התייעצות...

בכושר51

New member
התייעצות...

אשמח לדעתכם:
שכנה שבנה בגיל בני...ברוגז איתי בגלל ארוע שקרה (לדעתה..אבל זה לא הנושא) לפני 8 שנים. מאז לא נתנה לבנה להפגש עם בני..עד עתה גם היו בכתות נפרדות וכעת הם באותה כתה. בחודשים האחרונים החיבור בין הילדים מדהים...והחבר נמצא אצלינו כל הזמן ללא ידיעתה.כף להם הם מסתדרים מצויין ..וממש חברים טובים. אבל הוא נאלץ לשקר לאמו ..ולא לספר שנמצא אצלינו...הלב נקרע לי עבורו...וגם חוששת שאם תגלה בדרכה...המצב יחמיר.אשמח לדעתכם..

בכושר51

New member
חטיבה

הוא בא מיוזמתו...אנחנו כמובן לא אומרים לו לעשות זאת..הוא בנייד עם בני בלי הפסקה ...לא בשליטתי בכלל..חשבתי לדבר איתו...להנחות אותו איך להעביר מסר לאמו שכף לו(לא היתה בעיה בין הילדים מעולם) גם ביננו לא ממש.אבל זו החלטתה..ואני מחפשת דרך להקל עליו..

חני בו

New member
החבר יודע על הקרע בין שתיכן?

לא נוח לי עם ההסתרה שלו. אני חושבת שהייתי מבקשת ממנו לעדכן את אימו שהוא מבלה אצלכם.
אני מקוה שיהיה לה השכל להפריד בין שני המקרים.

האמא לא יודעת איפה הבן שלה נמצא?

אני חושבת כמו חני שכדאי להגיד לחבר שלשקר אין רגליים.

אבל אני חושבת שאת צריכה לא להיות מאד מעורבת. יש אצלכם אורח, הוא כבר לא בן 5 - את לא צריכה לדבר עם אמא שלו ולתאם איתה ביקורים.... תעבירי לו המסר שלשקרים יש נטיה להסתבך, ולא כדאי. אבל לא יותר מזה. אני לא חושבת שאת צריכה לדווח לאמא.

ואני לא מרגישה נוח שיש נער בחטיבה ששעות רבות ביום אמא שלו לא יודעת איפה הוא. מריח כמו מצב לא ממש משופר.

בכושר51

New member
כך בדיוק מרגישה..

גם לא מבינה איך היא לא יודעת...הוא מספר לה סיפורים שיוצא לחבר כזה או אחר כנראה.התכוונתי לדבר איתו ולהעביר לו את המסר. אכן לא הייתי רוצה שיסתבך. תודה לכן על המשובים.

אני לא יודעת על מה היא כועסת אבל אני חושבת

שבמקרה הסה היא צריכה להסתכל על טובת הילד ולא להיות קטנונית (בהנחה שלא היה שם איזה משהו נוראי).
8 שנים זה מספיק זמן להירגע....
&nbsp
אני חושבת שאת צריכה לדבר עם החבר ולהגיד לו שאת מאוד שמחה לארח אותו אבל לא נוח לך עם השקר ולהציע לו לדבר עם אמא שלו לבד.
אני לא יודעת אם עדיף שהוא ידבר איתה או את....קשה לי לייעץ בלי פרטים נוספים....
אולי כדאי שתנסי לגשת אליה ולהסביר שעברו 8 שנים, שאת מצטערת שפגעת בה (בהנחה שפגעת בה) ושהילדים שלכם חברים וממש טוב להם יחד ושאת מקווה שהיא לסכים לחברות בינהם....
&nbsp
מצב לא קל...שיהיה בהצלחה!

לאונידס

Active member
אני שמח שיש לפחות שניים שמתנהגים בבגרות בסיטואציה הזו

הבנים שלכם.
לא מבין על מה ולמה הברוגז אבל יש לי תחושה (אולי מוטעית) שתקיעת האצבע בעין של השכנה לא ממש מצערת אותך.

בכושר51

New member
ממש לא נכון.

אין לי שום דבר נגדה..ולהפך חושבת שיכולות להיות חברות טובות. ואולי לא הבנת...אבל הקושי שלי הוא שהוא נכנס למעגל שקרים אל מולה ולא הייתי רוצה שימשיך כך.אם הייתי רוצה לפגוע בה..הייתי מעודדת את זה. ממש לא הכיוון

בכושר51

New member
ממש לא נכון.

אין לי שום דבר נגדה..ולהפך חושבת שיכולות להיות חברות טובות. ואולי לא הבנת...אבל הקושי שלי הוא שהוא נכנס למעגל שקרים אל מולה ולא הייתי רוצה שימשיך כך.אם הייתי רוצה לפגוע בה..הייתי מעודדת את זה. ממש לא הכיוון

לאונידס

Active member
למה עניין שלך החינוך שלו? מערכת היחסים שלו מול אמא?

אמא א׳ ברוגז עם אמא ב׳ על איזשהו עניין משנת פרפפ״ו.
הילדים מחליטים שהברוגז של האמהות לא עניין שלהם, הם לא השלוחה של האמהות לענייני סגירת חשבונות (שלא נראה שיסגרו).
&nbsp
את לא מצליחה (באשמתך או לא באשמתך זה לא משנה) לסדר את מערכת היחסים שלך עם השכנה שלך, עכשיו את שוקלת להכנס ולסדר את מערכת היחסים בינה לבין הבן שלה?
השכנה ביקשה ממך לא להכניס את הילד הביתה?
לא נוח לך שהוא בבית שלך? זה הבית שלך, אל תרשי לו להכנס.
כן בסדר לך שהוא בבית שלך? אז שיכנס.
היחסים שלו עם אמא שלו? לא עניין שלך.

אימם

New member
האירוע שקרה...

קרה בין שתיכן?
בין הבנים? מוכנה לשתף כדי שנבין את התמונה הגדולה יותר?

אימם

New member
כלומר רצוי שתדברי איתה על מה שאירע ביניכן

אין לי מושג על מה כי את לא משתפת
אבל אם זה מאוד חשוב לך שהילדים יהיו בקשר, לא נורא אם תתנצלי על מה שאירע אז
ותנסי לסיים את זה כדי שזה לא יעיב (מבחינתה) על הקשר בין הילדים היום

אשבל1

New member
הייתי מבקשת מהשכנה לשוחח מספר דקות

ומסבירה לה שחלפו להן שנים רבות ומבחינתך אין משקעים ועכשיו כשהילדים לומדים ביחד היית שמחה לתת להם הזדמנות להיות חברים... ותראי איך היא תגיב, אולי צריך לעזור לה לרדת מהעץ...

adif11

New member
בדרך כלל אני מאוד בעד לדבר

כך שאהבתי את העיצה שנתנו לך כמה מהכותבות פה בפורום - פשוט לפנות לאמא ההיא ולדבר איתה.
הבעיה שלפי התיאור שלך היא נשמעת קציצה רצינית ואיכשהו יש לי הרגשה שאם תזמי שיחה איתה
רק תסבכי את הבן שלה איתה ותגרמי לזה שהיא לא תאפשר לו להמשיך ביחסי החברות עם הבן שלך.
מחוסר ברירה הייתי עוזבת את הענין ומשאירה לו להסתדר עם אמא שלו .

בכושר51

New member
זה בדיוק מה שמרגישה..

ממש כל רגע בא לי לכתוב לה הודעת ווטסאפ רכה ועדינה..לפתוח את הפתח לתקשורת שוב...עברו 8 ואולי כעת הזמן לגשר ולעבור הלאה..אבל כן .חוששת מתגובתה.

BrightEye

New member
בעצם, את יכולה לדבר איתה בלי קשר לבנים

מגיע ראש השנה ויום כיפור שזה ממש סימלי , דף חדש וכו'.
תביאי לה משהו קטן/נחמד/טעים/סמלי, תגידי לה שנה טובה.
אפילו לא חייבת לדבר על מה שהיה.
כך את (בתקוה) מסדרת את מה שהיה בניכן ואם זה יעזור בעקיפין זה יקל על הסיטואציה.
את לא חייבת לשתף אותה שהבן שלה נמצא אצלכן מתחילת השנה.

למעלה