התייעצות

simor555

New member
התייעצות

שלום לחברי הפורום,
הבן שלי בכיתה ח', ילד טוב וחיובי , אבל מאז שנכנס לחטיבת הביניים חלה ירידה משמעותית בהישגים הלימודיים שלו. מדובר על ילד שבבית הספר היסודי קיבל ציונים מאוד גבוהים וכעת יש לו ציונים סבירים מינוס. נושא הציונים פחות מטריד אותי, אלא חוסר המוטיבציה שלו ללמוד. הכל בעיניו לא מעניין, המורים מעצבנים ומשעממים והסיוט הגדול ביותר שלו הוא הכנת שיעורי בית. אין לי דרך להחדיר בו מוטיבציה ללמוד.אני מנסה לעניין אותו בספרים, בכתבות מעניינות, אבל הוא לא קורא. מאוד אוהב מחשבים ויש לו ידע נרחב. הוא לומד דרך האינטרנט.
הרבה פעמים קיבלתי עצות להשאיר בידיו את האחריות ללימודים, אבל כשהרפיתי ממנו, הוא קיבל ציונים נמוכים והערות שזה היה נורא. כל המורים אומרים שיש לו פוטנציאל שלא מנוצל...
אני בודקת איתו ברמה היומיומית האם יש שיעורי בית והשנה גם יושבת איתו לפני המבחנים כדי להתכונן. זה לא אורך הרבה זמן כי אין לו הרבה סבלנות, אבל זה כן מוכיח את עצמו. מה דעתכם, האם אני צריכה להמשיך ככה או להניח לו ? אשמח לדעת מה אתם עושים עם ילדיכם ?

לאונידס

Active member
היתה שאלה דומה בפורום לפני כמה חודשים

מציע שתעשי חיפוש אחורנית, התפתח שם דיון ארוך.
&nbsp
אני חושב שחסר מידע.
קשה לי להאמין שכל המקצועות מבחינתו נמצאים באותה רמת חוסר עניין. חייב להיות משהו שקצת פחות בעייתי/משעמם. מה מבחינתו בעייתי יותר ומה פחות?

simor555

New member
תשובה

תחום המחשבים מאוד מעניין אותו, אלא שמבחינת ידע הוא נמצא ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שמלמדים בביה"ס, שם מתחילים מההתחלה וזה משעמם אותו. הוא התקבל למגמת מחשבים והתאכזב. מדעים גם עניין אותו תמיד, השנה לא.
זה מאוד תלוי מורה, אם זה מורה שהוא מתחבר אליה/אליו, אז יותר נחמד לו והוא קשוב יותר.
איך אני מוצאת את הדיון ? יכול להציע לי מילת מפתח ?
&nbsp
&nbsp

לאונידס

Active member
אנחנו מתגברים את הילדים במקצועות שהם טובים בהם

אחד הילדים אוהב שפות אז לומד אנגלית וערבית ברמה הרבה יותר גבוהה מהכיתה.
אחר אוהב מדעים וכנ"ל.
&nbsp
עשינו עסקה עם המורים.
הילד מסיים את מטלות הכיתה, בגלל הבדלי הרמה הוא מסיים בחמש דקות את מה שלתלמידים האחרים לוקח שיעור שלם ואז מוציא את החוברות שלו באותו מקצוע ועובד.
ככה גם ממלא את מטלותיו, גם מעניין לו וגם אם יש לו שאלה לפעמים המורה יודעת לענות.
כשאני הייתי תלמיד הייתי יושב וצובע בעיפרון כרטיסי ניקוב

כמובן שבמבחנים אנחנו מצפים במקצועות האלה לציון גבוה.
&nbsp
במקצועות האחרים כשאני הייתי תלמיד ההורים שלי שכנעו אותי שאביא לפחות את המינימום. שלא אכשל.
אני הייתי מוכן לפשרה הזו אבל יש לי מזל שהילדים הספציפיים שלי סוגרים עניין בציון גבוה יותר - להפטר מזה וזהו.
&nbsp
אולי הגישה הזו תעבוד גם אצלכם.
&nbsp
אני לא יודע לתת לך הכוונה טובהנ יותר כדי למצוא את השרשור ההוא. זוכר את הנושא באופן כללי.

אולי הוא צודק. אולי השיעורים משעממים.

אני לא בעד להניח לו, כי חבל.

אני בעד להבין מה קורה. השיעורים משעממים? המורים לא טובים? הכיתה לא טובה? הוא עסוק בדברים אחרים שיותר חשובים לו?

simor555

New member
גיל 14

אני חושבת שהגיל הזה הוא קצת בעייתי כי יש התעסקות גדולה בפן החברתי, זה לכשעצמו שואב הרבה אנרגיות.
מעבר לכך, הילדים היום מורגלים למהירות של המחשב ולכן נראה לי שיש להם קושי עם הקשבה למורים, עם כתיבה וכד'. אולי זה לא נכון לכולם, אבל אצל בני לפחות אני רואה את זה. אין לו סבלנות לקרוא, הוא לא יכול להתרכז לאורך זמן, אלא אם כן הנושא מאוד מעניין אותו.
הבן שלי מקטר המון על המורים ועל כך שיש כל הזמן רעש בכיתה וזה עוד גורם מפריע.
לא קל להיות מורה בימינו, אני יודעת, אבל מאוד יכול להיות שהמורים היום פחות מצליחים לעניין את התלמידים והם מתעסקים הרבה בלהיות שוטרי משמעת.
הבן שלי מעריך דווקא את המורים שלא צועקים, שיכולים לשלוט בכיתה ללא שימוש באמצעי ענישה .

מחשבות

New member
ולמה את לא חושבת שזו הפרעת קשב וריכוז קלאסית?

אם קיימת הפרעה כזו והחומר בכיתה כמובן משעמם, מה יש לדרוש ממנו?

לאונידס

Active member
הילדים של פעם היו "איטיים" או "מופרעים" ובכיתה טיפולית

היום הם עם "הפרעת קשב" והאשם הוא המחשב.
נראה לי שבתכלס שמות התואר השתנו ואולי גם משהו בטיפול, התכלס נשאר כמו שהיה.
&nbsp

אורנה ב2

New member
בזמנו בחטיבה עשיתי

הסכם עם הבת שלי שאני מבקשת ממנה ללמוד רק מה שצריך לבגרות. כלומר מתמטיקה אנגלית ומדעים שהיא בחרה - ביולוגיה כימיה ופיזיקה היא תשקיע ותלמד. ושלא יהיו נכשלים. בפועל היא לא למדה צרפתית בכלל, למרות שאיכשהו הוציאה ציון 80 בתעודה. מקצועות שסיכמנו ביחד היו מעל 90. עכשיו היא בכיתה יא ולצערה כבר לא יכולה לא להשקיע בכל המקצועות כי הכול זה לבגרות.
אולי אפשר לסכם עם הילד שמקצועות שנראה לכם יצטרך בעתיד הוא ישקיע ותניחו לו לגבי כל השאר. אצלי עם הבת זה עבד.

simor555

New member
הפרעת קשב וריכוז

בזמנו חשבנו שיש הפרעת קשב וריכוז ADD ועשינו לו אבחון פרטי. אבחון אחד הראה שיש הפרעת קשב וריכוז אבל מאחר וזה היה אבחון ממוחשב, היינו צריכים הערכה של פסיכולוג. הפסיכולוג לא היה בטוח שיש הפרעת קשב וריכוז.
לפני כניסתו לחטיבת ביניים לקחנו אותו לאבחון פסיכו-דידקטי מקיף , באופן פרטי , וגם שם נקבע שלא נראית הפרעת קשב וריכוז, אלא שהקשיים הם רגשיים.
יש לו קושי בהתארגנות, ואני ממש לא בטוחה שאין שם משהו...
אני מאוד "אוהבת" את האבחנה "קושי רגשי"... מה הורים אמורים לעשות איתה ? אני חושבת שאנחנו הורים קשובים ורגישים, משקיעים המון בילדים ובאמת . הוא לא רוצה ללכת לטיפול רגשי ואנחנו נשארים עם האבחנה "על רקע רגשי".

xfwind

New member
הקושי הרגשי יכול להיות גם יחסי לסביבה שאצה רצה

יתכן וזה הזמן לאמץ מלווה - מאמן/פסיכולוג, מישהו "בגובה העיניים" שינחה אותו ויעזור לו לצלוח תקופה קשה.

3תיתי

New member
איבחון פסיכו-דידאקטי אינו מאבחן הפרעת קשו"ר

את זה עושה נוירולוג או פסיכיאטר.

אימם

New member
נכון, אבל לא מדוייק

אבחון פסיכודידקטי מצביע על חשד ובעקבותיו מאבחנים ממליצים על אבחון לקשו"ר

simor555

New member
אני רואה שיש לו קושי בסדר וארגון

יש לו גם בעייה של דחיינות נוראית, הכל אח"כ, עוד מעט, עוד שניה וכו'. לפעמים זה מוציא אותי מדעתי. איך אפשר לאבחן את הדברים האלה באופן רשמי ?

3תיתי

New member
אבל כאן מצאו שיש בעית קשב וריכוז,

רק משייכים אותה לעניין ריגשי. ואני אומרת, שבעית קשב וריכוז, לא מאבחנים באיבחון פסיכו-דידקטי. צריך ללכת לנוירולוג או פסיכיאטר, שיכול לשלול או לאשר, אם יש הפרעת קשו"ר ומה מקורה.

אימם

New member
צודקת. קראתי עכשיו את ההודעה הזו

אז אם הילד כבר אובחן והבעיה היא רגשית, אולי כדאי לנסות להחליף פסיכולוג שאליו הוא יסכים ללכת? מדוע הוא בעצם לא רוצה ללכת? מה הוא אומר?

3תיתי

New member
אבל הילד לא אובחן, פשוט כי איבחון פסיכו-דידקטי אינו מאבחן

הפרעות קשו"ר. ובודאי איבחון זה אינו תנאי ראשוני לאיבחון הפרעות קשו"ר. לפי מה שאני מבינה, המאבחן, לא רק שלא הסביר, שאינו יכול לאבחן הפרעה זו, ובטח לא תוך שימוש באיבחון פסיכו-דידאקטי, אלא גם חטא באיבחון מקור הבעיה שאינו יכול לאבחן...
בקיצור, לפני טיפול, יש ללכת לאיבחון אמיתי. ואם יש חשד לבעיה ריגשית, נראה שעדיף לפנות לפסיכיאטר, שיוכל לעשות אבחנה מבדלת כהלכתה.

למעלה