התייעצות

התייעצות

שלום לכולכן רציתי להתייעץ איתכן: אני עובדת כגננת משלימה בגני עירייה. אתמול שוחחתי עם הגננת לגבי עבודתי בגן היום בקשר לשביתה והיא סיפרה לי שבגן שלה ועד ההורים החליט להעסיק אמא אחת וסייעת נוספת תמורת תשלום. אני יודעת שאסור לעבוד בשביתה תמורת תשלום והבהרתי לה זאת אך היא טענה שכך הועד החליט והיא לא מתעסקת עם התשלום כלל. בנוסף לכך היום עברה הודעה לסיים את יום הלימודים בשעה 11:00 אך היא הבהירה לי שההורים שילמו לסייעות עד השעה 13:20 ולכן אנחנו נעבוד עד סוף היום ופשוט נתעלם מההוראה. אני יודעת שהגננת עוברת על החוק ובעצם גוררת גם אותי לעשות כך מה דעתכן מה עלי לעשות? האם להסביר לה שאני לא מוכנה לעבור על החוק ולקחת את האחריות על עצמי או להמשיך לעבוד כרגיל? חשבתי לשוחח על כך עם המפקחת מה דעתכן?

itu1

New member
לשאלתך

חשוב להבהיר כי הורה או כל גורם אחר המקבל תשלום מועד ההורים אינו מבוטחמעבר לכך ברגע שהגננת מודעת לכך גם היא יכולה להיות בבעיה מכיון שאיפשרה זאת. זכותך לסרב לקבל הורה בתשלום אריה

טלגל

New member
לפי הבנתי,

בתור גננת את באה לעבודה כרגיל, מותר להורים להתארגן ולעשות תורנות ביניהם כדי שהגן יפעל, ולשלוח הורה שיעבוד איתך כסייעת. בקשר לשאלה אם משלמים להורה , זה באמת לא עניינך ואת אמורה לבוא לעבוד אם ההורים יתחייבו לשלוח הורה לעזרה. אני חושבת שכדאי להתייעץ עם מפקחת לגבי החוקים באופן כללי.

תודה| תודה

על תשובתך רציתי לדעת גם לגבי היום האם היינו אמורות לסיים ב11:00 גם אם יש הורים בגן? אני עובדת באשכול גנים (שלושה גני טרום חובה צמודים) ובשני הגנים האחרים שחררו את הילדים ב11:00 למרות שיש הורים מחליפים בתשלום.

imale3

New member
על תסתבחי!

ידענו מיקרים כואבים על מדיניות ה"סמוך". אם ההורה בתשלום אין לו ביטוח! אם חלילה קורה לו משהו בגן התביע תיהיה עליך! ושום גורם (מ. החינוך, הסתדרות המורים) לא יעמוד מאחוריך!! חישבי על זה!!!!!

למעלה