התייעצות

nike001

New member
התייעצות

בבית אני מי שאני ומרגיש בבית.
בעבודה אני גם מביע את עצמיף מדבר, צוחק, לפעמים מתעצבן וכו'.אבל כשאני יוצא לדאנס בר של גייז אני לרוב כבוי.: מתבייש, מפחד מדחיה. אם רואה בחור נאה לא ניגש מפחד מדחיה.. אם בחור נאה מתחיל איתי שם אני גם מתרגש ומתבלבל.. לא זורם. זה נקרא חרדה חברתית בדאנס בר\מועדונים בלהכיר?

האמת שגם באתרי הכרויות כשרוצים אותי אני לא נפגש וגם בסביבת העבודה וכו'. לרוב יש לי תירוצים: גם אם ההוא חוקי גיל מגיל 16 מותר בהסכמה אני חושש כי הוא קטן.השני ערבי אולי הוא יוציא סכין? השלישי שזה כבר לא באתר הכרויות אלא בסביבת עבודה יפה מידי אני מתרגש לדבר איתו וגם לא מערבב פלזר עם ביזנס בסביבת עבודה. הרביעי באתר הכרויות ראה תמונה ישנה של הגוף היפה שהיה לי לפני 3 שנים כי רצה תמונה של גוף והיה ליי רק ישנה אז שלחתי - אני מתאמן כמה ימים להשיג גוף ועד שחוזר אליו כבר מחק את הכרטיס וכו'.

nike001

New member
חשוב לי להדגיש

שבדאנסים ברים אני לרוב שקט לא מדבר הרבה ומופנם אלא אם אני יוצא עם ידידה אז אני קצת מדבר טיפה יותר ומשתחרר טיפה יותר. אני מכיר מכרים מהעבר שם אבל לא חברים קרובים. החרדה החברתית יכולה להתבטאות אולי פחד לגשת לבחורים ולשוחח מהחשש מדחיה? זה שאני מגיע לשם ומופנם בניגוד למקום עבודה ששם אני יותר אקטיבי ומקובל

Lichy87

New member
היי

אין ספק שחרדה חברתית יכולה לבוא לידי ביטוי בניסיון להתחיל עם מישהו או להיפך, להרגיש מספיק בטוח כשמישהו מתחיל איתך. הרי אתה נמצא במקום של "למכור" את עצמך, להראות שאתה שווה משהו, ששווה להכיר אותך. ואנשים עם חרדה חברתית בדר"כ מתמודדים עם הערכה עצמית מאוד נמוכה ובטוחים שהם עלולים לאכזב את הצד השני שעוד לא מכיר אותם באמת.
בעבודה אני מאמינה שיש לך ביטחון כי אתה טוב במה שאתה עושה, אתה טוב בתחום הספציפי שאתה עוסק בו, מכיר את הנפשות הפועלות שם, זה כבר מקום שאתה יודע איך להתנהל בו. כשאתה מנסה להכיר אנשים חדשים זה כמו להתחיל את הכל מחדש, ולהציע את מי שאתה כבנאדם, את כל החבילה שכוללת גם חסרונות ופגמים.
&nbsp
אני חושבת שכדאי לך דווקא להיעזר בידידה הזו. אל תצפה מעצמך פשוט לזרום במקום שאתה לא הכי מרגיש בו בנוח. תתחיל ממה שנותן לך ביטחון. אם אתה יוצא עם עוד מישהי וזה עוזר לך להרגיש משוחרר ולדבר יותר עם אנשים סביבך, כדאי להתחיל מזה. ככה יש לך הזדמנות לתרגל סמול טוקים עם אנשים ואולי עם הזמן זה ייתן לך יותר ביטחון גם לעשות את זה לבד.

למעלה