התייעצות

התייעצות

הי, שתי נשים פרסמו על פתיחת קבוצת חד-הוריות והגעתי לפגישת הפתיחה שכללה חד-הוריות שבדרך שלא בהריון, הריוניות ואימהות בפועל. אמירה נחרצת וחזקה שנאמרה שם ע"י ההריוניות והאימהות הן שההזרעות שלי הן בזבוז זמן מיותר וטרטור. עברתי אומנם 3 הזרעות (בלבד או שכבר?) וחייכו אליי בידענות ונאמר לי: "חבל על זמנך וזריקות מיותרות, לכי מייד להפריית מבחנה". הופתעתי, עד כמה ששמעתי מחברותיי האימהות (הפרטיות), לנסות 3 חודשים, זה מעט מאוד וכדאי להמשיך בהזרעות לעוד תקופה כולל כל הזריקות הנדרשות. הכצעקתה ? אני מבזבזת זמני ?

kasa

New member
לא בהכרח נכון

גילך מהווה משתנה חשוב במשוואה הזאת. בת כמה את ? האם ידועה אצלך בעיה או שאת שייכת לקבוצת ה"בלתי מוסברים" ? (שבעייתם עדיין בלתי מוסברת) IVF אינו פתרון קסמים לכל בעיה. אני לא חושבת שאת מבזבזת את זמנך, אם לא ידועה אצלך שום בעיה שהרפואה יכולה לשים את ידה עליה, ואם בסה"כ מצבך נראה תקין מבחינת הדברם הנמדדים כיום (פרופיל הורמונלי, US, צילום רחם וכד') - את ממש לא מבזבזת את זמנך, וקיים סיכוי סביר שתוכלי להרות דווקא בהזרעות. אין טעם לרוץ ישר ל-IVF, אם ניתן להשיג את אותה התוצאה בדרך קלה יותר.

סביון1

New member
בת כמה את? איך הפרופיל ההורמונלי

שלך? איזה תוצאות של זקיקים ורירית ראית עד היום? נראה לי קצת מוגזם לקבוע קביעה כזאת שרירותית.

בשביל דעה רפואית יש לך רופא, לא?

מרגיז אותי שאנשים שאין להם מושג מה קורה אצלך בשחלות אומרים דבר כזה. כעקרון - אם אפשר להמנע מ-IVF זה רצוי. ככל שהעובר יווצר בדרך יותר "טבעית" (ולצורך זה - הזרעה היא יותר טבעית מ-IVF) סיכוייו טובים יותר כי הוא עבר סלקציה של הגוף ולא של המעבדה. מקובל לעשות לפחות 5 הזרעות (יש שעושים יותר) לפני שעוברים הלאה. כמובן שהכל תלוי במצב המכני וההורמונלי שלך.

תודה

הי, גילי הוא 38 בקרוב וע"פ הנתונים אני מבייצת כל חודש, גדלי זקיקים מגיעים לטווח של 17-22, בכל חודש מבשילה בייצית. והרופא : זה היה ביום שישי ועוד לא שאלתי את ד"ר ויולוביץ מה הוא חושב על כך... לא נראה לי שימליץ על פהריית מבחנה כל כך מהר. גם לצילום רחם הוא עדיין לא רוצה לשלוח אלא רק אחרי ההזרעה הרביעית בחודש הבא.

עד כמה שאני מכירה את

ד"ר ווליוביץ הוא ימליץ לקצר תהליכים בגילך (כך היה אצלי כשהיתחלתי לפני מס' שנים) - משום שבגילך נושא הזמן מאוד משמעותי. גם אצלי לכאורה הכל ניראה בסדר - אבל ביציות בנות 38 גם אם ניראות יפה לגילן - הן לא כמו של צעירות וקשה יותר להשיג הריון שנימשך 9 חודשים. ולכן אני כן הייתי מזרזת תהליכים... לעיתים ההמלצות של הרופאים תלויות במדינויות של הקופה... ואני מניחה שגם דר" ווליוביץ מחוייב לכך... המלצתי היי עם "יד על הדופק".

תודה

הי, גילי הוא 38 בקרוב וע"פ הנתונים אני מבייצת כל חודש, גדלי זקיקים מגיעים לטווח של 17-22, בכל חודש מבשילה בייצית. והרופא : זה היה ביום שישי ועוד לא שאלתי את ד"ר ויולוביץ מה הוא חושב על כך... לא נראה לי שימליץ על פהריית מבחנה כל כך מהר. גם לצילום רחם הוא עדיין לא רוצה לשלוח אלא רק אחרי ההזרעה הרביעית בחודש הבא.

סיון01

New member
הפתעתן אותי ../images/Emo4.gif

אני אוטוטו נושקת ל- 38, והתחלנו בנסיונות פעילים (ז"א מעקב זקיקים, תרופות וכו') לפני קצת יותר משנה. אני אחרי 9 מחזורי איקקלומין, 2 עם הזרעה, והיום עשיתי הזרעה על מחזור גונל. פרופיל הורמונלי תקין, ביוץ ספונטני מדי חודש וגם מחזור קבוע. למרות שהרופא אמר שלדעתו הבעיה העיקרית שלי זה שהבציות שלי זקנות
, לפי מה שהבנתי הוא מתכנן עבורי לפחות עוד 2 מחזורי גונל + הזרעה. המילה IVF טרם הוזכרה. האמת, גם חשבתי שההסבר שלו היה בעיקר כדי לכסות על העובדה ששני מחזורי האיקקלומין + הזרעה היו מיותרים, ז"א עם רירית 5 לא היה הרבה מה לצפות
אז מה, 38 זה זקן
?

סביון1

New member
הי סיון

גם אני אוטוטו נושקת ל-38, וגם אני עברתי 9 מחזורי איקקלומין, אם כי זה היה די מזמן, לפני ארבע שנים בערך. תראי, אני לא רופאה או מומחית אבל נראה לי שתשעה מחזורי איקקלומין זה ממש מוגזם, מה גם שרק שנים מתוכם עם הזרעה. אם הוא חושב שהביציות שלך זקנות אז למה הוא משך אותך כ"כ הרבה זמן? אני לא אומרת שצריך לרוץ ל-IVF מיד אבל יש גבול לכמה צ'אנס צריך לתת לאיקקלומין עם רירית 5! אחד היתרונות של IVF זה שיש יותר אפשרויות לאיתור הבעיה: - אפשר לראות את צורת הביציות שיכולה להעיד גם על איכותן. - אפשר לראות האם יש הפריות ללא איקסי ואם יש הפריות עם איקסי - אפשר לראות את איכות העוברים בכל מקרה מאחלת לך שתצליחי בהזרעה עם גונל ולא תצטרכי להגיע ל-IVF.

שרון321

New member
משהי שקרובה אליי מאד

התחילה לנסות בגיל 38 וילדה בן מדהים
בגיל 40 אני מניחה שהרופא שלך בדק את מצב ה- FSH שלך. בכל אופן נדמה לי שאם הייתה בעיה היית כבר מופנית ל- IVF.

תמרלה

New member
הגיל משפיע?!

קראתי את כל התגובות פה, ובדיוק היום חזרנו מהרופא כשסוכם שהשלב הבא זה הזרעה וזריקות ( שכחתי את שמן ) לחיזוק הרירית שאצלי היא דקה, ואולי.. זאת הסיבה שאני לא נקלטת, כי כנראה אני מבין אלו שלא הוגדרה הבעיה! צילום רחם תקין, בדיקת זרע תקינה, יש ביוץ, ואחרי 2 ההריונת שנגמרו בהפלות - הדבר היחידי זה רירית דקה. וגם אני שאלתי את עצמי האם זה לא בזבוז זמן הזרעה ? אולי נעבור ישר להפריה אבל - באמת כפי שכתבו פה אם אין סיבה אז למה לא לנסות קודם הזרעה, אני הולכת שלב שלב אבל כל שלב רק חודש ! ניסינו -איקקלומין חודש- איקקלמומין+כוריגון חודש -צילום רחם! וחודש הבא- הזרעה! ואני מבין הזקנות בחבורה כבר שיניתי קידומת ל-40 אז לא מבזבזת זמן! אני חושבת שמי שיודע מה טוב בשבילי- זה אני והרופא שלי! וכל אחת יש לה את הקצב שלה, ואת השיקולים שלה מה לעשות ומתי. אז תודה בבושקית על הערתך -כי מתוך התגובות התחזקה תחושתי שזאת הדרך הנכונה בשבילי.

os15ar

New member
הכי חשוב !!!!שימו לב !!!

זה להתייעץ עם הרופא הנכון. לאור כל מה שקראתי מכן, נראה לי שכלן אחת צריכה לבדוק האם היא מטופלת אצל רופא נשים רגיל, או אפילו אחד שטוען שהוא גניקולוג ומומחה פריון או שהיא מטופלת במרפאת פוריות שבה כבר ראו הכל וניסו הכל ויש ניסיון ממאות נשים. אמנם אני בראשית שנות ה- 30 אבל גם אני ביזבזתי שנתיים וחצי אצל 4 רופאים שונים, כולל פרטים, שכולם היו מומחים בתחומם אבל ממש לא עסקו באופן שוטף בפוריות. רופאים כאלה יכולים לתת איקקלומין ולעיתים גם גונל אבל הם ממש לא יהיו אלו שיעשו לכן את ההפריה ולכן הם גם לא ימהרו להביא אתכן לזה. ההתעוררות שלי הגיע מחבר של בעלי שהוא מומחה לפוריות מאוד ותיק שכבר פרש והוא אמר שאמנם אנחנו מטופלים אצל רופא מעולה אבל הוא לא מומחה לפוריות. רופא כזה רואה יום יום המון נשים, בעיקר בדרך להריון או בהריון. במרפאת פוריות (לחברות מכבי יש את רמת מרפא, את מדיקל סנטר וכו') יש מגוון רופאים ויש נוהל לטיפולים. הכל מסודר וברור ויש אופק טיפולי. מראש מגדירים מה הולכים לעשות, מהן האופציות וכדומה. מנסיוני, במרפאה כזו הגישה הרבה יותר מקצועית, לא מבזבזים לאף אחד את הזמן ואומרים בפנים את הסיכויים לכל שלב. בגלל שיש מגוון רופאים ניתן לשמוע בכל פעם חוות דעת של מישהו אחר ואז יש יותר מחוות דעת אחת או יותר מעין בוחנת אחת וכל אחד מעיר ומאיר את הבעיה. (מצטערת אם יצא מעט ארוך היה לי מאוד חשוב) המון הצלחה לכולנו, שלכן, אסנת.

../images/Emo91.gif לנסות הזרעה

שלום בנות אני בעלה של, ונקלטנו אחרי שני מחזורי הזרעה. אני לא אכנס לפרטים, אבל הרופא אמר לנו שננסה שני מחזורי הזרעה והבננו שזה בשביל לשים V. הפשטות היחסית של הזרעה, לעומת הסיבוכיות של הפריה, מצדיקה לדעתי מספר נסיונות.
לכולכן

יודעות משהו

על ד"ר ויולוביץ מתל-אביב ? הבנתי ממנו שהוא מומחה פריון רק שאני לא שומעת הדים לגביו בפורום כאן......

כן - יודעת עליו קצת

לדעתי הוא מלאך שמנסה מאוד לעזור. אבל יותר ממלרשום פרוטוקולים אין לו זמןאם זה דרך קופת חולים (שם הפגישות מתוזמנות לכל 10 דקות). הוא מוצף במטופלות מה שמאוד מקשה עליו לזכור מי את - ולוקח מס' טיפולים עד שזה זוכר. (אני מציינת את זה כי המון נעלבות שהוא לא זוכר אותן) הוא תמיד זמין - מה שיכול לפגום בתשומת הלב שהוא יכול להקדיש לכל אחת. אם יש מצב ביניים - הוא יזמן אותך גם בשבת אליו לקליניקה ללא תשלום - מה שהופך אותו למלאך. והוא מצויין-לא פחות מכל הגדולים מבחינת פרוטוקולים לפיריון. רק שכאשר הולכים לקליניקה ציבורית צריך סבלנות בהמתנה לשהות של 10 דקות. לכן אין לו זמן ללטף ולהסביר פירטי פרטים - הוא רושם פרוטוקולים ואומר מתי לבוא לשאיבות... ומאוד חשוב - לא עולה כסף אם דרך קופת חולים.

נועם@בת

New member
ממש לא חבל על זמנך

הסיכוי להריון של זוג (אשה ומנת זרע לצורך הענין) פורה הוא 20-25% לכל מחזור בו מקיימים יחסי מין בתקופת הביוץ. בגיל 35 מתחילה הזדקנות השחלות והסיכוי להריון מתחיל לרדת. לכן חייבים להיות עם יד על הדופק. 3 הזרעות הן התחלה סבירה, אבל בשלב הזה הגיע הזמן לתמיכה הורמונלית שתעלה מעט את מספר הביציות ותגדיל את הסיכוי למפגש פורה של זרע וביצית. הזרעות אינן בזבוז זמן, הזרע בבנק הזרע הוא זרע פורה, ההזרעה מקצרת את הדרך לרחם והסיכוי להריון עם הזרעות בהחלט גדול. בכל מקרה, אחרי 5 הזרעות כושלות אין ברירה אלא לעלות כתה, כי הגיל משחק כאן תפקיד משמעותי. בהצלחה נועם

למעלה