התייעצות

בלוז2

New member
התייעצות

שלום לכולם
אחרי שהשגנו את כל המסמכים בעלי ניגש השבוע לשגרירות ישראל בגוואטמלה כדי לקבל אימות חתימה על המסמכים בגלל שאין שם אפוסטיל. מתברר שיש שם כרגע קונסולית חדשה . אותה קונסולית אמרה לבעלי כי אינה יכולה לחתום על המסמכים ללא תרגום לאנגלית. הבעיה היא שבסניף עפולה מסרבים לקבל תרגום לאנגלית מאומת חתימה על ידי שגרירות ישראל למרות שעל פי נוהל תעודה ציבורית ואימותה 1.3.001 הם מחויבים לקבל זאת. גם ברשימת המסמכים שלהם נאמר שהתעודות מחויובות להיות מתורגמות נוטריונית לעברית וגם בטלפו בשיחה עם אחת הפקידות נאמר לי כך.
אני ממש אובדת עצות. לתרגם פעמיים גם לאנגלית וגם לעברית זוהי עלות מאוד גבוהה.
אני מתכוונת לפנות ולדבר עם הקונסולית. האם יש דבר נוסף שאני יכולה לעשות ?
תודה רבה לעונים

elicoz

New member
אין לך

מה לדבר עם הקונסולית, אלא עם משרד הפנים.

גם לי נאמר בזמנו בלשכה בעכו שצריך תרגום נוטריוני אך אני פעלתי על פי הנוהל וכשבאתי לפתיחת תיק הם קיבלו את התרגום המאומת ע"י השגרירות באנגלית.

את צריכה לפנות למשרד הפנים ולהתלונן שם.

בלוז2

New member
דברתי עם הקונסולית

ואחרי ששלחתי מייל שבו כתבתי שאני מבקשת על אחריותי לקבל אם המסמכים ללא תרגום. אני מפחדת בשלב זה להתחיל לריב עם אנשים במשרד הפנים אז אני מעדיפה להימנע מעימותים וללכת לפי הספר שלהם.
תודה על התשובה

elicoz

New member
מה הכוונה

מסרבים לקבל? היית כבר בפגישת פתיחת תיק? או שזה נאמר לך רק בטלפון?
&nbsp
תרגום נוטוריוני נועד לתעודות אשר חתומות באפוסטיל בלבד ובדרך כלל באות ללא תרגום ואינן מאומתות ע"י השגרירות - רוב המקרים אני מניח במשרד הפנים, לכן הם אוטומטית מנחים את כולם לתרגם נוטוריונית לעברית.
&nbsp
המקרה שלנו שונה ואנחנו זקוקים לאימות בשגרירות - שרשרת חותמות ולכן עלינו לאמת את התעודות כשהן מתורגמות מראש לאנגלית במדינת המקור ע"י השגרירות הישראלית, וזה כמובן קביל במשרד הפנים והכל ע"פ הנוהל.

בלוז2

New member
עדיין לא פתחתי תיק

דברתי עם הפקידה בטלפון ולמרות שקראתי לה את הנוהל היא סרבה בשום פנים ואופן לשמוע על על כך. אני לא רוצה לקחת את הסיכון של לתרגם לאנגלית ולאחר מכן המסמכים יידחו בסניף פה. אני מעדיפה ללכת על בטוח ולתרגם נוטריונית לעברית כמו שהם מבקשים.

elicoz

New member
לדעתי מיותר

לי אמר ראש הלשכה בזמנו שצריך תרגום נוטריוני אבל כשהגעתי כאמור לפגישה וראו שזה מאומת בשגרירות זה התקבל ללא שום בעיה.

בטלפון נמאס להם לענות לטלפונים ולשאלות של אזרחים לכן אני משער שככה נאמר לך וזה מה יש.

אבל זכותך להיות אקסטרה מוכנה אם יש לך את האפשרות הכלכלית לכך.

למעלה