התייעצות

zzzz28

New member
התייעצות

שלום,
רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי- בעקבות ניתוחי רשתית ומצב רפואי לא יציב קיבלתי פרופיל 21 מהצבא לאחר עשרה חודשי שירות.
אני מוטרד שיציאה באמצע מהצבא ("מטעמי בריאות", שלמי שיצא על נפשי רשום אותו דבר) תביא אותי למצב שאני לא מוצא עבודה רצינית בתחום שבו אני ארצה ללמוד או בעבודה אחרת.

האם אתם חושבים שבהצגת הקורות החיים וגם בראיון העבודה יכולים להיתפס בעובדה שעשיתי שירות צבאי חלקי ולהסתכל על זה בצורה עקומה למרות שהמצב מוצדק, ואני אתקשה למצוא עבודה?
רציתי לדעת אם זה יהיה פקטור או שמעניין רק לימודים והניסיון תעסוקתי. אני מתכוון למה שיקרה אצל הרוב הגדול של המעסיקים, ולא מה יקרה אצל מעסיקים מסוימים או מעטים.

תודה

shapir1

New member
זו שאלה שהתשובה עליה לא פשוטה

ומן הסתם יהיו מעסיקים שיסתכלו על זה בצורה עקומה, כפי שאתה אומר, אבל בסופו של דבר, יש לך הזדמנות להסביר, והעובדה שעשית שירות צבאי חלקי, ועוד קיבלת פטור מסיבה רפואית מוצדקת אינה אמורה לפגוע בך.

בהנחה שאתה לא מעוניין לעבוד בעבודות שדורשות יוצאי צבא או מועמדים עם רקע צבאי כלשהו אתה עדיין יכול ללמוד את מה שאתה רוצה ללמוד ולהתקדם. ואם תהיה טוב במה שאתה עושה, אז ככל שתתקדם עם השנים והניסיון התעסוקתי שתצבור ממילא זה כבר לא ממש יעניין אף אחד.

zzzz28

New member
שאלה נוספת

האם שנה של שירות לאומי לאחר קבלת הפטור או התנדבות לצבא (אני חושב לנסות אבל לא בטוח שיאושר לי) תשנה את זה?

zzzz28

New member
הכוונה

הכוונה אם בקורות חיים זה יהיה מתוקן כי בעצם תרמתי את חלקי בצורה זו או אחרת (כמעט שנה וצבא ושנה שירות לאומי)?

shapir1

New member
לדעתי זה יראה נכונות טובה מצידך

וכנראה ישנה את פני הדברים, אבל השאלה היא אם אתה באמת מוכן לכך. וגם אם לא, אני שוב אומרת - אתה בהחלט יכול להתקדם בחיים, ללמוד, לרכוש מקצוע ולהמשיך הלאה, גם ללא שירות צבאי, או שירות חלקי. לא זה מה שימנע ממך להתקדם.

shapir1

New member
עניתי לך במסר על הפנייה שלך

אבל אני חוזרת כאן על משהו חשוב שכתבתי לך לטובת אחרים שקוראים כאן: מה שיקדם אותך לעבודה מוצלחת הוא אך ורק אתה!

שיפור השכלה, פסיכומטרי, תואר וכל השאר - אלו רק הפעולות שאתה נוקט כדי להשיג את המטרה בטווח הארוך, שהיא רכישת השכלה מתאימה והתפתחות אישית ומקצועית.

אתה צריך לדעת שהחלטה או מעשה אחד בחיים שלך הם לא חורצי גורלות, ובחיים עוד תקבל הרבה החלטות לכאן ולכאן ותעמוד בפני כל מיני דילמות. הכל ניתן לתיקון או שיפור ותמיד יש הזדמנות שנייה.

שיהיה בהצלחה!

למעלה