התייעצות

nicole26

New member
התייעצות

היי,
שמעתי שיש תוכנית ארבע שנתית ללימודי רפואה. האם ניתן להתקבל אליה אם התואר שיש לי אינו קשור לתחומים במדעי החיים בכלל?
בהנחה שלא, האם האופציה היחידה עבורי זה ללמוד במסלול השש-שנתי? יש לי ממוצע בגרויות גבוה מאוד אך ציון פסיכומטרי של למטה מ-700.
אני מוצאת הרבה משמעות במקצוע הזה, אבל אוטוטו אהיה בת 27 ולימודי רפואה הם ארוכים... אני בהתלבטות.
מה אתם ממליצים לי לעשות? אשמח לדעתכם.

RBD1

New member
ממליץ לך בחום לקרוא את ההודעות הנבחרות

נמצא בסרגל הכחול למעלה
:)

אהלן

אני חושב שהמסלול הארבע שנתי הרבה יותר מתאים במקרה שלך, אם יש לך תואר ראשון.
נכון שתואר ראשון ביולוגי כלשהו מקל מאוד על הקבלה אבל גם עם תואר ראשון לא קשור זה אפשרי בהחלט.
כמובן זה תלוי בהשלמות קורסים שונים בתהליך שיכול להתארך כשנה, אבל עדיין בעיני זה קל משמעותית מאשר הקבלה למסלול השש שנתי.
אסייג כאן שזו דעתי האישית, אם מישהו יכול להגיע לפסיכומטרי מרקיע שחקים במינימום מאמץ אולי המסלול השש שנתי יכול להיות אופציה סבירה יותר או לפחות באותה מידה.
אני מסיים את הלימודים במסלול הארבע שנתי, ואיתי למדו כמה חבר'ה עם תואר ראשון לא קשור, ואי אפשר לומר שהם בעמדת נחיתות ביחס לשאר הסטודנטים...
הרבה תלוי בך, במידת הרצון ובהשקעה וכו'.
בנוגע לגיל, לימודי רפואה הם ארוכים נכון, והלימודים והמבחנים והעדר החיים נמשכים גם אחרי החיים הסטודנטיאלים, ככה שזה שיקול שצריך לקחת בחשבון ברצינות רבה, גם אם היית צעירה יותר בכמה שנים טובות. מה שכן, גם בהיבט של הגיל את לא תהיי הכי מבוגרת, הממוצע גילאים שהתחילו אצלנו את המסלול היה 28, משהו כזה.

שיהיה בהצלחה

nicole26

New member
אהלן אהלן

RBD1 - תודה על ההפניה, אני חדשה בפורום ולא הכרתי.
ברנפלקס - תודה רבה על השיתוף.
האם ידוע לך מה הממוצע שצריך בתואר לא קשור על מנת לעשות את המסלול הזה? (או האם האופציה היחידה היא להתקשר למזכירות תואר ראשון?)
מניסיונך, עד כמה המסלול הארבע שנתי הוא אינטנסיבי? שהרי צריכה חפיפה מלאה בינך לבין סטודנטים אחרים הלומדים במסלול השש שנתי.
(האם אפשר לעבוד בכלל תוך כדי? מהן השעות וכו'? חיים?)
טוב לדעת לגבי הגיל..
אפשר לשאול היכן למדת את המסלול הזה? (למיטב הבנתי יש רק בצפת ובת"א, לא?).

אהלן 3

הממוצע שנדרש כשהתקבלתי היה 80 בתואר הראשון, יכול להיות שהוא ירד ל-75 אבל אני לא בטוח על מה אני מבסס את התחושה הזאת:)
בזמנו גם היה דרוש ציון מינימלי (80) בכל קורסי הליבה שצריכים להשלים על מנת להיות מועמדים למסלול (ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, ביולוגיה של התא...), וכאן דווקא יש לי תחושה יותר חזקה שהדרישה קצת התרופפה.
אפשר לברר בדיוק מה המספרים באתרים של אוניברסיטת ת''א או בר אילן, הכל שם די מפורט לדעתי.
אינטנסיביות - הלימודים אינטנסיביים או לא בעיקר כתלות בעד כמה סטודנט נתון לוקח על עצמו את הלימודים בהשקעה וברצינות. להבנתי - בייחוד בצפת שם יש דגש על לימוד עצמי ומסגרת השעות פחות תובענית מת"א. (שוב מסייג - הכל נכון ללפני שנתיים/שלוש שכן ייתכן והדברים משתנים קצת ממחזור למחזור). השנים הקליניות הן כן אינטנסיביות, אבל הכל לגמרי מתגמד לעומת הקריירה בהמשך אז צריך לקחת הכל בפרופורציה. לטוב ולרע.
מבחינת שעות, כל יום מסתיים ב-14-16 , בהערכה גסה, בשנים הקליניות יש יותר הקפדה על כל הנוכחות וכו'.

שיהיה בהצלחה
אני למדתי בבר אילן.

למעלה