התייעצות

nan510

New member
התייעצות

שלום לכן/לכם, אני קוראת את הפורום מזה זמן ורציתי להתייעץ לגבי בני, בן שנתיים ותשעה חודשים. הוא מקסים ונהדר ונפלא, כמובן, אך יש לנו קצת חששות. נראה לנו שמבחינה חברתית הוא מאוד לא בשל (הוא בגן של 10 ילדים השנה). הוא יודע לדבר, אך לא מנסה לקיים שיחה, ולוקח לו זמן לענות. יש דפרנציציה מאוד גדולה ביחס שלו לילדים ואנשים, והוא מאוד סגור במסגרות חדשות. הוא "מסתיר" מהגננת את היכולות שלו, ולא השתתף חודשים בפעילויות בגן שאנו יודעים שהוא אוהב מאוד, ובעבר ובהווה עושה איתנו בשמחה, גם אם ילדים אחרים משתתפים. אבל בגן - לא. לפי מה שראיתי בפעילויות שאני עושה איתו (בגינה, חברים וכו') הוא משחק ליד ילדים ואיתם, אך לא משתתף בשיחות. הוא מצטט המון מספרים, ונראה ממש שהוא חי את הסיפורים כל הזמן. אנחנו מודעים שלכל ילד יש את הקצב שלו, אך השאלה היא האם זה חוסר בשלות או חוסר ביטחון? האם יש בעיה? האם אנחנו לא נתנו לו כלים להתמודדות חברתית או מספיק ביטחון? הוא רוכש את הדיבור לאט, ובגן תמיד "נמצא" כמה חודשים אחורה יחסית לבית. סליחה על האורך, אשמח לשמוע את דעתכן.

סביר שזה גם וגם

וטוב שאתם כרגע לא לוחצים עליו ולא עושים מזה " ענין" הוא עדין בן שנה ו שזה גיל צעיר יחסית כך שאני מאמינה שבמשך הזמן הוא יפתח ביטחון ומיומנויות יחד עם היחוד שלו,מה שאתם יכולים לעשות יחד עם הגננת זה לנסות ולמצוא את התחומים והשיטות שיכולים למשוך אותו,כתבת שהוא ספרים וסיפורים אולי משהו של המחשה או יצירה שקשור לסיפור שהוא אוהב ושאפשר לשתף בזה עוד ילדים שהוא מכיר טוב,אולי יהיה לו נוח יותר בקבוצה קטנה של ילדים כי הבסיס נמצא זאת אומרת הוא מוכן להיות נוכח בשטח ולהפתח לאט לאט ואני מאמינה שהדרגה הוא ימצא את מקומו. שלך חנה גונן

1אילת2

New member
הוא בן שנתיים ותשעה חודשים.

והוא נשמע לי בסדר גמור. אם מקנן בך איזשהו ספק קחי אותו למרפאה להתפתחות הילד. קחי מכון שאת סומכת עליו, שמתמחה בתקשורת בגיל הזה. בקשי המלצות והגיעי למטפל/מאבחן שאת סומכת עליו. בד"כ העלות היא על קופת חולים.

ריניני

New member
נראה שיש מקום לבדיקה

של מישהו שמתמחה בתקשורת. כמה דברים בתיאור שלך מרמזים ששווה לבדוק - הנטייה לצטט מספרים, המשחק 'ליד' ולא 'עם', ההתחברות של הקושי השפתי עם החברתי. אם הבנתי נכון, אז בבית טוב יותר, אבל בכל זאת לא נראה כמו שהייתם מצפים. גם אם המסקנה תהיה שמדובר בקושי נקודתי ולא בבעיה מתמשכת, הרי גם אז שווה לשים לב, להיות איתו ולמצוא דרכים להתייחס לקשיים האלו, נדמה לי.

נורית מ.

New member
זה נשמע לי כמו בעיה בגן

הפער שאת מתארת בין ההתנהגות שלו בבית לבין ההתנהגות בגן והפער בין ההתנהגות שלו כשהוא איתכם (כמו שאמרת גם אם יש עוד ילדים) לבין ההתנהגות שלו עם ילדים כשהוא בגן לדעתי מרמזת שיש בעיה בגן. או שהבעיה בגן הספציפי הזה או שהוא עדיין לא מוכן לגן באופן כללי (ולדעתי האישית זה נורמלי לחלוטין לא להיות מוכן לגן בגיל 2.9).

למעלה