התייעצות :)

13sapir

New member
התייעצות :)

היי!
אשמח להיעזר בכם לשאלות :)
1. אז בשנה שעברה נסעתי לשבוע הסנובורד הראשון שלי, בקלאב מד ואל דיזר, והייתי בקבוצה של רמה 1.
מעבר לזה שתוך שלושה ימים מקבוצה של 13 נשארנו 3 כי כל האירופאים ברחו בחזרה לסקי, גם לקח לי קצת זמן לקלוט את העניין.
יצא מצב שממש לקראת הסוף קלטתי את העניין, אבל אני עדיין לא הכי בטוחה בעצמי..
השנה נוסעים שוב לאותו המקום, הקבוצה שאני נוסעת איתה כולם מקצועיים ולכן זה או להסתובב שם בדד או להצטרף לקבוצה..
מישהו יודע איך הקבוצות של רמה 2 שם? יש לי תחושה שהם יהיו טובים מדי בשביל הרמת ביניים שלי ..

2. לאחר ריפרוף בעמודי הפורום ראיתי שהיו לא מעט שירשורים פה בפורום לגבי כביסה, אבל אני חייבת לשאול..
יש לי חליפה של נורט׳פייס שקניתי לחופשה הקודמת, ומאז פחדתי לכבס אותה כדי שלא תהרס.. הבעיה שהמכנס היה פעם לבן ועכשיו הוא קצת פחות לבן (כשמתקמצנים וקונים בסוף עונה נשאר רק לבן..).. הבנתי שיש שעווה ששמים בכביסה ואז זה סבבה? איך זה ומאיפה משיגים?

תודה רבה!!!
ספיר

איל שחר

New member
היצרנים טוענים שניתן לכבס עשרות פעמים ללא בעיה. הגולשים -

לא מסכימים אתם.

z x 7 r

New member
ובצדק מסתבר - על נסיוני שלי אני

כיבסתי את החליפה אחרי כל נסיעה (כל שנה 2-3, 7 שנים).
בסוף הגעתי למצב של גשם באחת הגלישות - וממש התפלאתי (תכל'ס לא הייתי צריך ממש) - נרטבתי לגמרי.
אז כיבסתי את החליפה עם החומר המיוחד המוזר - בנסיעות אחרונות הייתה בסדר, החזיקה כמו שצריך.

אפשר לכבס

פעם היה לי חבר שאף פעם לא הסכים שנשחק בכדורסל החדש שקנו לו מחשש שהכדורסל ישתפשף...

&nbsp
בגדי סקי נועדו לשימוש. לכבס בגד פעם בעונה זה לא ממש נורא. עדיף לכבס ביד, ותשתמשי רק בנוזל כביסה שמתאים לדרייפיט.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

משהZ

New member
לא לכבס

לא כדי לכבס חליפת גלישה בטח לא במכונת כביסה וכמובן שלא עם מרכך... יכול לההזיק בצורה בלתי הפיכה.
&nbsp
גם כך העונה שלנו קצרה 6-7 ימים השנה...
כמה כבר היא מתלכלכת?
בנוסף לכך החליפה היא רק השכבה העליונה ומה שצובר את ריחות הגוף זה הבגדים הטרמים הצמודים לגוף
&nbsp
&nbsp
&nbsp

sgebay

New member
בוודאי שלכבס

קנית מתוצרת של חברה ידועה. לא יקרה לבגד כלום. תקראי את הוראות הכביסה. בדרך כלל ההוראות הם לכבס בכביסה קרה ללא מרכך. לפעמים אחרי 5-10 כביסות הביגוד יאבד במעט את יכולת דחיית המים שלו מה שנקרא DWR ואז ניתן לבצע כביסה עם חומר שנקרא Nickwax את יכולה לקרוא על זה כאן
http://www.nikwax.com/en-us/index.php
ולמי שהמליץ לא לכבס - אל תשב לידי בליפט!

z x 7 r

New member
לי יצא - החומר מוזר. מזגתי לאמבטיה את החומר, ומים

כיבסתי - לפי ההוראות. אחרי הכביסה לא הייתי צריך לייבש את הידיים - מרוב החוכמה כיבסתי ללא כפפות, אז הידיים גם קיבלו מן החומר. אחרי כל שטיפת ידיים נשארו יבשות (התופעה עברה אחרי חצי יום).

בינתיים החליפה מחזיקה - אבל מן הסתם לא כמו הבמקור.

משהZ

New member
123

ברור שיצרנים כותבים הוראות כביסה זה מיועד לאנשים שבאמת צריכים את זה (או שחושבים שכך) + לגולשים שבאמת גולשים כל העונה ולא שבוע בשנה המקרה הטוב... (חוץ מזה איך תחליף חליפה אחר כך:)

קבלתי המלצות חמות בלא מעט מקומות כולל במפעל של ברטון (אשר ב Burlington VT) דובר על הסדרה היוקרתי AK
והמלצות היו חד משמעיות אם אתה באמת באמת לא צריך כדי להימנע,
כנ"ל בחנויות לציוד שיצא לי להיות באזור VT המוכרים מצינים בפרוש "אני את החליפה שלי לא מכבס"

גם לאחר כביסה אחת החליפה לא כמו שהייתה לפני

אם זאת חליפה סינית שעולה שקל תשעים בבקשה אין הרבה מה להפסיד (חוץ מאולי לצאת לחופשה עם חליפה שלא אטומה כמו שצריך)

מה הבעייה בסיים יום גלישה לפרוס את החליפה לאוורור?
זה מה שאני עושה ויעשה

אלו ה2 סנט שלי

נ.ב את הנעל הפנימית של הסנובורד אתם מכבסים?

HelloweeN

New member
הביגוד לא יאבד "מעט" מאטימות שלו,

אלא הרבה.
הדבר בולט במיוחד בגורטקס (שמסיבות עסקיות - כדי שאנשים יקנו ביגוד חדש כל הזמן - מייעצת לכבס ולהשתמש בניקווקס, למרות שזה פוגע חד משמעית באטימות). תעשה ניסוי A/B - תקנה שתי חליפות, אחת תכבסnh ואת השניה לא - ואחרי כמה חודשים, ביום גשום במיוחד, תעמוד בגשם עם גופיה מתחת ותחכה איזה מי יירטב ראשון.
או שתרשה לי לחסוך לך את הזמן והשקעה הכרוחה בדבר, שכן עשיתי את הניסוי הזה עם חבר לפני כמה שנים כשעבדתי פול טיים באתר סקי באורגון (=מלא גשם) והמסקנות היו פשוטות - הוא, עם ביגוד גורטקס איכותי של SESSIONS נרטב, אני עם ביגוד גורטקס של בורטון, בלי כביסה - נותרתי יבש.
לגבי אשליית הניקווס - בדיחה ובזבוז כסף. במו עיני חברי הטוב הטוב קנה את כל הערכה (יש 3 סוגי נוזלים שצריך לערבב ביניהם), ניסה וניסה לשחזר את האטימות - ולא הצליח. אבל זה נחמד בתור ILLUSION OF SAFETY.
בשורה התחתונה, אין באמת סיבה לוגית לכבס. המעיל או המכנס לא באים במגע ישיר עם הגוף, אלא עם ביגוד שכבה ראשונה או שנייה, למי שמזיע ברמות חזיריות. עוד לא נתקלתי בביגוד SHELL שהסריח או היה דוחה כמו שכמה כאן מדמיינים בכל שנות הגלישה שלי וההתעסקות בתחום.
יש כאלה שכמה כתמים מפריעים להם (אז שיקנו חליפות בצבעים כהים, דאא), הם גולשים 5 ימים בשנה בלחץ, וגם אז, בתנאים אופטימליים שגם ביגוד פשוט, זול ובלוי יעשה את העבודה - אך בפועל, כביסה הורסת, ולא משנה מה יגידו היצרנים שמסיבות שיווקיות ימליצו על כביסה על מנת להחיש את הבלאי.

בשורה התחתונה, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם הציוד שלו, ההמלצה החד משמעית שלי למי שרוצה לשמור על הביגוד שלו לאורך זמן - לא לכבס.
אני רואה גם היום, מעילי גורטקס ומכנסי גורטקס על ההר מהאייטיז, בצבעים מזעזעים - אבל הם עובדים. לפעמים אני גם מתענין אקטיבית ושואל למה הם לא מחליפים למשהו חדש יותר - והתשובה היא כמעט תמיד אותה תשובה - "זה עדין עובד מעולה, גם אחרי 25 שנה". ורובם המוחלט גם לא מכנס את המעילים אלא מאווררים אותם (אני אשכרה שואל את זה).

השאלה איזו כביסה עשית?

מה אם עושים כביסה ביד בלי מרכך עם נוזל מיוחד שנועד לבגדים כאלה?
&nbsp
אני לא עשיתי מבחנים כאלה, אבל אני גולש רגיל, ולא הרגשתי הבדל אחרי 3-4 כביסות.

HelloweeN

New member
אני לא עשיתי כביסה.

סורי, לא קונה אף תירוץ ללמה צריך לכבס מעילים או מכנסיים שלא באים במגע עם הגוף ולא מסריחים. אני בהחלט מכבס בוקסרים מנדפי זיעה, גרביים, חולצות בייס לייר והכל, אבל לא מעילים.
תיראה, הגישה שלי אולי קצת תמוהה לכמה פה, אבל אני דוגל מאוד בקניית ציוד שישמש אותך לטווח הארוך וממש לא דוגל בלעשות נזק שפוגע בציוד או מקצר את חייו. כל כביסה, פוגעת באטימות של הממברנה והבגד מוגן פחות ממים. כמו שציינתי, הרוב המוחלט לא מרגישים את זה, כי הם טסים פעם בשנה לצרפת לשבוע, איפה שהטמפ' נמוכות, השלג די יבש, ואתה יכול לגלוש גם עם ג'ינס והוא יעשה את העבודה (אני מגזים, אבל אתה יכול בהצלחה רבה לגלוש גם עם ביגוד באטימות של 5,000 מ"מ ולא יקרה לך כלום), אבל אם תגלוש בתנאים פחות אופטימליים - אתה תבחין בביצועים פחות טובים של הבגד.

כמו שציינתי, חברות מונעות משיקולים מסחריים. בעיניהן, אתה הרי לא יכול לקנות מעיל ל-20 שנה, בלי להחליף כל שנה. בגלל זה, כל שנה, בעיני כל העסקנים הציוד של השנים הקודמות הוא פחות טוב - ויש מיד להחליפו בחדש. ברוך הבא למציאות הכלכלית של העולם המודרני. וזאת בדיוק גם הסיבה לעצות האחיטופל של גורטקס עצמם ש"מייעצים" לכבס את הבגד (זה כמו להדביק את המעיל בסרטן ממאיר, שמתפשט לאיטו).
מניסיונו של חבר טוב, שבמו עיני צפיתי בתהליכי הכביסה עם NIKWAX, זה לא עזר בשיט וממש לא החזיר לבגד את האטימות שלו. אבל היי, פלסיבו הוכח כיעיל, אז מי אני שאפקפק.

נראה שאתה צודק

כל הניסיון שלי הוא בטמפרטורות לא קיצוניות בכלל. לא פחות ממינוס 10.
אולי בטמפ קיצוניות הייתי מדבר אחרת.

HelloweeN

New member
הפוך גוטה,

בטמפרטורות נמוכות - השלג יבש ולא רטוב, ומרבית הביגוד הסטנדרטי יספק לך תוצאות טובות, גם אחרי כביסות כשהבידוד הוא גם לא במיטבו.
המבחן האמיתי של הביגוד זה בטמפ' משתנות - בגשם, על שלג סלאשי או בסופות בטמ' לא נמוכות - מתי שהלחות ממש גבוהה ואטימות הבד באמת עובדת למבחן.

איל שחר

New member
בחורף האחרון, ביום גלישה בשלג כבד למדי הייתי ספוג בסוף היום

ודי קפוא. וזה עם חליפת הספיידר המהוללת שלי.
לא הבנתי למה אני רועד מקור על הרכבלים - לא אפייני לי. בדרך כלל לא קר לי ואני בכלל גולש עם מעיל פתוח.
מעיל פתוח אמרתי? גלשתי כל היום עם מעיל פתוח והוא היה מלא שלג מבפנים...

אבל אל תספר לאף אחד, מבטיח?

J3di

New member
חליפה סינית של שרון עוברת כביסה כבר 4 עונות

והיא מחזיקה מעולה...
פשוט לשים במכונת כביסה בכביסה עדינה או ידנית

marceloros

Member
מנהל
גם אני כיבסתי אותה - רק ידנית

רק עוד לא ניסיתי אחרי.
כמו שאמרו זה לא מוצר יוקרתי שחבל מאוד עליו, גם לא יודע מה האטימות שלו כחדש.
את החליפה הצרפתיה שלי של Skiss כיבסתי אחרי כל חופשה במכונה, רק באמת לא נראה לי שהייתה עמידה במשהו מההתחלה (באווריאז נרטבתי לגמרי בגשם).
&nbsp
לסיום הריח שלהן מצויין, רק מה שרשמו לפני חשוב גם.

משהZ

New member
המבחן האמיתי יכול להיות דווקא בארץ בגשם

גרוטקס כידוע הינה מברנה שמצד אחד מנדפת זעה מבפנים (מהחלק הפנימי שלה) ומצד שני צריכה לא לאפשר כניסת נוזלים דהייהו גשם

עם שלג זה יותר פשוט כי הוא במצב קפוא מוצק שכזה, ולכן יותר קל לגרטאקס לדחות אותו
אך אם תעשה ניסוי או תהיה בתנאים חמים יותר נניח בנסקו שנה שעברה (12 מעלות בצהריים :)) ולעיתים גשם) אז יכול להיות מבעס להרטב,
נוסץ לכך ששלג שנשאר על המעיל נמס ויכול לחדור אם הגרוטקס פגום

למעלה