אחריהם). חלק מהסיבות שגרמו לה לחזור אליו זה התלות הכלכלית, חוסר התמיכה והעזרה במשפחה ובין היתר גם בגלל שאהבה אותו (לא בצורה מטורפת, כיוון שהיא יכלה לדמיין את עצמה עם מישהו אחר, כך שזה אולי יותר הרגל) המקרה האחרון שהביא לפרידה היה לאחר שהוא התנהג בצורה אלימה, ואני ערבתי בזאת את המשטרה, כי היא הייתה לבד בבית, וזה היה מסוכן (בנערותי, אני הייתי עדה לריב בינהם, שבמהלכו הוא הרים עליה סכין. מאז אני לא מדברת איתו. בערך 10 שנים) בכל אופן, הם לא ביחד כבר שנה וחצי. בחלק מהתקופה הזאת הזדמן לנו לעבור לגור יחד (גם אני בדיוק נפרדתי מבן הזוג שלי). תמכתי בה המון (שיחות, הקשבה, יעוץ ועזרה- כשמול עיניי אך ורק טובתה של אחותי, שהיא לא תחזור אליו. שתתחיל בפרק ב בחיים עם בן זוג נורמלי) לצערי, כמעט כל בחור שהיא הביאה היה לו משהו שלילי (ומאוד משמעותי), כמו לדוגמא: קנאות מוגזמת (בחור שהיה עוקב אחריה עם רכב), גבר נשוי / פרוד וכדומה. אני אף פעם לא החלטתי בשבילה (חלילה, אני בנאדם שמאוד מכבד את הפרטיות של האחר), אך תמיד אמרתי לה את דעתי הכנה. ניסיתי להסביר לה שמגיע לה הרבה יותר. ושאין מה למהר. לצערי, לאחרונה היא פגשה בחור פרוד ("בהליכי גירושים"), שמבחינת האופי והאישיות- הוא גרוע מקודמיו. שקוף עליו שהוא טיפוס אינטרסנט,קנאי, שקרן ובוגדן. הוא מדבר לאנשים בזלזול (אני שומעת אותו מדבר בפלאפון עם אישתו ועם אנשים- ממש לא יפה. ולא ירחק הזמן שהוא גם יזלזל בה, למרות שלדעתי הוא כבר עושה את זה אך לא בצורה שהיא יכולה לזהות). חוץ מזה שיש לו גם קשרים עם העולם התחתון(הוא מאוד מסתורי בהרבה דברים ובשיחה מיקרית עם אנשים שמכירים אותו- אחותי מקבלת רמזים בנושא). הוא בכלל מן טיפוס שיכול להזיק לסביבה/ לאנשים בשביל טובות הנאה שלו. חסר מוסר לגמרי. לצערי, אחותי הולכת ומתאהבת בו (אני פשוט מזהה את זה בה- אני מכירה אותה כמעט 30 שנה). הוא גם ישן אצלה (כיוון שאין לו מקום לישון)- וזה מאוד מקרב אותו אליה. אמרתי את דעתי לאחותי. ניסיתי להאיר לה.היא לגמרי לגמרי מסכימה איתי. היא יודעת שהוא לא הבנאדם המתאים לפרק ב'. אך מאוד כיף לה ונוח לה איתו (כהגדרתה). היא אומרת שהיא תהנה איתו תקופה ואח"כ תיפרד. הסברתי לה שבצורה כזאת- היא בדיוק נכנסת למתכונת שהייתה לה. וחבל!!! היא מודה שיש לה המון היסוסים, ולפעמים היא "יוזמת" מריבה איתו (כדי להיפרד), אך הוא לא מרפה, הוא מורח אותה במילים (אני בחיים לא אוותר עלייך) והיא נמסה וחוזרת אליו (לאחר הכיף שהיה להם יחד קשה לחזור להיות לבד - כל היא אומרת) כל כך הרבה אנרגיה השקעתי בה בפרידה מהקודם. וחבל לי שכל כך הרבה מאמצים השקעתי בשביל תוצאה כזאת. מה לעשות? אני יודעת שאם אהיה איתה יותר תקיפה- היא תקשיב לי עוד יותר. אך מצד שני אני לא בטוחה שאני רוצה להתערב. אני לא הטיפוס הזה. מה עושים??? ותודה רבה רבה שקראתם עד כה. אשמח לשמוע תגובות סופ"ש נעים גונית

seeyou

New member
פרפרים נימשכים למנורה ומשלמים...

ביוקר!!! היא טיפוס שנמשך לסוג מסויים של אנשים(שלילים)...זה מה ש"טוב" לה! או זה מה שהיא מסוגלת להבין עד שהיא לא תבין את זה-לבד-או בעזרת פסיכולוג-היא לא תוכל לשנות את הגישה לחיים "נורמלים"! דבר אחד את צריכה להסביר לה,שהתנהגות שלה תגרום נזק גדול לבת שלה... שבת שלום יוסי

פיאנו

New member
השומרת אחותי אנוכי?

לא, זה לא מה שאמר קיין על הבל אחיו וגם לא מה שאמרה זילפה על אחותה זילכה. זה מה שאת צריכה לאמר לעצמך בכל הקשור ליחסיך עם אחותך.... את לא אמרגן שלה ("כל כך הרבה אנרגיה השקעתי בה בפרידה מהקודם. וחבל לי שכל כך הרבה מאמצים השקעתי בשביל תוצאה כזאת"),היא צריכה להחליט על חייה, ומה שאת רואה כגרוע נראה לה ההיפך הגמור.היא לא פיון על לוח שחמט או רובוט בשלט רחוק.תפסיקי לנהל לה את החיים, תני לה להתנסות ולהגיע למסקנות בעצמה, והעזררה שהיא זקוקה לה זה לא אחות שומרת ראש אלא ייעוץ וטיפול מקצועי שיוציא אותה מהריטואל הזה של משיכה לטיפוסים שליליים.

gonita

New member
רובוט בשלט רחוק? לנהל לה את החיים?

זה לא המקרה. נסחפת קצת...

למעלה