התייעצות,

אבישי ק

New member
מבחן TOVA בודק השפעת ריטלין

כמה תיקונים לגבי מה שרשמת
מאחר ורוב האוכלוסייה נמצאת בספקטרום (טווח) של הפרעה אחת או אחרת
הריטלין ישפיע על רוב האוכלוסייה בצורה דומה
אכן ריטלין שייך למשפחת הממריצים, (אני מחזק את מה שרשמת)
ולכן הדיבור יתר חוסר שקט וכו... יכול להיות לכל אחד, גם למי שיש לו הפרעת קשב.
תרופות להק"ר יכולות לגרום לתופעות לוואי בגלל מינון או רגישות לתרופה או כל מני סיבות אחרות
לכן צריך להיות במעקב של גורם מוסמך.

ואני מסכים איתך מאד.
חובה לבדוק את הנושא עם רופא כדי לשלול בעיות נוספות

05 מיכל

New member
התופעות מתאימות גם לבעיות מינון

אני לגמרי מסכימה איתך שבדיקת TOVA לבד איננה אבחון, וצריך אבחון של רופא.
לא תמיד צריכים מספר פגישות, ונוירולוג לפעמים כן יכול לאבחן, אם כי אצל מבוגרים עדיף באמת פסיכיאטר, ובכל מקרה - אם נוירולוג ואם פסיכיאטר - זה חייב להיות מישהו שיש לו ניסיון עם הפרעות קשב של מבוגרים.
אבל לגבי התופעות של "היפריות" וכאלה - עובדתית זה בהחלט כן קורה אצל אנשים שיש להם הפרעת קשב, אם המינון אינו מתאים. גם התופעות של חולמנות וכו' יכולות לקרות במצב כזה, וזו תופעה מוכרת של תת-מינון.
אז אני מסכימה איתך שצריך לבדוק אם האבחנה ודאית, אבל לא מסכימה עם המסקנה שלך שזה לא הפרעת קשב.

GeJuFan

New member
תראי מה כתבתי לה

לפעמים התרופות ממשפחת הממריצים עושים - כמו שכתבת- את ההפוך במקום להרגיע הן ממריצות, אבך עדיין יכול להיות לבן אדם הפרעת קשב וריכוז. יכול להיות שאצלה הבעיה עם הכדורים היא כמו אצלי ובמקום את הכדורים הממריצים היא זקוקה לאלו שהם ללא הממריצים כמו הסטרטרה וחבריה.

יכול להיות שיש גם בעיות אחרות זה משהו שצריך לבדוק, אבל להגיד לה שכנראה אין לה הפרעת קשה וריכוז (מבלי שאת רופאה מומחית בעניין) רק כי הגוף שלה לא מגיב טוב לסוג תרופה אחת זה מסוכן מאד.

אבישי ק

New member
אני מתנצל זה לא היה ביקורת

אני תיקנתי כמה דברים שאמרת ללא ביקורת
את מוזמנת להביע את הדעות שלך בכל זמן

T i l o

New member
התייעצות,

בת 25, סטודנטית, שוקלת 54 ק"ג. במבחן טובה יצא שאני סובלת מבעיית קשב וריכוז, ונמצא שיפור בין חלק המבחן בלי הרטלין לחלק שעם רטלין.
(ציון מסכם בלי ריטלין יצא מינוס 0.72 ועם ריטלין פלוס 0.81)
בהמלצת רופא התחלתי מלקחת ריטלין 10 מ"ג, לוקחת אותו כל פעם בשעה אחרת ביום לפי צורך ללימודים ותמיד מקפידה שזה יהיה אחרי אוכל.
הבעיה שאני סובלת משלל תופעות לוואי, איבוד תיאבון, יובש בפה,קצת בחילה, דופק יחסית מהיר והכי מטריד זה שזה גורם לי לקצת סוג של היפראקטיביות ואי שקט (דבר שללא הריטלין אין לי!) תחושת חוסר מנוחה שפשוט מפריעה מאוד לריכוז, מין צורך לזוז הרבה ולדבר, וכשהשפעת הכדור פגה אני מרגישה סוג של הקלה כזאת בגוף.
קבעתי תור לרופא לעוד מספר שבועות. לבנתיים אני מנסה להבין מקריאה באינטרנט מה הסיבה לזה? יש מקומות שהתיאורים שלי מסמנים על מינון גבוה מידי, בחלק דווקא כתבו שאלו תופעת שיכולות לאפיין גם חוסר. האם הגיוני ש-10 מ"ג זה גבוה מידי בשבילי?
אשמח לחוות דעת מכאלו שעברו משהו דומה.

תודה ושבת שלום!

סתמגדיש

New member
חלק מהתופעות מוכרות

למשל איבוד תיאבון ויובש בפה.

המשקל כן משפיע על הדרך בה הכדור משפיע, כמו כל תרופה אחרת, אבל אצל כל אחד זה אחרת, לכן אי אפשר לומר ש 10 מ"ג חומר פעיל ל 54 ק"ג גוף זה הרבה או מעט.

הדרך הטובה ביותר זה כמו שעשית, להיוועץ ברופא (נוירולוג או פסיכיאטר), המינון פר ק"ג איננו הפרמטר היחידי , ניתן להחליף את הכדור / המינון/ כדור עם השהייה או לא.
לפחות ממה שאת כותבת אני מבין שאת לוקחת כדור ללא השהייה, והבקרה זה ההשפעה בטווח השעות איננה שווה, היא עולה בצורה חדה, ונופלת גם כן באופן חד. וכדור בעל השהייה, החומר משתחרר באופן יותר אחיד.

לפעמים יש גם עניין של הסתגלות לכדור, אם את סובלת, אז עדיף להפסיק ולחפש פתרון אחר.

אבדן תיאבון ויובש בפה עם קצת בחילה זה מוכר

וחלק מתופעת הלוואי הידועות.
חלק הפתרון נעוץ בשתיית מרובה של מיים....
לעעומת זאת 10 מג לא אמורים לגרום להיפראקטיביות, אלא אם למשל יש לך נטיה לחרדה או היתה הודעה לא נעימה באותו יום.....

GeJuFan

New member
היו לי בדיוק את אותן בעיות

עם כדור האדרל ופוקלין (ששייכים לאותה משפחה של הריטלין- שיש בה מלחי אמפיטמין, שזה מעין ספיד), הבעיה נפתרה כשהרופא העביר אותי לסטרטרה, שזה כדור לקשב וריכוז מינוס המלחי אמפיטמין וזה עובד נהדר.

שווה לדבר עם הרופא ולבדוק את זה. יכול להיות שריטלין ו/או המשפחה שלו בכללי פשוט לא מתאימה לגוף שלך. אגב לדעתי זה נוראי שהתור שלך הוא רק בעוד מספר שבועות. תדברי עם הרופא ותגידי לו שזה פגישה חשובה כי הסוג כדור או המינון שקיבלת לא עובד בצורה המתאימה וכמה שיותר מהר שהוא ייתן לך מרשם למינון או כדור אחר ככה יהיו תוצאות.

בהמשך לעניין התופעות, היובש בפה ואיבוד תאבון זה משהו שדי נפוץ אצל בכל כדורי הקשבי וריכוז. אני לא יודעת אם 10 מ"ג ריטלין זה יותר מדי כי כמו שכתבתי אצלי ניסו תרופות אחרות שהמינונים שלהם עובדים אחרת.

05 מיכל

New member
כמה זמן את כבר לוקחת רטלין?

הייתי נותנת לגוף הזדמנות להסתגל קצת. לפעמים בהתחלה הגוף "מופתע" ומגיב חזק למינון נמוך יחסית, אז כדאי להמשיך קצת ולראות אם התופעה המטרידה של ה"היפריות" מתמתנת.

אבישי ק

New member
גם לי היו את אותם הסימפטומים ועברתי לקונצרטה

עכשיו אין לי כמעט תופעות לוואי
היו לי קצת בחודשים הראשונים
אבל זה כנראה היה סוג של הסתגלות כי אחרי התקופה הזאת זה עבר
אני נוטל קונצרטה 36

crazyelli

New member
האם את לוקחת ברצף (מבחינת ימים)?

מעצמי אני יכול להעיד שבכל יום ראשון, לאחר שבסוף השבוע אני לא נוטל כדורים, אני סובל ממיגרנה חזקה.
במידה ואת לוקחת כדור פעם בכמה ימים (לפי הצורך), בהחלט ייתכן שהגוף פשוט לא מספיק להתרגל לחומר הפעיל ולכן את חווה את תופעות הלוואי בכל פעם מחדש

למעלה