התייעצות

amitgo87

New member
התייעצות

שלום לכולם, אני ואשתי אימצנו את ג'וי (גורה מעורבת שיש בה גזע כנעני) לפני כשבועיים (בת חודשיים וחצי).. לצערנו לא הכנו את את הבית מראש (אשתי הפתיעה אותי עם הבאת הגורה) ולקח לנו מספר ימים להתעשת על עצמנו ולהבין שגורה זה לא רק חמידות והכל יהיה בסדר (כלב ראשון של שנינו).. לאחר התייעצויות, קריאה של חומר והבאת מאלף הגענו למסקנה שיש הרבה סתירות בדרך האילוף.. כרגע היא מסתובבת חופשי בבית עם רצועה עליה (ללא כלוב) אבל סידרנו לה את המקום שלה לאוכל, שתייה וטריטוריית משחקים ונעליים שהיא אוהבת לאסוף לשם, אנחנו אוסרים עליה לעלות על הספות והמיטה (פוקדים עליה לרדת פעמיים, אם לא מרימים אותה ומורידים אותה) ואכן היא כבר כמעט ולא עולה.. הבעיה שקיימת אצלנו היא עניין הנשיכות שלה באשתי כרגע.. היא נושכת אותה ברגליים ו/או תופסת במכנסיים שלה - זה כואב לה ואשתי גם נרתעת לאחור... בימים הראשונים ניווטנו את זה להכניס לה משחק ופעולת אילוף.. לאחר מכן עברנו להזזה של הגורה עם הרגל השניה (כמובן שבכל המקרים צועקים את ה"איי" הזה) ועכשיו עברנו לדרך ה-3 - "איי" פעמיים ולבקש לעזוב, אם היא לא עושה את זה מרימים אותה וקושרים אותה במקום שלה למספר דקות עד שהיא נרגעת מהבכי... האם אתם חושבים שזאת דרך נכונה ולא דרך שתפגע בכלבה בהמשך ואיך צריך לעשות את זה כדי שהיא תבין שהעונש תוצאה מהנשיכה? אם לא אז איך אתם מייעצים לאשתי להגיב? תודה רבה!

KallaGLP

New member
כעקרון, נשכנות היא בעיה מוכרת ונפוצה בגורים

שאמורה להיעלם עם הגיל, וכמובן חשוב שאתם מחנכים אותה. הייתי ממליצה לתת לה צעצועים לנשוך וללעוס, כי זה גיל עם צורך אוראלי חזק. אני מציעה שבכל פעם שהיא מנסה לנשוך את אשתך (היא רואה בזה מצדה משחק), תנסו להסיח את תשומת לבה על ידי הפנייתה למשחק שהיא כן יכולה לנשוך וללעוס, שיהיה לה איפה להוציא את האנרגיה ולספק את הצורך האוראלי. כך היא תלמד מה מותר לנשוך ומה אסור. מעבר לזה, גזע כנעני הוא גזע אנרגטי לא פשוט ולא קל לאילוף, ולדעתי טוב שתעבדו עם מאלף. אם המאלף הנוכחי אינו מעורר בכם בטחון, כדאי להחליף ולמצוא מאלף שמתאים לכם. אתם לא אמורים להרגיש "סתירות בדרך האילוף".

קרמיט524

New member
נשכנות אצל גורים

כאשר הגורים נמצאים עם אמא שלהם, הם מנסים לנשוך גם אותה, מתוך משחק, והיא בתגובה - נוהמת עליהם וחושפת שיניים. על ידי כך היא נותנת להם להבין - שהיא לא מרוצה, ושהם לא צריכים לעשות את זה. זהו סוג של חינוך לדרך ארץ בשיטת הכלבים.
וזאת בעצם השיטה הנכונה לעשות את זה גם כשהבעלים משמש בתפקיד האם: כל פעם שהכלבלב נושך צריך לגעור בו - בעדינות, אבל בתקיפות - אפילו עד רמה של הרתעה - שהכלבלב ייבהל קצת ויסוג לאחור, וכך לתת לו להבין שזה לא רצוי. הכלבלב לאט לאט לומד לא לעשות את זה יותר.

קרמיט524

New member
ועוד

הכלבלב הוא בדיוק כמו תינוק, ולכן צריך לדבר אליו כמו לתינוק: בקול רם ובאינטונציה ברורה, אבל ללא כעס בכלל: "אסור! פויה! אני לא מרשה לנשוך!" וכו'...

למעלה