התייעצות

גלית392

New member
התייעצות

שלום לכולן,
אני חדשה בתחום ורציתי להתייעץ..
איך היציאה לטיפולים בזמן שעות העבודה עובדת? האם צריך לחתום על יום מחלה?
האם באים לקראתכן בנושא..?

קצת חוששת מהדרך בה הדבר יתקבל במקום עבודתי.
תודה מראש לעונות :)

ענבל ח1

New member
היי לך

בעיקרון, מעקבי זקיקים ובדיקות דם מתבצעים בקופות החולים ובמרכזים הרפואיים בד"כ בשעות הבוקר המוקדמות, כך שאת יכולה להספיק לפני העבודה.
באיזה טיפול את? הפריה?
ביום השאיבה ייתכן שתרצי יום חופש אם השאיבה היא בשעה כזו באמצע היום, כי אח"כ את תהיי מאושפזת למשך כשעה וחצי. סה"כ תהיי בבית חולים כ-3 שעות, בהנחה שתגיעי קצת לפני השאיבה ועד לשחרורך. אחרי השאיבה או אחרי החזרת העוברים ייתכן שתרצי לקחת יום מחלה אם תסבלי מכאבים אבל זה לא מחויב המציאות, לא לכולן כואב. בכל אופן בחודש טיפול, אם הכל עובר חלק, לא נראה לי שתצטרכי יותר מיום מחלה אלרי השאיבה ויום מחלה אחרי ההחזרה - וזה גם, רק בהנחה שיהיו כאבים. כי אחרת, מותר לחזור לפעילות שגרתית.
אבל שימי לב שכתבתי ימי מחלה ולא חופש, את צריכה פשוט לבקש מרופא המשפחה והוא ייתן לך ימי מחלה אם תצטרכי.
אם את עוברת הזרעות - אז אין צורך הימי מחלה, אלא אם חלילה יש כאבים יוצאי דופן.
שיהיה בהצלחה! ומקווה שלא יעשו לך יותר מדי צרות בעבודה. אגב, את לא חייבת לספר...

בלונד23

New member
עוד מידע

את בהפריות? אם כן, יש חוק לטובתך. אם את עובדת מעל חצי שנה באותו מקום, יש לך הגנה מפני פיטורין וכן מותר לך להיעדר מהעבודה עד 16 ימים בסבב הפריה. הימים האלה הם ע"ח ימי מחלה רגילים, לכן התשלום עבורם תלוי אם יש לך ימי מחלה לזכותך או לא.
ניתן לבקש ימי מחלה מרופא המשפחה.
את לא חייבת לספר לבוס, אבל לעתים עדיף, כדי לא להיתפס כזרקנית אלא שיידעו שהאיחורים או ההיעדרויות מוצדקים.
&nbsp

אני עד היום לא סיפרתי בעבודה

לא ממש בא לי לשתף אנשים אחרים בעניין אישי זה.
הבדיקות בבוקר מוקדם, כך שאין סיבה להפסיד עבודה בגללן.
לגבי שאיבה לדעתי חובה לקחת חופש אחרי, אולי אפילו יום נוסף. אני לקחתי..
לגבי החזרה- לרוב נעשה בשעות הבוקר, אני עד היום לא לקחתי חופש בשביל זה. שוקלת אולי בהחזרה הבאה. כך או כך לא הוכח שזה מסייע להשתרשות.

וכמובן יש דברים לא צפויים, אני אושפזתי עם תגובת יתר אז גם לזה לקחתי ימי מחלה /-: אבל זה כבר יותר נדיר.

בקיצור- בגדול- יש בנות שאחרי שאיבה לוקחות שבוע מחלה+חופש, ויש כאלה שמסתפקות ביום-יומים, יש בנות שבזמן לקיחת ההורמונים הם מעייפים אותן לרמה שלוקחות הרבה ימי חופש, ויש בנות שמתפקדות לגמרי כרגיל, יש בנות שלוקחות 3 ימי מחלה+חופש אחרי החזרת עוברים ויש כאלה שחוזרות ישר לעבודה... כנראה שזה מאוד אינדיווידואלי... את צריכה להבין איפה את בסקלה ובהתאם להבין כמה ימי מחלה יוצא לך בחודש אם נמוך- לדעתי אין טעם לספר. מכירה מישהו בעבודה שעושה טיפולי שיניים כבר שנה ומחסיר הרבה הרבה יותר ממני...

לגבי אישורים על הטיפולים- לרוב מחליפים את האישור מהמרפאה בו את מטופלת לאישור מרופא משפחה- כך שאין לב=מקום העבודה דרך לדעת במה מדובר..

גם את האישור של ביקור במרפאה

החלפתי לאישור ביקור במרפאת האם שלי,
כדי שלא יהיה כתוב בו מרפאת פוריות,
וגם ימי מחלה, אפשר לבקש מהרופא לכתוב סיבות אישיות / סיבות רשומות בתיק האישי, יש להם ניסוח כזה.
&nbsp
&nbsp

dandale1

New member
זה אחד הדברים הקשים לדעתי

במשרד לא יודעים על התהליך ואני גם לא מעוניינת לשתף כרגע, ואז צריך למצוא כל פעם תירוץ אחר : כאבי בטן , כאבי גב, אני כבר לא יודעת מה לספר מצד אחד וגם לא מרגישה נוח עם השקר מצד שני.
אשמח לשמוע על נשים שגם לא חשפו בעבודה את זה שהן מטופלות פוריות ואיך הן מתמודדות עם כך...

כאבי בטן, שלשולים ומגרנות שלטו אצלי

בת'כלס הרוב היה נכון,
רוב זמן כאבה לי הבטן,
שלשולים לקראת טיפולים

ומגרנות מהכל ביחד

&nbsp

גלית392

New member
תודה רבה לכולן- קודם כל :)

אני בשלבים ממש ראשוניים של התהליך, לכן כל החששות.
מצטרפת אליכן בסוגית- האם לספר או לא במקום העבודה. לי אישית יש בוס ואני לא מרגישה בנוח לשתף אותו, מרגיש לי אישי וחשוף.. אולי אולי אם זו הייתה אישה אז היה טיפה יותר נוח, אבל לא בטוחה. מה דעתכן? האם מישהי יכולה לשתף במה שחוותה, אם סיפרה כמובן..
&nbsp

ענבל ח1

New member
אני סיפרתי

וזכיתי לחיבוק אוהב ואהדה מאז ועד היום אבל הבוסית שלי מדהימה. היא ממש מתענינת במצבי לפרטי פרטים. אם את חוששת את לא חייבת לספר אבל אם יש לך בוס נחמד אז סביר שיקבל זאת בהבנה.
&nbsp

אני סיפרתי לבוסית שלי כשהבנתי

שלהמציא סיבות לאיחורים גורים לי למתחים רבים,
וכבר עדיף לספר את האמת.
&nbsp
אני מציעה לך להתחיל, יכול להיות שלא תאחרי לעבודה, יכול להיות שאיפה שאת מטופלת
פותחים מוקדם והכל יסתדר.
תחליטי תוך כדי תנועה.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה!

גם אני בחרתי לספר מאותה הסיבה

יכולתי להמשיך לספר על כאבי בטן ותורים לרופא שיניים, אבל הרגשתי שעם כל המתח והחרדה שממילא יש בטיפולים, אני ממש לא זקוקה לתוספת לחץ בגלל השקרים בעבודה והניסיון להסתיר את העניין
&nbsp
סיפרתי, קיבלו את זה בסדר, והיום מאוד גמישים איתי בכל מה שנוגע לאיחורים ויציאה לתור לרופא באמצע היום עם השלמת שעות בסוף היום או למחרת
&nbsp
אצלי, ברגע שסיפרתי הרגשתי כזו הקלה- כאילו אבן ענקית ירדה לי מהלב. זה היה שווה את זה לטעמי (גם אם אח"כ היו דברים קצת פחות נעימים בגלל שהם ידעו על הטיפולים... אבל זה משהו ספציפי למקום העבודה שלי)

אני סיפרתי לבוס שלי, וזכיתי לתגובה מדהימה

חייבת לציין שהבוס שלי מכיר אותי הרבה שנים, ואני עובדת איתו כבר 10 שנים.
הוא קיבל את זה מאוד מאוד בהבנה (אחותו הייתה מטופלת פוריות הרבה שנים), מאוד רוצה לעזור (מציע לי כל הזמן להעזר במטפלים אלטרנטיביים שהוא מטופל אצלהם, סידר לי תור אצל הרפלקסולוגית העיוורת... אישית אני לא מתחברת לדברים האלה אבל יפה מצידו).
מאוד מקל כשיש לך יום קשה / את מאחרת / יש שאיבה שאחריה קשה לחזור מיד לעבודה או במקרה האישי שלי בהריון האחרון (הרביעי במספר, ללא ילדים), כשהרופא שלי הוציא אותי לשמירה מהרגע להרגע ישר אחרי בטא חיובית, הוא יותר מהבין וספג בהבנה רבה חודש היעדרות שלי (עד ההפלה...).
אם את מרגישה שהבוס שלך יהיה מסוגל להכיל את זה, לדעתי הרבה יותר קל לספר. להוסיף את המשימה של חיפוש שקרים ותירוצים למסע המפרך גם ככה שאנחנו עוברות, רק מקשה לדעתי.

בלונד23

New member
סיפרתי ברגשות מעורבים

אחרי זמן רב סיפרתי כי אנחנו בעיקר נשים במשרד, והבוסית נחמדה.
לא היו לי כבר ימי מחלה והייתי די חייבת לספר.
זה גם מגן מפני פיטורין, אגב, ל150 יום מטיפול אחרון.
רגשות מעורבים כי היא לא יודעת לשמור סודות.
בכל מקרה אני לא מתחרטת בכלל, זו היתה ההחלטה הנכונה במקרה שלי.
&nbsp

ו א ג ו ס

New member
תלוי מתי, בפעם ה1 סיפרתי

בסבב ה2 סיפרתי לבוס עוד לפני חתימת החוזה, הייתי על סף עבודה חדשה יד ביד עם סבב חדש, ותגובת הבוס היתה מפתיעה: "אני לא תיכננתי להתגרש אחרי 15 שנים, אני בטוח שאת לא תיכננת לך טיפולי פוריות בשביל ילדים...". צדק. ובסופו של דבר לקח לי כשנה, הרגשתי טוב שלא הייתי צריכה לבזבז אנרגיה על שקרים, ובדיעבד גם "גייסתי" אותו לעניין והוא היה זה שפינה אותי לבית חולים כשהסתובבה לי השחלה והכאבים היו מכמירי לב
מצד שני לסבב הבא לא טרחתי לספר כי זו היתה משרה זמנית וגם ככה זה לא הצליח, וגם הפעם (עוד?) לא סיפרתי. שוב משרה חדשה. לרוב לא היו העדרויות, מעקב אני עושה ב6.30 באסותא, שאיבה באמצע יום (בבוקר בעבודה, יוצאים באמצע(, החזרה בבוקר ואז לעבודה או בצהרים-ואז בבוקר בעבודה. הפעם זה בכלל ייצא בשבת...

למעלה