התייעצות

Marshmelloo

New member
התייעצות

אם אני לוקח יצירה טכנית, ומנגן אותה עם אקצנטים חזקים מאוד, זה מועיל לשיפור הטכניקה והנגינה, או עלול לפגוע ביכולת הנגינה באיזה שהוא אופן? חשוב לציין שאני מנגן יחסית חזק (לנגן f הרבה יותר קל לי מלנגן p)

סתם מבקרת

Active member
יצירה צריך לנגן כמו שהיא כתובה כדי לשפר טכניקה ונגינה, ולא

כמו שנוח לך (חזק ).
בדיוק בגלל שיותר קל לך לנגן חזק ולא חלש אתה צריך להתאמן לנגן כמו שמתבקש ביצירה כדי שתהיה מסוגל לנגן גם חלש וגם חזק וגם כל התחום ביניהם, באותה קלות.
לא כדאי לרכוש הרגלים שקשה לשנות אח"כ.

Marshmelloo

New member
אני יודע, אבל...

ברור שכשאני מנגן את היצריה אני מנגן כמו שצריך ולא חזק מדי,
אבל אחת הדרכים להתאמן על הדיוק זה לנגן באקצנטים.. השאלה אם לנגן אותם חזקים, או חזקים ממש?

סתם מבקרת

Active member
אני רואה שלא קיבלת תשובות נוספות, על אף הצופים הלא מעטים

שצפו בשאלתך, וממש חבל שכך.
אני לא מומחית לנגינה בפסנתר. בסה"כ מנגנת כשנתיים וחצי אבל בדיוק כדי לדעת מה ואיך, יש לי מורה.
כמו שאני רואה את זה, אימון הוא כדי לנגן יצירה כמו שצריך ומתבקש ועל כך גם עומדת המורה שלי בשיעורים.
אני מתיחסת למוסיקה כאל שפה ולנגינת יצירה כאל הקראת סיפור או שירה.
האם כשתתאמן על הקראה או שיר, כדי להתאמן על הטעמה מסויימת, תקרא את הקטע בקול רם יותר? תצעק את הקטע?
נראה לי שלא. כך גם בנגינה.
זו דעתי ואשמח אם אחרים, מומחים ממני, יתיחסו לעניין.

אמצעים לשיפור הטכניקה

שלום מרשמלו, לשיפור קטנים טכניים (מהירים), ניתן לעבוד בהפעלה מוגזמת של האצבעות (ארטיקולציה מודגשת) ומניסיון אישי, רצוי בפורטה או מצו פורטה.
אז איך עושים את זה?
ראשית, מנגנים קטע קטן, עליו אתה מעוניין לעבוד, ולא עובדים על כל היצירה בו זמנית. מתחילים לאט, מודגש וחוזרים על הפאזה שוב ושוב, כשבכל פעם מאיצים קצת יותר. בין נגינת פרגמנט אחד למישנהו - רצוי להרפות את הידיים, כדי להימנע מדלקות גידים.
דבר נוסף שעוזר, אפשר באותו החלק לעשות מעין "משחק מקצבים". בדרך כלל, קטעים שבנויים מחלקי 16 או משמיניות - הופכים כל 2 צלילים צמודים למקצבים מנוקדים, כך שיוצא שאתה מנגן במעין 'צליעה' צליל ראשון מנוקד והעוקב אחריו במהירות כפולה, וכך בונה את כל הפראזה.
בשלב הבא, אתה פשוט הופך את הצליל המנוקד להיות הצליל השני, בעוד הצליל הראשון יהיה המהיר. חבל שאין לי אפשרות לכתוב את זה בתווים כדי להדגים.
התרגיל הזה משיג עבודה שמפעילה בדגשים את כל האצבעות, גם את החלשות שביניהן (4,5).
מקווה שההסבר ברור לך.
כמובן, שכאשר מחברים את כל המשפט המוסיקאלי, אחרי כל העבודה הקשה והסיזיפית שהשקעת בה - חשוב להתייחס לדינמיקה שכתובה ובהתאם לסגנון (בארוק, קלאסי, רומנטי וכד')
אם לא, עדכן אותי.
בהצלחה.

למעלה