התייעצות

התייעצות

שלום לכולם
כקוראת סמויה בפורום אשמח מאוד אם תוכלו לסייע לי בעיצה
אני אם לנערה בחטיבה העליונה של בית הספר בכיתת מצוינות.
הנערה מצטיינת בלימודיה בתחומים ההומאנים והריאליים כאחד
השנה התחלפה אחת מהמורות שלהם והיא קיבלה מורה להיסטווריה שהכימייה בלשון ההמעטה לא שוררת ביניהן.
בא לביטוי בציונים שהיא נותנת לבתי (המבחן הקודם שלה נבדק על ידי מורה אחרת והוערך בציון גבוה בהרבה) ובהתייחסותה המעליבה.
מורה זו אמורה להגיש אותה השנה לבגרות והמבחן האחרון שהוחזר על ידה לאחרונה עומד על ציון נמוך מאוד שוב!!
מה ניתן לעשות לדעתכם? בתי פגועה מאוד מיחסה העוין ובעידודי ניסתה לשוחח איתה מתוך נסיון להבין מה הבעיה בתשובותיה ומדוע למרות שהן חופפות לתשובות שהוכתבו בכיתה הן לא מתקבלות על ידה,
תשובת המורה הייתה שהיא לא יודעת להרחיב את תשובותיה ושלא תקבל ציון גבוה יותר.....
האם הייתם יוצאים למלחמה?
האם הייתם שבים ונותנים את המבחן למורה אחרת לבדיקה ולהערכה של המבחן הנוכחי ובעזרת הערכה זו שבים ונגשים למורה?
והבעיה הגדולה ביותר: מדובר במורה בכירה מאוד בבית הספר בו לומדת בתי ובכוחה להזיק ...

תודה לכל הקוראות
אמא מודאגת

אני מציעה שתסתכלי על מבחנים של חברים מהכיתה

ותראי האם יש משהו בדברי המורה - האם אכן התשובות של הבת שלך קצרות משל האחרים

אם כן, אז גם אם שיטתה של המורה לא נראית לך - במקרים כאלה אני בעד להגיד לילדים לענות לפי ההנחיות של המורה. אם המורה רוצה תשובה של עשרה משפטים - תכתבו עשרה משפטים.

אבל אם את רואה שהמורה מפלה את בתך לעומת ילדים אחרים - אני הייתי מתחילה בשיחה עם המחנכת. ועדיף שבתך תעשה את השיחה הזאת (לא את). לפחות בהתחלה

אימם

New member
הפתרון בעיני כאן הוא גישור

מדברייך אני מבינה שהדרישות של המורה לא ממש נהירות לביתך ושאתן חושדות שהיא מתנכלת לבת.
לכן, אם יש לאותה מורה שעה חופשית שבה היא מקבלת הורים, לכי אליה ובקשי ממנה שתשב פעם אחת עם הבת בשעה חופשית שלה
הסבירי לך שבאת כדי לגשר כדי שהבת תבין בדיוק מה ואיך להרחיב.
בקשי ממנה שתראה לבת דוגמאות להרחבה ומאידך בקשי מהבת לשתף פעולה עם דרישות המורה.

אם הנ"ל לא יעזור, אולי יש רכזת היסטוריה לשכבה? גשי אליה עם אותה שאלה.

mykal

New member
אני מציעה כמה שלבים,

שהבת תיגש למחנכת ותספר את מה שהיא מרגישה,
וגם תוסיף, אין לי ענין לעשות 'ענין' ולא שהיא תזיק לי--
שהמחנכת --זה תפקידה תתוך ביניהן.
אם לא ילך, התערבי את עם המחנכת והיועצת. כדי להציל את האוירה.
את הציון היא תוכל תמיד לשפר, אל תקחי ללב.
כשתהיו רגועות הפתרון יהיה הרבה יותר מהר משחשבת.

meidadc

New member
יש כאן הזדמנות ללמד את ביתך שיעור חשוב

שיעור איך להסתדר עם מורה מעצבן.
במצבים כאלה צריך ללמוד להיום חכם ולא תמיד צודק. לפעמים לדבר פחות ולעשות פחות פרובוקציות.
אפילו אם מדובר במורה מחורבנת, עדיף שביתך לא תהיה בחזית המאבק נגדה. אם היא מחורבנת, היא בוודאי מחורבנת לילדים אחרים. והם כבר יוציאו בשבילה את הערמונים מהאש. ואגב, אם היא לא מחורבנת לילדים אחרים, אז כנראה שיש כאן באמת בעיה ספציפית עם ביתך שהיא צריכה ללמוד לפתור

כך או כך, בסופו של דבר היא תגדל ותתמודד עם מורים מעצבנים אחרים, ואח"כ עם מפקדים מעצבנים, ואח"כ עם מרצים מעצבנים ואח"כ עם בוסים מעצבנים. זו מיומנות חשובה לדעת להסתגל למערכת מורכבת שבראשה עומד אידיוט.

אימם

New member

תודה רבה לכל העונים

אכן מדובר בשיעור חשוב שעל בתי ללמוד
חייבת לציין שהתנהגותה של הילדה היא ללא דופי, היא מנומסת, שקולה ואת השיחה הראשונית עם המורה, עליה המלצתם היא ניהלה ללא כל פרובוקציה מצידה.
לצערי המורה היא גם מחנכת וגם רכזת המקצוע
בכוונתי לתת את המבחן הנוכחי למורה אחרת לבדיקה רק במטרה שבתי תקבל את התשובה האוביקטיבית לגבי הציון של המבחן. אין בכוונתי להשתמש בציון זה כדי לגשת למורה כדי לא לפתוח במלחמת העולם השלישית.

ערב נעים

אני לא חושבת שאפשר להיות "אוביקטיב" בהיסטוריה

זה לא מתמטיקה. אין נכון או לא נכון.

אם המורה אומרת שהילדה כותבת תשובות קצרות מדי - זה לא משנה אם מורה אחרת, חובבת קיצורים, תיתן לילדה ציון טוב.
ֿהילדה צריכה ללמוד להבין מה הדרישות ממנה - ולעמוד בהן
כך זה גם בחיים - ללמוד לשתף פעולה עם מנהלים שונים, וכולי.

גם לי יש ילדה מנומסת ומקסימה, וגם לה העירו על תשובות קצרות מדי.
אז היא למדה "למרוח".

לא מדוייק

בוקר טוב,
מסכימה איתך שאין נכון או לא נכון בהסטוריה
אולם הילדה עברה כבר בגרות במקצוע זה וקיבלה ציון גבוה מאוד הן כציון הגשה והן כציון בגרות.
גם במבחן הנוכחי היא כתבה שישה עמודים מלאים בכתב צפוף ויצאה מהמבחן בבטחון מלא שהצליחה.
בנוסף, הסטוריה הינו מקצוע ששיך לקבוצת המקצועות ההומאנים ובכל אחד מהם ,כולל אזרחות, הציונים שלה גבוהים מתשעים.
מצחיק שהיועצת פנתה אליה להשתתף בחידון בהסטוריה לייצג את בית הספר בהסתמך על ההמלצות של המורה הקודמת ...
כולנו בני אדם ועלינו ללמוד להתמודד עם בני אדם שונים והתייחסויות שונות, אולם במשך שלושת רבעי שנה היא מתמודדת בצורה ראויה לציון ומבחינתי כאם, ללא קשר לציון התבטאותה של המורה ויחסה לבתי מקוממים מאוד
אני לא אם מתלהמת ואני מעריכה מאוד את מרבית המורים מורות שמלמדים את ילדתי!!

בכביש אל תהיה צודק- אלא תהיה חכם

היות ותלמיד הוא "לקוח שבוי" של המערכת
היא נמצאת מראש בעמדת נחיתות בכל שיג ושיח.

והיות ואותה מורה להיסטוריה היא גם המחנכת וגם רכזת המקצוע-היא די "נעולה" באופציות שלה לפנות לגורם נוסף בלי לעורר מהומת עולם.

השאלה שאת צריכה להגדיר קודם- מה המטרה שלך?
להוכיח למערכת שהמורה הזו להיסטוריה טועה?
להראות לנערה שהמורה טועה?
לחזק את הבטחון העצמי של הנערה?
מכאן
1. את יכולה לבדוק את ממוצע הציונים של יתר התלמידים בכיתה /ות בשנה שעברה מול השנה הנוכחית-ולראות אם יש שינוי מהותי של הערכת המורה לכלל התלמידים- כלומר אם הממוצע לפני שנה היה 85 וכעת הוא 65-יש לבית ספר בעיה.
2. את יכולה לבדוק את ממוצע הציונים של הילדה במקצועות מרובי המלל במהלך השנה הנוכחית והשנה הקודמת.
עם הנתונים (עובדות בלבד, לא פרשנות , "סימפטיה" או אי חיבה) להגיע לשיחה עם מנהל/ת בית הספר.
הסיכוי שיהיה שינוי, הכרה בטעות הוא קלוש (ההערכה של מורה במקצוע מרובה מלל לרמת העומק של התשובה, חפיפניקיות, שטחיות--- מאד קשה לכמת או להשוות)

ומכאן אני חוזרת לשאלת הסיכויים והסיכונים.
לא בטוחה ששווה את המאמץ.

adif11

New member
יש לי מקרה דומה עם הבכור בתיכון

המורה למתמטיקה השנה פשוט מגעילה. בשנה שעברה היתה מורה מקסימה (מנהלת בית הספר בכבודה ובעצמה) שהוא מאוד אהב. ישב על 100
פניתי בתחילת השנה למנהלת בית הספר וביקשתי להעביר אותו למורה אחר.למרות שהמנהלת מכירה אותו ואת יכולותיו באופן אישי- כאמור לימדה מתמטיקה
בשנה שעברה , לא עזר לי כלום. היא לא הסכימה להעביר אותו.
כמה שהוא לא משתדל הציון ירד
יש עוד כחודש בגרות.
אם תמצאי פתרון - ספרי לי עליו.

בהצלחה!!!

בוקר טוב
כמה מקומם
באם מדובר במתמטיקה תוכלי לקחת אותו למס' מצומצמם של שיעורים פרטיים שלא יעבדו בפועל על הקניית החומר אלא על הקניית האמון בעצמו.
במקביל כמובן לשוחח איתו על תחושותיו ולהעביר לו את התחושה של האמון שלכם, הוריו בו וביכולותיו
זה היה הפתרון שלי לגבי בתי השניה, שפיתחה פחד עמוק ממתמטיקה:
מצאתי מורה שעבד איתה על שכנוע שלה ביכולותיה והוא עשה עבודה נפלאה, הוא עשה את עבודתו באמצעות משחקים, הפתעות, שיחות, הוא לא פסיכולוג הוא מורה ואיש משכמו ומעלה. הוא לימד אותה להפוך את המתמטיקה למשחק בו היא תנצח

מזדהה כל כך בהצלחה

אימם

New member
במתמטיקה תמיד יש אפשרות לקבל עזרה

יש דברים שאי אפשר להילחם בהם ובתי ספר משאירים מורים גרועים בתפקידם אולי
משום שלא ניתן להחליפם בקלות?
למזלך במקצוע המתמטיקה יש הרבה מורים פרטיים שיכולים לעזור לו לשמור על ציונים גבוהים ולהכין אותו לבגרות

adif11

New member
אני עוזרת לו בעצמי ומלמדת אותו

מה שלא קלט בכיתה, הבעיה שהיא "מחפשת אותו" ומורידה לו המון ניקוד על סדר ונקיון למשל
או על דרך לא מספיק מפורטת . אותו חוסר סדר ונקיון ודרך לא מפורטת לא הפריעו לו להוציא בשנה שעברה 100 במגן וגם בבגרות
והוא , הטמבל הצעיר , "עושה לה דווקא" , הוא חושב שהוא מעניש אותה ובכוונה לא כותב את התשובות בדרך שהיא רוצה.

לאונידס

Active member
אני מציע להתמקד במטרה

אני מניח שהמטרה היא להשיג ציון טוב ולעבור את המורה הזו בשלום.

בהחלט יכול להיות שהמורה הזו טועה/לא בסדר, יכול להיות שמדובר במורה עם מתולוגיה שונה שהבת שלך פשוט לא מסתדרת איתה.

אין סיכוי שהמורה תתחלף, לא רואה הרבה סיכוי שתצליחו לשכנע אותה שהיא טעתה. הנתיב הזה לדעתי מיצה את עצמו וכמה שתכניסו את המורה יותר לפינה הסיכוי שהילדה תצא נשכרת לדעתי יפחת.

מישהו במאבק הזה צריך לקבל את התפקיד של המבוגר האחראי.
נראה לי שכדאי לכנס את המורה הילדה ואותך לשיחה של איך מעלים את ציוני הילדה, איך התשובות של הילדה במבחנים העתידיים יתאימו למתודולוגיה של המורה ולא איך המורה תתאים את עצמה לילדה.

דף חדש4

New member
התשובה מאד ברורה

הבת שלך תתקל בחיים בכל מני אנשים שהיא תהיה תלויה בהם- בוסים למשל ומרצים באוניברסיטה- והיא צריכה לדעת להתמודד.
הדבר האחרון שהייתי עושה זה "יוצאת למלחמה" ופוגעת בסמכות של המורה ובתחושה של הבת שלך שהיא יכולה להתמודד עם המצב.
המורה מקפידה? שהבת שלך תלמד יותר קשה או לחלופין תספוג ציון קצת יותר נמוך ממה שהיא רגילה לקבל או ממה שמגיע לה לקבל.
הסטוריה- בנגוד למתמטיקה למשל- קשה מאד להוכיח שהציון המגיע הוא 91 או 86. הניקוד פחות ברור ויש מקום לשקול של המורה.
את והבת שלך לא אוהבות את זה? ברוכים הבאים לעולם. הוא לא מושלם והוא לא תמיד פועל כפי שמתאים לנו או כפי שצודק.
זו הזדמנות ללמד את הבת שלך- לקבל את הלא מושלם ולהגיב בלנסות ללמוד יותר כדי לזכות בציון טוב יותר.
גם כשהיא תתקל בבוס מרגיז או במפקדת בצבא לא הוגנת- תרוצי להלחם עבורה?
ככה יוצרים ילדים חלשים ומפונקים שלא יודעים להתמודד עם קשיים במהלך חייהם.
אם תתערבי- זה תהליך של חוסר העצמה ושל סרוס של הבת שלך.
ככה אני רואה את זה
ושוב- מיד מסייגת (כבר רואה את התגובות)- ברור שאם אנחנו עדים לנסיון לחבל בילד שלנו-
להשפיל אותו, להרביץ לו, כל התנהגות שהיא לא מקובלת- חובתינו להתערב.
אבל לא בתחום האפור של ציונים כשלא ברור חד משמעית שנעשה פה מעשה לא צודק או שיש כוונה מודעת של המורה להזיק.

למעלה