התייעצות

התייעצות

שלום לכל חברי הפורום,
אני חברה ישנה שהרבה זמן לא התחברה,אני כבר כמעט שלוש שנים עם כאבים שמתאמים לפיברומאילגיה,אבל לא הלכלתי לקבל אבחנה מסיבה שגם לי לא ברורה,והחודש יש לי תור לראומטולוג,ההתיעצות שלי היא - איך הכי כדאי לפנות עליו?
אני בכלל לא יודעת איך להסיבר את הכאבים האלו...
תודה לעונים

פשוט תספרי לו מה את מרגישה

הוא כבר יידע לכוון אותך ולמצוא את הבעיה.
&nbsp
אני מקווה שאת הולכת לאחד הראומטולוגים ה"טובים", כלומר, מהרשימה שלנו. אחרת, יש מצב שתגיעי לרופא מקסים ש"לא מאמין בפיברומיאלגיה", שזה יכול להיות חיובי רק אם הוא מוצא סיבה אחרת לכל הכאבים. אלא שבדרך כלל הם לא מוצאים..
&nbsp
בקיצור, תזרמי.
ו - בהצלחה!

בהצלחה קודם כל

אם זה ראומטולוג שמתמחה בפיברו /תת"כ כפי שכלנית כתבה, הוא ידע לכוון אותך ויודע מה צריך לשלול.
אם הוא ראומטולוג "רגיל" אז אולי הוא בכל זאת ישלול כל מיני דברים, שישרתו אותך אח"כ כשתגיעי לראומ' שכן מתמחה בזה. אבל הוא גם עלול "לערבב" אותך. גם מראוטולוג שמתמחה בתת"כ יצאתי עם הרגשה זיפתית אחרי האבחון.
אז תנסי לשמור על מצפן פנימי שלך, לזכור שמה שאת מרגישה או חווה הוא לא המצאה שלך, גם אם יתנו לך להרגיש אחרת. ולא להרפות עד שתהיה לך תשובה מה יש לך, ובעיקר מה עושים כדי להרגיש יותר טוב.

אם זה יעזור לך אולי את יכולה לנסות פה לפרוט את הסמפטומים וניסיון לתאר איך זה מרגיש.
מניסיוני כדאי לבוא לרופאים כמה שיותר מוכנים ומסודרים.
בגלל שיש לי גם פגיעה קוגניטיבית קשה אז אני גם חייבת לבוא עם הדברים כתובים כי אני לא מצליחה להתנסח בזמן אמת ובלחץ של זמן.
הם לא אוהבים את זה, הם רוצים לשמוע ממך מילולית ולא מדף כתוב, אבל את יכולה לרשום לעצמך כמה נקודות כדי שלא תשכחי דברים חשובים.
אה, דבר חשוב תנסי לשחזר ממתי יש לך את כל אחד מהספמטומים, לי זה קשה לזכור זמנים וגם שוכחים.

בכל מקרה האבחון הוא ארוך ומייגע כי הוא על דרך השלילה, אז מהפגישה הראשונה הזו מן הסתם לא תצאי עם אבחון. אבל זה שאת יוצאת לדרך זה כבר התחלה

וכן, אני מבינה את זה שקשה לך אפילו למצוא מילים לאיך שאת מרגישה. זה באמת קשה.
אבל אולי בתור התחלה תתני צ'אנס לראומטולוג הזה, תבואי "איך שאת" ותתני לו להוביל ולעשות מה שהוא מבין.

בהצלחה ואת מוזמנת לשתף

קודם כל תודה על התגובות

אני הולכת לד"ר אעמהר סוהיל, לא זכור לי שהוא ברשימה. יש היכרות איתו?
רציתי גם לשאול, הבדיקה הראשונית הזו, היא תהיה גם פיזית?

כן, הוא ברשימות

אם אני לא טועה
כי אומרת מהזכירון, והזיכרון שלי הוא לא משהו.
הוא רופא שמתמחא בפיברו / תת"כ וגם נאמרו עליו דברים טובים, כך שהוא ידע איך לאבחן.
כן, בדרך כלל מלווה בבדיקה גופנית. אבל בעיקר רופא שמכיר פיברו יודע להיות עדין איתנו.

בהצלחה.

את יכולה לחפש בפורום בקוביית "חיפוש"

למעלה משמאל, כתבו עליו די הרבה פה. בעיקר דברים טובים.
צמצמי אותיות אהו"י
השם הוא ד"ר עאמר סוהיל.

זה לא כתבות, זה פוסטים שאפשר למצוא דרך פונקציית חיפוש

בתוך הפורום.
נכון למעלה יש סרגל כחול?
אז מצד שמאל יש קובייה שלידה כתוב "חפש". מקלידים בתוך הקובייה את מילת החיפוש (לענייננו: עאמר סוהיל) ולוחצים על המילה חפש, או אנטר. הוא מוצא לך את כל האיזכורים של המילים האלה בתולדות הפורום. מה שאנשים כתבו שמכיל את המילים האלה.
&nbsp
אם את לא מצליחה למצוא מסיבות טכניות של תקלות בתפוז, ננסה לעזור לך (אני פחות חזקה בזה אבל פעם הסבירו לי).
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp

אז נמצאו הרבה איזכורים

לא חוות דעת עליו כרופא, וזה מה שמעניין אותי כרגע. איך אני מוצאת את זה?

למעלה