התייעצות

אגוזים1

New member
את כותבת

ש״נושא הציונים פחות מטריד אותי, אלא חוסר המוטיבציה שלו ללמוד. הכל בעיניו לא מעניין״ ועוד את מוסיפה ״אין לי דרך להחדיר בו מוטיבציה ללמוד״.
&nbsp
ומשפט אחר כך את כותבת שהוא ״מאוד אוהב מחשבים ויש לו ידע נרחב. הוא לומד דרך האינטרנט״.
&nbsp
אז ראשית, אם *באמת* מה שמטריד אותך זה שהוא לא מתעניין בכלום ולא אוהב ללמוד, נראה לי שאת יכולה להפסיק להיות מוטרדת... לא רק שיש נושא שמאוד מאוד מעניין אותו, הוא גם נהנה ללמוד אותו. ולא רק זאת, הוא גם עושה את זה בלמידה עצמית, שזו אחת המיומנויות החשובות והשימושית ביותר מבחינת כישורי למידה.
&nbsp
אז לפחות מהבחינה הזו, נראה לי, שאין מה לנסות ״להחדיר״ בו משהו שממילא קיים באופן כל כך טבעי ומקסים.
&nbsp
ואז למעשה נשאר רק עניין הציונים...
האם הציונים הנמוכים מפריעים לו?

simor555

New member
משיבה...

הציונים הנמוכים מטרידים אותו ומידי פעם הוא אומר לי שהוא רוצה להצליח ולהשתפר, אבל לא עושה הרבה בנדון.
אני מברכת על היכולת שלו ללמוד לבד אבל מדובר רק על הדברים שמעניינים אותו. אני אומרת לו כל הזמן שידע כללי הוא לא פחות חשוב. גם אני בלימודיי תמיד השקעתי בנושאים שאהבתי , אבל למדתי מה שצריך, גם אם לא עניין אותי במיוחד.
הוא התקבל למגמת מחשבים אחרי סינון קפדני ושמח כל כך שהתקבל, אבל אחרי כמה חודשים הבין שזה לא מעניין אותו ועזב. הבנו שלהכריח אותו להישאר אי אפשר.
אני מנסה להבין מה עובר עליו, מדוע קשה לו כל כך להשקיע בלימודים, למרות שהוא מצהיר על כך שהוא כן רוצה להשתפר - האם זה חוסר ענין, הפרעת קשב וריכוז, הגיל ?
כשאין כתובת, גם אין דרך לעזור...

הלימודים משעממים, אומרים שלילדים יש הפרעת קשב

ובזה פתרנו את הבעיה

תשבו אתם 6 שעות ביום מול מורה שמדקלמת (או מעבירה את הזמן בלהעיר לחמישה המופרעים של הכיתה, כי בכל כיתה יש כאלה), בלי שאתם יכולים לדבר ולהביע את דעתכם כי איך אפשר לנהל דייון עם 40 אנשים, סיכוי לא רע שהנושא לא מאד מעניין אתכם, בנוסף דמיינו את זה בחדר צפוף והמזגן לא כלכך עובד. עכשו נראה כמה שעות תחזיקו מעמד ככה, ומתי יתחילו להגיד עליכם שיש לכם הפרעת קשב.

לא תוקפת אתכם, כמובן. אלא את משרד החינוך והרשויות המקומיות.
ששר החינוך יעביר שבוע אחד בתנאים של תלמיד סטנדרטי בחטיבת הביניים, ואז נראה כמה הוא מבלבל את המוח על מצויינות וחמש יחידות

simor555

New member
לגמרי מסכימה

אני חושבת שחטיבת ביניים היא רעיון לא מוצלח. לא מבינה מדוע אי אפשר להמשיך ביסודי עד כיתה ח' כמו שהיה לפני שנים רבות, הם מגיעים לתיכון הרבה יותר בוגרים.
למורים קשה, אין ספק, המון תלמידים בכיתה, רעש, יש את הילדים שמפריעים באופן קבוע ובתנאים האלה הם עוד צריכים ללמד.
יש יחידי סגולה שיודעים כיצד להגיע לתלמידים ולעניין אותם, אבל נראה שזה הולך ונהיה יותר קשה.
הבן שלי תמיד אומר לי "נכון שאתם אומרים לי תמיד שללמוד להיות בן אדם טוב זה הכי חשוב" אז הציונים לא מטרידים אותו כל כך. הוא לא אוהב שהציונים שלו כאלה, אבל הוא גם לא ממש מתאמץ לשפר אותם. הוא אוהב את שיעורי חינוך, כי שם מדברים על החיים ועל ערכים . כנראה ששאר המקצועות לא מתחברים לו לחיי היומיום ונראים לו בזבוז של זמן.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

פעם הייתי בהלם כשנכנסתי לכיתה של אחד הילדים

הגעתי כדי להוציא אותו באמצע יום לימודים לצורך משהו, וקודם כל, הסביבה מאד רועשת. במסדרון רועש. יש המון דברים מזמזמים, יש עבודות במתחם בית הספר, יש מורים שעוברים ומדברים במסדרון בזמן שיעור. נכנסתי לכיתה, והמורה שאלה אותי את מי באתי לקחת, אבל לא הצלחתי לשמוע אותה בכלל בגלל רעש הרקע של המזגן. הבן שלי לא שמע אותי כשהזכרתי לו לקחת את התיק. בנוסף על כל זה, הילדים לא הפסיקו לרגע לדבר.
&nbsp
אני עצמי מלמדת באוניברסיטה בכיתה שיש בה מספר כפול של סטודנטים מכיתת בית ספר. יש שקט. במסדרונות שקט. הסטודנטים לא מדברים (ואם הם מדברים, אני מסיימת את זה איך שמתחיל). הבת שבחטיבה היתה אצלי בכיתה ואמרה לי: "אמא, איזה כיף לך! כל כך שקט באוניברסיטה!". אני חושבת שאני במיוחד מקפידה על שקט, זה לא רק קשור לזה שהסטודנטים הם מבוגרים, אבל בבירור יש הבדל משמעותי. אני ממש לא יודעת איך הם מצליחים ללמוד משהו בחטיבה.

1ayelet2

New member
כמה דברים.

ראשית, כיתה ח היא הכיתה הכי מגעילה.
הםבלתי נסבלים. הם לא נחמדים, שום דבר לא מענין אותם חוץ מעצמם. למורים זה סיוט להכנס לכיתות, לילדים לאמקובלים זהסיוט לבוא לבית הספר. זה עוברלהם באמצע כיתה ט (אם זה מנחם...)
שנית, תבדקי שהוא ישן מספיק בלילה. אם את לא יודעתמתי הוא הולך לישון סימןשהוא לא ישן מספיק.
שלישית, לצמצםזמןמסכים. שעה וחצי לפני השינה בלי מסך בכלל ולהוריד שעותכוללות (תבדקי כמה שעות הוא מול המחשב והנייד).
רביעית, שימצא תחום ענין. שהוא לא מול המחשב. ספורט, שחמט, תנועת נוער.
חמישית, הוא חייב ללמוד. חייב. גםאם זה לא מענין אותו. ישדברים שצריך לעשת.

simor555

New member
תודה... מקווה שהדברים אכן ישתנו בכיתה ט'

לאחרונה התחיל לרוץ בערבים. נחמד בעיני, ספורט עושה טוב תמיד.
ואת צודקת - הם באמת מאוד מרוכזים בעצמם ובצרכים שלהם בגיל הזה.

בשום אופן לא להניח לו. הכניסי אותו לתוכנית מצויינות

משעמם לו.
&nbsp
לגבי הציונים. יש ירידה של 10 נקודות לפחות ביחס ליסודי ובתיכון ביחס לחטיבה. אם הם לומדים זה מתאזן ועולה בחזרה. ייתכן, וזאת השערה, שאולי זאת סוג של הגנה עצמית מפני תחושת כשלון.
&nbsp
כיתת מופ"ת הצילה את הבן שלי שההתנהגות שלו בבית הספר הקפיצה אותנו פעמיים בשבוע כל שבוע לבית הספר. בהצלחה

למעלה