התייעצות...

Shani Mo

New member
התייעצות...

שלום לכולם, אני חדשה פה, אני חייבת להתייעץ לגבי עניין מסוים, הבן שלי בן שנה ו7חודשים, בכל בוקר כשאנחנו מגיעים איתו לגן הוא בוכה ולא רוצה ללכת..גם בערב אם אני שואלת אותו אם הוא רוצה ללכת מחר לגן הוא עונה לא (בלי בכי או התעצבות), הוא לא ממש מחבר משפטים אז אני לא מצליחה לדובב אותו,הוא נמצא באותו גן כבר שנה, בעבר זה לא היה ככה, במהלך היום נאמר לי שהילד משחק ובסדר, המטפלות נתפסות אצלי נורא אמינות וברור לי שהילד לא עובר התעללות או משהו כזה...מה דעתכן? משהו מרגיש לי לא נכון בסיטואציה הזאת...

האם אין כימיה ויש צורך להעביר גן?? לא רוצה לעשות לו טראומה...אשמח לעצות או סתם לשמוע חוות דעת

תודה

adif11

New member
יש לך אפשרות להשקיע כמה ימים ב"ריגול" ?

הייתי מציצה יום אחד במשך כמה שעות לראות מה הולך איתו ואחרי יום יומיים עוד יום של הצצות.
אם זה ענין שנמשך תקופה (ולא ימים בודדים) נראה לי שווה בדיקה מקרוב.

Shani Mo

New member
קצת בעייתי

הגן נמצא במקום פנימי, ככה שאם אני מציצה ישר יראו אותי, קצת בעייתי...

nochda

New member
להפסיק לדבר איתו על זה

לבת השנתיים ו 4 חודשים שלי, גם הייתה תקופה כזו.

כשהיא פתאום אומרת לי בבוקר שהיא לא רצה ללכת לגן, אני לא מפתחת את הנושא אלא מסיחה את דעתה למשל בשאלת איזה בגדים נלבש היום, תסרוקת לפי בחירתה וכו'.

אם קשה לה להפרד בגן, אני לפעמים נעזרת באחת המטפלות/נותנת לה מוצץ שמקל עליה/ יוצרת טקס פרידה.

בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם הגננת ולבדוק אם "עובר" עליו משהו בגן/עם הילדים האחרים, ללקבל ממנה עצות לגבי איך לנהל את הפרידה בזמן שקשה לו.

לא הייתי מעבירה גן. אני חושבת שלכל ילד יש תקופה כזו ויש כאלה שגם בגיל 5+ בגן עדיין קשה להם הפרידה....

osnat3333

New member
אולי תעשי ביקורי פתע?

תבואי בשעות לא רגילות, ותראי איך הוא?
אפשר גם לנסות לשחק איתו משחקי תפקידים עם בובות/צעצועים, כשהבובה היא הגננת - מה היא עושה? מה היא אומרת? מה הצעצועים שהם הילדים עושים?

nochda

New member
לבוא לבקר לא ממש מתאים

כי אז שוב יתקשה להפרד ולא השגנו דבר.

אפשר להתקשר באמצע היום ולשאול איך עובר עליו היום.

אם יש לנו פרידה סוערת במיוחד, אני מתקשרת מהעבודה לשאול איך הילדה והתשובה היא שכמה דקות אחרי שהלכתי היא נרגעה ופנתה לענייניה.

אם יש לך קשר אם אמהות אחרות, שתפי אותן בתחושות שלך, אולי גם לילדים שלהן קשה להפרד ויש להן רעיון?

למעלה