התייעצות,

T i l o

New member
התייעצות,

שלום,
יש לי תאומים, בן ובת, העולים השנה לכיתה י'. שניהם עם קשיי למידה.
עד כיתה ט' הם למדו בכיתה רגילה, ובמהלך כיתה ט' זומנתי לבית הספר לשיחה ע"מ להחליט על שיבוץ לכיתה לשנה הקרובה, בבית הספר שבו הם לומדים יש רק שלושה סוגי כיתות, כיתה רגילה עיונית, כיתת מב"ר וכיתת חינוך מיוחד.
בבית הספר הציגו בפניי את המצב ואת רמת הלימודי של ילדיי והודיעו לי כי בית הספר החליט לשבץ את בני בכיתת מב"ר שהקרטריון לקבלה לכיתה זאת היא עד שלושה נכשלים (והוא עמד בקריטריונים אלו) ואילו את ביתי שלה היו כ-5 נכשלים בכיתת חינוך מיוחד, או לחילופין המליצו להעביר אותה לבית ספר מקצועי.
לאחר דין ודברים עם אנשי המקצוע בבית הספר והתעקשות שלי שביתי היא ילדה רגילה שאיננה מתאימה לכיתת חינוך מיוחד, קשייה הם אך ורק לימודים היא איננה סובלת מבעיות התנהגותיות, התפתחויות או כיוצ'. החליטו בית הספר שאכן אני צודקת אבל שמכיוון שהיא לא עומדת בקרטריוני כיתת מב"ר האפשרות שנותרה היא שתשובץ בכיתה עיונית רגילה שם תקבל עזרה פרטנית במהלך השנה, תיגש לבגרויות במסלול ושימים יגידו איך זה יתקדם משם.

הבעיה שעומדת בפניי כרגע היא כזאת, אני יודעת שהכיתה שמתאימה לביתי היא ללא ספק מב"ר בנוסף את דעתי זאת חיזקה הפסיכולוגית באבחון שביתי עברה וגם רופא נויורולוג שהתייעצנו עימו בנושא בעיות קשב וריכוז, שאמרו בפירוש שהנתונים שלה מתאימים למב"ר.
ברור לי לחלוטין שבכיתה עיונית רגילה עמוסה בילדים ובשעות לימוד ההסתברות שביתי תצליח לשרוד הוא אפסי, לעומת בכיתת מב"ר שהיא כיתה קטנה, יחס אישי, לימוד ממוקד לבגרות וכד' הסיכויים שתצליח הם הרבה יותר גבוהים. העיניין הוא שבית הספר מתעקש ולא מוכן לוותר בנושא זה הם לא מוכנים בשום מצב להכניס אותה לכיתת מב"ר והודיעו לי שהאופציה היחידה של ביתי בבית ספר זה, זה ללמוד בכיתה העיונית, ואני לא מסוגלת להשלים עם החלטה זה כי אני בטוחה שהחלטה זאת סוג של 'גזר דין' בנוגע ללימודיה כי כל הסימנים האפשריים מראים שהיא לא תחזיק שם מעמד.

שאלותי הן,
א. האם בית הספר יכול 'לכפות' עליי את השיבוץ בכיתה זאת רק על סמך קריטריונים יבשים ולי אין שום מילה בנושא?
ב. בסמסטר האחרון של כיתה ט' היא קיבלה רק שתי נכשלים מה שאומר שטכנית היא עומדת בקריטריונים אך הם טוענים שבשאר התעודות במהלך השנים וגם בסמסטר הראשון היו לה כחמישה נכשלים וזה מה שקובע.
ג. האם יש איזה בעיה חוקית עם כך ששני ילדי יהיו באותו כיתת מב"ר?
ובכלל, מה דעתכם על הנושא? למה בית הספר כל כך מתעקש על הנושא הזה?, האם לא טובת ביתי הוא זה שאמור לעמוד נגד עניהם? הרי ברור להם בדיוק כמו לי שהכיתה עליה הם מתעקשים לא מתאימה לה בשום צורה שהיא.

תודה על העזרה ויום טוב!

ani1551

New member
לדעתי

ביה"ס מתעקש כי הם רוצים שתעבירי אותה לבי"ס אחר. גם הם, מן הסתם, יודעים שכתה רגילה לא מתאימה לה. כנראה לדעתם היא צריכה ללכת לכיתת חנ"מ כי היא לא תצליח להגיע לבגרות מלאה, ולכן אין מקום להשקיע בה את התקציבים המושקעים בתלמידי מב"ר. אם את בטוחה שהיא יכולה להשלים בגרות במב"ר, תנסי להציע להם תקופת נסיון: למשל שבמשך החצי הראשון של כתה י לא יהיו לה נכשלים בכלל וכו'. זה יצריך הרבה מאוד תמיכה בבית (שלכם, מורים פרטיים וכו'). אם את לא בטוחה בכך, למה שלא תעבירי אותה לחנ"מ?
מעבר לזה, את יכולה לערער בערכאות גבוהות יותר - מפקחת, ועדה מחוזית וכו'. את יכולה לברר במשרד החינוך למי בדיוק לפנות. אבל קצת קשה לי להאמין שזה ישנה את ההחלטה (או שבי"ס אחר יכניס אותה לכיתת מב"ר. למיטב ידיעתי אין כבר בתי ספר מקצועיים בארץ).

AYELET1

New member
רק לידיעתך- ח"מ זה לא רק לבעלי בעיות התנהגות או התפתחות

גם לבעלי קשיים וללקויות למידה מסויימים.
&nbsp
מצד שני ראיתי כבר שעמידה אסרטיבית ונחושה על דעתך יכולה בהחלט להשפיע על החלטות ביה"ס...

לליתות16

New member
אהבתי את "האם לא טובת בתי היא שאמורה לעמוד לנגד עיניהם ?" -

ענק.

בשנת 2014???

דווקא אותי מאוד הפתיעו לטובה
בלחימה על כל תלמיד
וברצון הטוב.

אבל בית הספר לא היה מוכן אפילו לשקול כיתת מב"ר.
זה מתאים למי שזה מתאים וזהו.

ואם זה יקלקל להם את הסטטיסטיקה ,
הם יבעטו בתלמיד .

חוץ מזה, כיתת מב"ר זו לא כזאת מציאה גדולה.
שלא תהיינה טעיות פה..

מירי,

New member
ילדה עם 5 שליליים בכיתה ט.

איזו כיתה מתאימה לה? אם זה בגלל זילזול בלימודים והיא מבינה את זה אפשר או לחזק את כל החומר החסר בשיעורים פרטיים או להשאר כיתה.
אם זה בגלל חוסר יכולת, כיתת מבר היא בהחלט הכיתה המתאימה.
&nbsp
יש לי 2 אחד סיים מוגבר עם ממוצע מעל 100 (בעקבות הבונוסים) ואחד בדרך למוגבר, את הצעירה עם כל קשיי הלימודים אין סיכוי שאשלח למוגבר ראלי כל שהוא אולי משהו שישלב את החוזקות שלה.

אימם

New member
לכי עם תחושותייך

אני קוראת שאת חושבת שהיא מתאימה למב"ר
לכי לשיחה עם מי שאמון על הנושא בבית הספר. היי אסרטיבית
ונסי לשכנע אותם שהיא מתאימה. היי נחושה והציעי לה עזרות כמו מורה פרטי
קיימי איתה שיחה לפני תחילת השנה ובה תשאלי אותה כמה היא מוכנה להתאמץ

למעלה