התייעצות

מ י כ ל10

New member
התייעצות

מעתיקה מפורום "אדריכלות":

שלום לכולם,
אשמח להארות לגבי התוכנית המצורפת.

רקע:
זוג + 2 ילדים גדולים
בית בקיבוץ. מגרש בגודל 400 מ"ר. מעבר לקו המגרש המתעקל (מערב וצפון) עובר הכביש ההיקפי של הקיבוץ (אין ולא יהיו בתים מעבר לכביש). ממערב לכביש - בריכת הקיבוץ. מצפון - חורשה. מדרום - בית צמוד. ממזרח - בית נוסף (על קו המגרשים - חומה בגובה 1.5 מטרים). אין לי אפשרות לצרף את תוכנית הפיתוח. מול הכניסה הבית גבוה מהכביש בכחצי מטר.

מבנה הבית נולד מדגם + שינויים. אינני יודעת אם השינויים יאושרו או לא.
מכיוון שאין הרבה גמישות, אשמח בעיקר אם תסבו את תשומת לבי לליקויים בולטים בתוכנית (המדרגות חורגות מקו הקיר אל המסדרון, למשל. האם זו בעיה?). אם יהיה צורך, אני יכולה לפרט מה הצרכים וכיצד הם באים לידי ביטוי בתוכנית.
תודה,
מיכל

מה שלי הכי צורם

זה הקיר הצפוני. זה הקיר שפונה לגינה העיקרית שלכם ולחורשה אבל הוא חסום...
לפי דעתי כל הישיבה בסלון צריכה להתהפך. הטלויזיה צריכה לעבור לקיר הצפוני, הישיבה צריכה להיות איפה שכרגע הטלויזיה.
גם פינת האוכל צריכה לקבל נוף של גינה וחורשה ולא קיר. הרי זו לא דירה!
כפועל יוצא מכל זה, כל החזית הצפונית צריכה להשתנות - חלונות וכו'.
&nbsp
את דלת חדר השינה הגדול בק. קרקע הייתי מרחיבה, כדי לאפשר כניסה לכסא גלגלים.
&nbsp
כמות הארונות במטבח נראית לי קטנה מידי.
&nbsp
&nbsp

מ י כ ל10

New member
תודה על ההתייחסות

הרעיון של החזית הצפונית מעניין!
כשהתחלנו לתכנן היה פטיו גם היכן שממוקמת פינת המשפחה, והיה חלון גדול / יציאה גם לשם, כך שהרגשנו שיש הרבה חוץ בבית. עם הזמן נולדה פינת משפחה והפטיו הצטמצם, ולא חשבנו על כך.
עוד אכתוב שחורשה נשמעת מאוד רומנטית, אבל בפועל הצפון לא מאוד אסתטי. אמנם יש שם חורשה, אבל לפניה יש גדר המקיפה את הקיבוץ והרבה ג'אנק קיבוצי, והבית מעט נמוך מהכביש בצד זה.
כמו כן, וזו שאלה שאני מתלבטת בה כי הבית פונה לכביש בשתי חזיתות: אם אתה רואה מהבית החוצה, הרי שהעוברים ושבים רואים פנימה, ואני לא רוצה להרגיש חשופה מאוד. אולי יש לכך פתרונות שאני לא מכירה.
&nbsp
פתח למעבר כסא גלגלים הוא ברוחב 80 ס"מ נטו?
&nbsp
בעצתך כמתכננת נוף, האם כדאי לדעתך להעביר את הפרגולה לצד המזרחי של הסלון?
&nbsp
תודה רבה
&nbsp

חשיפה לכביש

אם שותלים עצים ושיחים בהקף, מקבלים יופי של פרטיות.
&nbsp
פרגולה במזרח/במערב פחות אפקטיבית כי השמש מגיעה מלמטה. ההצללה בכיוונים האלה צריכה להגיע מהצד, הפרגולה רק תפריע.
פרגולה אפקטיבית בדרום ומיותרת בצפון.
&nbsp
אני ממש חושבת ששינוי כיוון הסלון יפתור לכם הרבה בעיות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

guprnds

Active member
המממ...

שירותי קומת כניסה אינם מוצנעים כראוי.
לדעתי משגה נפוץ הוא להציבם מול הכניסה. הם צריכים להיות ממוקמים רחוק ולהציע פרטיות גם לטובת האורחים בסלון והבאים בשערי הבית וגם לטובת המשתמשים.

גלמיש1

New member
אנחנו לא מכירים את השטח והתנאים ולכן דברי בערבון מוגבל

ממבט בתכנית נראה שלא החלטתם איפה בעצם החצר העיקרית שלכם. בהינתן שמכל הצדדים יש בתים , למעט מצפון - אני מסכימה עם ההצעה שניתנה לכם להפנות את פינת הישיבה לצד הצפוני מכמה טעמים: צפון זה כיוון אידאלי - אין משם קרינה ישירה של שמש. אצלכם שם נמצאת החלקה הגדולה יותר של החצר. אין שם שכנים קרובים.
אני מבינה שבקצה החלקה יש כביש וגם כמה מפגעים ויזואלים, אבל הרי יש את העומק של חצר ועם צמחיה אפשר להסתיר הכל.
אם לא רוצים לחכות עד הצמחים יגבהו אפשר להתחיל בהעמדת גדר במבוק/עץ קלה שתחסום את המבט לכביש, למפגעים, ואת המבטים הכיוון ההפוך מהעוברים בכביש לתוך ביתכם.

לגבי שינוי חזיתות - אם ניתן הייתי מרחיבה את החלון הצפוני במטבח, או בכלל עושה ממנו ויטרינה יציאה לרחבה הגדולה שהייתי עושה בחוץ לאורך הקיר הצפוני. אבל כמובן - לא יודעת אם זה יתאפשר במסגרת הבניה המרוכזת שלכם.
לגבי תכנית קומת הקרקע - אין פה שום דבר שהוא 'אסון'. כלומר סה"כ התכנית סבירה ו'עובדת'. אבל לטעמי אפשר לשפר.

המבואה - אישית אני לא אוהבת שאיך שנכנסים הבית מגיעים לכניסה לשרותים. בעצם - עוד לפני שנכנסים, מבחוץ, חלון השרותים צמוד לרחבת הכניסה. ולכן כמה הצעות (ראו סקיצה מצורפת):
א. להאריך החוצה ולו במעט את הקיר שבין רחבת הכניסה לשרותים. זה יסתיר את חלון השירותים ויזואלית ואקוסטית מהבאים לבית.
ב. את הארון העמוק הייתי מחליפה בנישה צרה יותר למתלה מעילים/תיקים, או להצבת שידת כניסה עם מראה.... ואת הארון העמוק הייתי מעבירה למסדרון, מול השרותים .
ג. הייתי מקצרת את כל הדופן השמאלית של המבואה לאותו קו של הקיר בצד השני - הקיר שמסתיר את המקרר. ככה נוצרת איזו סימטריה בכניסה, ומתרחב הפתח הצר של מסדרון החדרים ומתקבל מרחב פתוח יותר. גם המדרגות הופכות פחות כלואות בין קירות ויותר נגישות.

שינוי מבנה השרותים+מדרגות:
הוצאת דלת השרותים החוצה מרחיבה מאד את חלל השרותים ומתאפשרת התקנת כיור סביר (לא זעיר) ושימוש נוח.
חדר המדרגות שהיה חסום ומסוגר נפתח ויזואלית ומצטרף לחלל המסדרון. הכל מרגיש יותר מרווח. הפתיחה הזאת גם מאפשרת ניצול של החלל מתחת למדרגות הגבוהות לטובת עוד איחסון (איזור שהיה קודם לא נגיש).
לא בטוחה שזה נורא שהמדרגה הראשונה פולשת טיפה אל המעבר. בעיני יותר גרוע שהמדרגה האחרונה, למעלה, מגיע ממש לפתח החדר. ולכן אני מציעה להוסיף מדרגה באמצע הפודסט, כלומר לחלק לשניים את רחבת הסיבוב של המדרגות. זה יאפשר להסיר את המדרגה העליונה הנל.

באיזור חדר ההורים - הייתי שוקלת 'להוציא' את הנישה מהמקלחון אל המסדרון. כלומר שתיפתח לכיוון ההפוך, ותשמש למדפיה/ספריה או ארון איחסון כללי (מצעים, חומרי ניקוי וכו). נראה לי שזו נישה קצת עמוקה ונסתרת מדי עבור המקלחת, ותהיה יעילה ונגישה יותר מהמסדרון.
הייתי בודקת הזזת דלת המקלחת לחלק התחתון של החדר, מה שיאפשר התקנת ארון קיר גדול עד למאחורי דלת הכניסה לחדר.

לגבי המטבח - כשיהיה לי זמן...בפוסט הבא

גלמיש1

New member
לגבי החלל הציבורי - מטבח בעיקר

רצ"ב 2 שיפורים לסידור המטבח (יש כמובן עוד אפשריות) :
בראשונה נוספת דופן למטבח בצד ימין מתחת לחלון, כלומר תוספת של המון משטח שיש.
שולחן האוכל יכול (כנראה, צריך לדייק במידות) לעבור למרכז החלל. או לא.

בשניה - המקרר עובר לפינה הימנית, וארון מזווה במקום המקרר. זה מפנה שטח שיש בפינה השמאלית, וגם מאפשר לפתוח חלון/פתח מהמטבח אל הכניסה לבית.
באופציה הזאת אפשר גם להפוך את החלון הצפוני לדלת יציאה למרפסת.
במרכז החלל של המטבח יש מקום להציב אי, ו/או את שולחן האוכל.

גלמיש1

New member
ועוד - הייתי מכניסה פנימה עוד קצת את דלת הכניסה לבית

פנימה - חצי מטר קדימה.
משני טעמים - מבחוץ זה יתן יותר מרחב מקורה ומוגן מגשם בכניסה. ומבפנים המבואה תהיה פחות 'מנהרתית' וצרה.

מ י כ ל10

New member
תודה רבה!

פה תהיה לנו התמודדות יותר קשה, כי יש לנו בעיה עם מקרר הפונה לסלון. אז נצטרך לראות אם נצליח להתמודד עם המחסום הזה. אני מעבדת את ההצעות

מ י כ ל10

New member
וואו!

אני מאוד מעריכה את ההשקעה והעזרה! מחכה בקוצר רוח לשמוע על המטבח.
השרטוט שלך מאיר עיניים ומרחיב את הלב ואת הבית. מוצא חן בעיניי מאוד.
הכניסה לשירותי האורחים: אני מבינה שהמדרגות בחלק הזה כבר גבוהות מאוד, אבל לא יכולה לדמיין את התחושה של דלת שם. זה מרגיש נינוח, או שמרגישים צורך להתכופף?
&nbsp
בקשר לשירותי הורים - אני מאוד רוצה לקצר את חדר הרחצה הזה, ולהוציא את מכונת הכביסה אל מחוץ לבית (בכל זאת קיבוץ). אפשרי לדעתך?
&nbsp
ושוב, רוב תודות

גלמיש1

New member
לגבי החלל מתחת למדרגות

ממדרגה 14 לערך יש כבר גובה ראש מלא וחופשי - בסביבות 205-215 (תלוי בגובה המדרגה ועובי הבטון) ככה שאין שום בעיה לעבור שם אפילו לשחקני כדורסל... טוב, תלוי איזה.
זה אומר שגם חלל האיחסון שמתחת למדרגות הוא בגובה טוב ושימושי.

בשביל מה לקצר את חדר הרחצה ? הוא אמנם ארוך, אבל זה המבנה שלו, ואני מניחה שלא תוכלי לשנות את מבנה קירות החוץ. אז סתם תקבלי חדר עם שיש ארוך נורא.
אבל אם מתאים לך מכונה בחוץ אז בבקשה. אם הקיבוץ יאפשר לך...

למעלה