התייעצות

mika1985

New member
התייעצות

היי,
לאמא שלי היה סרטן השד כשהייתה בת 50. היא החלימה לגמרי וגם נבדקה גנטית ולא נושאת את הגן. בכל זאת אני נמצאת בסיכון קצת יותר גבוה.
עכשיו אני צריכה ליטול גלולות לפני שמתחילים את ההפריות למשך 3 שבועות ורק התחלתי לפני כמה ימים. אני ממש חוששת שזה יגביר את הסיכויים שלי. גם הגלולות וגם יתר תרופות הפוריות. יש קשר? אני מניחה שאני לא הראשונה שעושה טיפולים עם היסטוריה של סרטן, מה עושים במצב הזה? יש לציין כי נטלתי גלולות למניעת הריון במשך משהו כמו 5 שנים במצטבר ובעבר כבר הזרקתי גונל, ולקחתי אסטרופם, כלומיד ופרוגסטרון. אני ממש חוששת, מה אפשר לעשות?

משמח שאימך החלימה לחלוטין

ואת יכולה להיבדק בתדירות יותר גבוהה - ללכת לכירורג שד / אולטרסאונד שד לאורך התהליך,
וממוגרפיה - לבדוק אם יש צורך לעשות בגילך.
&nbsp
מעבר לזה, תתייעצי עם הרופאים המטפלים בך, שיהיו מודעים להסטוריה המשפחתית.
&nbsp
בהצלחה ובשורות טובות

השואלת14

New member
היי מיקה

קודם כל גם אני מצטרפת לאיחולים לאימך שהחלימה לחלוטין!

אני ממליצה גם לך לבדוק אם את נשאית של הגן. זה לא הכרחי שאם היא לא נשאית אז גם את לא
כך שזה בלי קשר לטיפולים ולצערי גם אם את לא נשאית אז להיות במעקבים של פעם בשנה אצל כירורג שד
אולט' שד + ממוגרפיה. אל תזניחי את זה.

לצערנו אין מחקרים שמוכיחים קשר ישיר בין ההורמונים למחלת הסרטן אז זו די רולטה רוסית. אף אחת לא יודעת
איך מה שהזריקה או לקחה ישפיע בעתיד, לכן הכי חשוב לפחות זה להיות במעקבים כדי שאם יהיה משהו, לפחות אפשר
יהיה לתפוס את זה כשזה קטן.

אז זה בהחלט שיקול אבל אם עוברים IVF אז או שמזריקים ולוקחים תמיכה או שלא עושים כלום כי אחרת זו חצי
עבודה. אולי תנסי ללכת בשלב ראשון על הזרעות שזה יותר לייט...?

ginger lemon

New member
כמה החלטות אנחנו צריכות לקבל

נראה שאין סוף למידע ולשאלות.. שעוברים משהו אחד בדרך, וצצה שאלה אחרת.
לפעמים זה מתיש כל כך.

אנסה לענות ממה שאני יודעת/חושבת-
אני לא בטוחה שגלולות מעלות סיכון יותר מאשר הטיפולים עצמם, 3 שבועות גלולות לא יהיו כנראה הגורם המכריע.
מאחר ואת רק בתחילת הדרך של ההפריות, כרגע הייתי משתדלת להמשיך בטיפולים עם תשומת לב למעקבים תכופים יותר (לא רק בדיקת שד, גם פאפס ובדיקת צוואר הרחם, אפילו שמדובר בסוגים שונים של סרטן).
אני בדעה שאם כבר עוברים את הטיפולים אז עושים מה שצריך עכשיו, בעיקר כי אנחנו לא יכולות לנחש את העתיד. תזכרי שהסיכון אמנם מוגבר, אבל הוא עדיין אחוזים בודדים.
מצד שני, אם הטיפולים ייארכו חלילה וחס, אז כן לבצע הערכה מחודשת של הסיכון מול הסיכוי להצליח בטיפול. נראה לי שאת עוד לא שם.

ginger lemon

New member
כמה החלטות אנחנו צריכות לקבל

נראה שאין סוף למידע ולשאלות.. שעוברים משהו אחד בדרך, וצצה שאלה אחרת.
לפעמים זה מתיש כל כך.

אנסה לענות ממה שאני יודעת/חושבת-
אני לא בטוחה שגלולות מעלות סיכון יותר מאשר הטיפולים עצמם, 3 שבועות גלולות לא יהיו כנראה הגורם המכריע.
מאחר ואת רק בתחילת הדרך של ההפריות, כרגע הייתי משתדלת להמשיך בטיפולים עם תשומת לב למעקבים תכופים יותר (לא רק בדיקת שד, גם פאפס ובדיקת צוואר הרחם, אפילו שמדובר בסוגים שונים של סרטן).
אני בדעה שאם כבר עוברים את הטיפולים אז עושים מה שצריך עכשיו, בעיקר כי אנחנו לא יכולות לנחש את העתיד. תזכרי שהסיכון אמנם מוגבר, אבל הוא עדיין אחוזים בודדים.
מצד שני, אם הטיפולים ייארכו חלילה וחס, אז כן לבצע הערכה מחודשת של הסיכון מול הסיכוי להצליח בטיפול. נראה לי שאת עוד לא שם.

בלונד23

New member
קודם כל להפסיק לקחת כלומיד

זה בוודאות מעלה הסיכון, יש מחקרים.
שנית מעקב צמוד של שד ופאפ.
שלישית למה את לא עוברת להפריה בטבעי? האם יש בעיית זרע ברקע? למה הגעת להפריות? כמה הפריות עשית? יש לך כבר ילדים? כל אלה גורמים מכריעים בתשובות לשאלותייך.
יש קשר ודאי בין תרופות פוריות לעלייה בסרטן מסוגים נשיים, כן. זאת לפי הכירורג שד שלי. יש מחקרים לכאן ולכאן, אבל אני סומכת עליו שהוא יודע מה הוא אומר.
יש תכשירים שיותר מעלים סיכון כמו תכשירי אסטרוגן למיניהם.
גלולות אני לא בטוחה.
עצתי לך לעבור להפריה טבעית במידת האפשר.

hatalya

New member
לי אמרו להיות במעקב אולטרסאונד שד כל שישה חוד

אצלי דודה שלי חלתה פעמיים בסרטן השד.
מה שמזכיר לי שהגיע הזמן שלי לעשות בדיקה..
ממש יש לי כוח לזה.

למעלה