התייעצות

RoseWood1

New member
התייעצות

שלום לכולם
אני בת 27, עם תואר ראשון (רנטגן) מהארץ עם דרכון אירופאי שוקלת לעבור לאירלנד ולעבוד כמזכירה רפואית או בטלמרקטינג וכו׳, האנגלית שלי טובה וכבר יש לי הצעות עבודה קונקרטיות.... החשש היחיד שלי הוא בדידות
רציתי להתייעץ איתכם יותר על הפן האישי, אני מגיעה לבד ללא משפחה או חברים, זה נטו בשביל החוויה ולחסוך כסף עד כמה שאפשר.
רציתי לשאול אתכם אם יש לכם טיפים מהניסיון שלכם? מה עזר לכם להמשיך?
אני פשוט לא רוצה לחזור לארץ אחרי כמה חודשים ואז להתבאס על זה...

La Milagrosa

New member
אני יכולה לתת לך טיפים כלליים איך להגר לבד באופן מוצלח.

את אירלנד אני לא מכירה- אבל גם אני היגרתי לגמרי לבד לספרד, לפני הרבה שנים, בלי עבודה שחיכתה לי פה (מהבחינה הזאת מצבך טוב מהמצב שלי אז), בלי מכרים במדריד ובלי יותר מדי כסף. להתחיל מאפס זה לא קל ואני אכלתי הרבה חרא בשנה וחצי הראשונות (עבודות גרועות בתור מלצרית וגם מוקדנית שירות, הוצאת רישיון נהיגה ספרדי כי אין אפשרות להמיר את הרשיון הישראלי, והכי הכי הכי נורא: מגורים בדירות עם שותפים, שמבחינתי זה זוועת עולם וזה בכלל לא משנה אם השותפים אחלה בני אדם). זה לא היה קל למרות שבאתי לפה עם שליטה בשפה הספרדית ועם אזרחות איחוד שהקנתה לי את כל הזכויות מהיום הראשון, אבל התגברתי על זה והנה אני פה כבר המון שנים, מאושרת ומסופקת ועם חיים שנראים בדיוק כמו שחלמתי שייראו... אם תרצי כתבי לי בפרטי. בהצלחה.

forglemmigej

New member
את הגרת לפני שנים

המצב היום לא כל כך פשוט , יש המון צעירים מובטלים ברחבי היבשת , קשה מאד להשיג עבודה היום בלי ידיעת שפה כמעט מושלמת כי למעביד יש אפשרות לבחור, מכל הרומנים והפולנים שאני רואה סביבי הם כולם בלי יוצא מהכלל עובדים בעבודות ניקיון שכבודן כמובן במקומן אבל לשפר את רמת החיים לא הייתי אומרת שזה שיפור של הצלחה, אתמול פגשתי רומניה אחת שנוסעת כל יום לעבוד בניקיון ברכב שלה 70 קמ כדי לקבל הטבת מס של אלף קרונה לחודש , עשיתי לה חשבון שהיא מוציאה פי חמש על הרכב מההטבה עם הנסיעות האלו, המרחק לעבודה הוא פועל יוצא כמובן של מגורים בכפר נידח שרק שם היא יכולה להרשות לעצמה לחיות , היא הביאה גם את שלושת הילדים שלה כי חשבה שתקבל קצבת ילדים (אלף קרונה לחודש) אבל מקבלים את זה רק אחרי שלוש שנים, בקיצור היא משלמת כל חודש הרבה יותר ממה שהיא מרויחה, רוב המהגרים ממזרח אירופה חיים ככה.

La Milagrosa

New member
המצב בספרד פי מאה טוב יותר ואפשר לחיות פה בכבוד מאלף יורו

בחודש.
אבל בכל מקרה, הבירוקרטיה של ספרד או של דנמרק לא רלוונטיות לגברת ששאלה פה, כי היא תהגר לאירלנד בכלל (והיא כנראה הצליחה להתארגן על עבודה שם).
מבחינה רגשית הגירה לבד זו הגירה לבד, ובזה אני יכולה לתת לה כמה עצות טובות (מה שכבר עשינו בפרטי).

forglemmigej

New member
מספר שאלות

האם בקרת באירלנד , יש לך מושג כמה צריך לקבל כדי לחיות ברווחה, אין דין כפר נידח בין גבעות ירוקות לדין עיר גדולה ותוססת , כמובן הוצאות המחיה בהתאם,כאשר את אומרת הצעת עבודה קונקרטית הכוונה לחוזה חתום עם כל ההטבות וההתחיבויות באיזה תאריך את מתחילה וכו, או סתם משהו מלינקדין.האם את מודעת לכך שהוצאות ראשוניות הן גבוהות ביותר החל ממזלג וכלה בסדין ומגבת , לגבי רמת האנגלית שלומדים בארץ , יש הרבה נואנסים וסגנון שפה , זה לוקח הרבה זמן עד שאפשר להגיד שהשפה הא טובה.

שתי האגורות שלי בנושא

אני חושבת שזה מאוד תלוי באיזה אדם את ולאן בדיוק את נוסעת.
מה שיכול להועיל הוא לחקור לעומק את האזור אליו את מתכננת להגר.
אני במקומך הייתי נוסעת לחודש ורואה איך זה מרגיש. לבדוק האם יש אפשרות עבורך לעבוד שם או ללמוד. איך קבוצת בני הגיל שלך, האם יש הרבה הגירה וכו'.

יש משהו שלמדתי בשנה האחרונה מאז שעזבנו, חלום הרילוקיישן הוא לא תמיד כזה נוצץ כמו שחושבים.

אנחנו עברנו מכורח הנסיבות, אנחנו זוג נשים ואשתי שתחיה לא יהודיה רחמנא ליצלן. הסיוט לנסות להוציא עבורה תושבות היה פשוט בלתי אפשרי ומגוחך והבנו שאולי יהיה לנו יותר קל במקום אחר ובמקביל לבלאגן היא קיבלה הצעת עבודה באנגליה.
אז כן, קל מבחינות מסוימות וקשה מאוד מבחינות אחרות.

אני בטוחה שאני באופן אישי לא הייתי עושה מעבר כזה לבד.
אבל יש לשתינו חברים שקמו יום אחד והחליטו שוואלה, בא להם לנסות את החיים במקום אחר. יש מי שעשו את ההחלטה הכי חכמה בחייהם ויש כאלה שחזרו הביתה והחליטו שזה לא בשבילם.

למה דווקא אירלנד?

RoseWood1

New member
אנגלית וכי הציעו לי עבודות :) תכלס אין סיבות אחרות

אני מבינה לגמריי את הסיפור שלך. זה לא פשוט בכלל. אם היה לי בן זוג זה היה מקל עליי נראה לי אבל אני לא יכולה לעצור את החיים שלי בגלל זה....
למדתי בחו״ל שנה ולדעתי כמה חודשים זה לא מספיק כדי להבין אם אני רוצה לחיות שם או לא
כי רק אחרי 3 חודשים הבנתי מה הולך ומי נגד מי, אבל זה היה שונה כי החברים היו אנשים מהלימודים, וכאן אני באה לעבודה אז זה אחרת.

RoseWood1

New member
כן יש חוזה, עוד לא חתמתי, כתבתי למטה בתגובה שאלה על המחייה

אשמח להתייחסותך (:)

crips

New member
קשה לענות, כל אחד מוצא חיי חברה בדרכים אחרות

אולי יותר קל בסביבת עבודה אינטימית יחסית (מרפאה קטנה). טלמרקטינג? לא נשמע לי רעיון טוב, את בטלפון כל היום ואין הרבה זמן ליצור קשרים חברתיים..

בסוף מוצאים חברים, אם כי אין תחליף לחברי ילדות.

La Milagrosa

New member
נכון. כל מילה מדוייקת.

כתבתי לה בפרטי גם, שהגירה- כל הגירה, אבל במיוחד הגירה של בודדים- היא עניין לאנשים קשוחים בעלי אופי מאד מסוים.
מי שמאד קשור למשפחה שלו מוטב שיחשוב עשר פעמים לפני שהוא מהגר. בשנים הראשונות צריך המון אנרגיות כדי להיקלט ולהתחיל מאפס חיים חדשים במקום חדש ואם אתה תשקיע אנרגיות בגעגועים ושיחות טלפון בלתי נגמרות עם המשפחה, לא תצליח להיקלט.

forglemmigej

New member
אתה צודק לגבי עבודה והשתלבות

אבל למהגרים חדשים אין תמיד הרבה פריבילגיות לקחת מה שבא להם.
באשר ליצירת קשרים ,ממה שאני חויתי במשך 15 שנות חיים במקום אחר מהארץ, המקומייים לא מתחברים עם זרים, ברגע שמפנימים את זה החיים יותר קלים, לא בגלל שאני לא מתאימה להם אלא בגלל שהם יצרו כבר את החברויות המספקות שלהם עם אנשים שגדלו ביחד בבתי הספר או אוניברסיטאות והם מאד נאמנים לחברויות האלו , אין פשוט מקום לעוד מישהו חדש , אני כמעט בטוחה שברוב המדינות זה ככה , פועל יוצא הוא ליצור קשרים עם מהגרים כמונו

אספרסו2

New member
זה באמת תלוי בגיל ההגירה

מהנסיון שלי כאן ,קשרי חברות שנרקמים במהלך הלימודים באוניברסיטה,הם חזקים ושורדים לטווח ארוך ,אחת הסיבות מדוע עדיף ללמוד באוניברסיטה מקומית למען השתלבות מקצועית וחברתית.

RoseWood1

New member
עדכון- התקבלתי לעבודה בחברה בדאבלין

מה לדעתכם שכר שמספיק לחודש?
אני צריכה רק חדר- אז נגיד 400 יורו לחודש- כמובן לא במרכז ואז אקסטרה על הוצאות-- כמה זה יוצא לדעתכם?
השכר שהוצע לי הוא 2300 יורו לחודש. תפקיד התחלתי ואני מתלבטת אם לבקש יותר...שווה לעשות רילוקיישין או לבקש יותר לפני שאני אורזת מזוודות?

מזל טוב! אין לי מושג איך זה באירלנד אבל נשמע על פניו

שלאדם שחי לבד 2300 אירו זה אחלה משכורת.

crips

New member
חדר = דירת חדר, או חדר בבית של מישהו?

בדבלין מצוקת דיור קשה מאוד. תהיי מוכנה לשלם הרבה ו/או ליסוע מרחקים גדולים.
&nbsp
מצד שני, ההיצע התעסוקתי שם מצוין, אז אם 2300 לא יספיק, סיכוי טוב שתמצאי משהו אחר.
&nbsp
מזל טוב ובהצלחה.

למעלה