התייעצות

miopenr

New member
התייעצות

אהלן חבר'ה

אשמח להתייעצות קלה,
אני כבר שנה צמחונית והחלטתי השבוע להפסיק עם מוצרי חלב
אני צריכה ייעוץ בכמה דברים,
1. אני פשוט לא מסוגלת לאכול יותר קטניות. גורם לי לנפחיות ולכאב בטן. אני לא מצליחה להתרגל לזה וזה ממש מונע ממני תפקוד רגיל, נגיד אתמול אכלתי לצהריים מג'דרה, בסביבות 13:00, והרגשתי מלאה ונפוחה עד 22:00!
אני ממש מפחדת שאני אאלץ להפסיק לאכול קטניות, איזה עוד חלופות יכולות להיות לי, לארוחת הגדולה של היום ( בד"כ היא בערב)? בד"כ אני אוכלת אורז עם ברוקולי/ חומוס/ כרובית/ עדשים.. ומפחדת שאני צריכה להפרד מהם על אף שזה ממש טעים לי :(

2. מה אתם לוקחים אתכם למהלך היום? עד היום לקחתי איתי לא.צהריים סנדוויץ עם גבינה ומלא ירקות. הייתי אתמול בסופר ולא מצאתי ממרח ראוי, רק נוטלה, ממרח לוטוס
ולא מתחשק לי להתחיל לאכול את כל הדברים המשמינים האלו.. "סקיפי" היה חצי נחמה (92% ממנו זה בוטנים, וגם הממרח היחידי שהיה במבצע
)
אני מחפשת ממרח כי אין לי זמן/ כוח להכין בבוקר סנדוויצ'ים מושקעים.
אני אבקר היום בסופר אורגני, אבל מבאס אותי שהממרחים האלו כאלו יקרים. מישהו מכיר ממרח לא יקר שהוא גם בריא?
ומה בדבר הקלוריות? עשיתי חישוב שרק החמאת בוטנים בסנדוויץ' מגיעה ל200 קלוריות.

נ.ב- אני בדיאטה בנוסף להכל

תודה לכם!

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
טופו וחלב סויה הרבה יותר נוחים לעיכול

הם גם מכילים סידן כמו מוצרי חלב.

ladybug6

New member
היי, וולקאם!

1. כמה זמן את מנסה להתרגל לקטניות? לפעמים לוקח לגוף כמה שבועות להתרגל לעיכול שלהן אבל כשהוא מתרגל, זה משתפר.
ניסית גם להנביט אותן לפני הבישול? והאם זה קורה עם כל הקטניות?
יש מוצרים מעובדים כמו אטריות שעועית, מוצרי סויה (טופו, חלבון סויה מיובש בצורות שונות, ומוצרי סייטן שמבוססים על חלבון חיטה), אם כי בקטניות השלמות יש דברים נוספים שטובים לנו.. ניסית גם עדשים כתומות? הן ממש קלות לעיכול ובמינון סביר יתכן שהן יבואו לך יותר בקלות. תנסי אורז עם עדשים כתומות בתיבול כורכום וכמון ומלח, יוצא ממש טעים. מבשלים אותם ביחד, העדשים צריכות מים ביחס של 1:1.
&nbsp
2. איפה את נמצאת במשך היום? במשרד או בדרכים? יש מקרר לשמור אוכל? יש דרך לחמם אוכל? יש מלא מה לשים בכריך אבל מי אמר שחייבים לאכול רק כריכים? גם קופסה עם אוכל מבושל, דגני בוקר, פירות וירקות, אגוזים ופירות מיובשים אפשר לקחת :) רק תלוי לאן.
בכל מקרה הנה כמה רעיונות לכריכים:
פרוסות טופו מושרות בלימון שמן זית ותבלינים, אותן אפשר לשים בכריך ביחד עם ממרח כמו פסטו, עגבניות מיובשות, אריסה, מיונז טבעוני, חרדל.. ולהוסיף ירקות/עלים טריים.
ממרח או טחינה + ירקות קלויים. שווה בתחילת השבוע או בסופ"ש להכין תבנית גדולה של פרוסות ירקות קלויים עם עשבי תיבול ותבלינים ושמן זית, ולהחזיק בקופסה אטומה במקרר. מהירקות אפשר להכין מלא כריכים טעימים בשילוב עם ממרחים, טופו ועלים טריים.
לביבות ירק + מיונז טבעוני + נבטים
טחינה גולמית + סילאן
גבינת סויה (יש מוכנות בסופר של טופוטי ועוד, אבל עדיף להכין בבית ואז זה יותר בריא ופחות משמין) עם ירקות
ממרח דמוי כבד - עשוי מחצילים, בצל ואגוזי מלך
ממרח קישואים ונענע
ממרח דמוי סלט ביצים - טופו מפורר עם מיונז טבעוני, בצל מטוגן ותבלינים
כריך פטריות חמות - מקפיצים פרוסות פטריות במחבת ושמים בכריך עם ממרח פסטו ועלים ירוקים, אפשר גם להוסיף פרוסות טופו דקיקות ביותר מטוגנות ברוטב סויה
חביתת קמח חומוס/עדשים (אם זה לא יעשה לך בלאגן בבטן) וירקות
ואני אישית גם מאוד אוהבת ממרח שום (זה בעצם הבסיס של מתכון למיונז טבעוני, רק בלי החרדל, ועם שום קונפי במקום. יש לקפה לואיז ממרחים מדהימים למכירה, ביניהם ממרח השום המפורסם - ממליצה בחום!) ומלא מלא עלים ירוקים ונבטים, ולפעמים גם קצת אגוזים בפנים בשביל הקראנץ'
&nbsp

למעלה