התייעצות

התייעצות

שלום, אשמח להבין -
אחרי כמה וכמה החזרות שלא הצליחו (פעמיים טריים ושאר הפעמים מוקפאים באיכות מצויינת).
בעבר הריונות אחרי IVF (הפלה, לידה מוצלחת במועד וחוץ רחמי).
לפני כמה שנים עשיתי צילום רחם והתגלה חצוצרה סתומה.
בעבר כבר עשיתי פעמיים היסטרוסקופיה (אבחנתית + ניתוחית) עקב שאריות מההפלה והשלייה. לפני ארבעה חודשים עשיתי שוב היסטו' אבחנתית והכל היה תקין.
השאלה היא האם יש גם צורך בUS תלת מימד אם בהיסטו' הכל היה תקין (האם יש דרך אחת לגלות נוזל בחצוצרה?). חושבת אולי זו הסיבה לחוסר ההצלחה.

נועה312

New member
החוץ רחמי היה ההריון האחרון?

החוץ רחמי הסתיים בזריקה? הוא היה בצד של החצוצרה שאז היתה חסומה?
אם כן אז לדעתי כדאי לשקול עוד צילום רחם לבדוק מה המצב כרגע של החצוצרות.

כן

היה לפני שנתיים.
ההריון נפל לבד, לא היה צורך בהתערבות.
אני לא זוכרת את הצד שבו היה החוץ רחמי ): כאמור, היסטוסקופיה מלפני 4 חודשים תקינה לגמרי.
השאלה היא אם US תלת מימד יכול לראות דברים אחרים שלא רואים בהיסטרוסקופיה.
בIVF נקלטתי בפעם הראשונה, שניה ושלישית (הריון ראשון - הפלה בשבוע מוקדם, הריון שני תקין, הריון שלישי חוץ רחמי). ז"א שבעבר הייתה קליטה והיו הצלחות, בשנתים האחרונות, לאחר החוץ רחמי (ואחרי המתנה כפויה של חצי שנה), לא היו הצלחות

נועה312

New member
היסטרו לא בודקת את המעבר בחצוצרות

היא רק בודקת את פתחי החצוצרות והרחם, ואני לא יודעת אם בUS תלת מימד יצליחו לראות זרימות בחצוצרות. בגלל זה אני אישית הייתי עושה צילום רחם שבודק את המעבר בחצוצרות ושאין חסימה. יש חסימות שנגרמות בגלל נוזלים בחצוצרה שיכולים לפגוע בהשתרשות ובמצב כזה מומלץ לכרות את החצוצרה. בגלל שהייתה לך בעיה בחצוצרה כבר לפני ומאז היה חוץ רחמי ומאז לא היתה קליטה, זה הכיוון שאני אישית הייתי חושדת בו ובגלל זה הייתי הולכת לצילום רחם.

למעלה