התייעצות

תומר8450

New member
התייעצות

שלום לכולם, אשמח לעזרה בנושא שדרוג קטנוע.
היום אני רוכב על מובי 125, כבר כמעט שנתיים וזה הקטנוע הראשון שלי.
לאחרונה עלה בי רצון להשתדרג למשהו קצת גדול יותר, שיוכל לשמש אותי גם לנסיעות בינעירוניות בבטחה.
הצרכים שלי הם כאלה: אני גר במרכז ת"א, לומד באוניברסיטת ת"א ועובד בהרצליה. הנסיעות הבינעירוניות יהיו בעיקר לירושלים, להורים.
אין לי כ"כ כיוון אם ללכת על 300 או 400 סמ"ק, רשיון A1 אני בכל מקרה אצטרך לעשות.
התקציב גמיש, ואם אלך על קטנוע חדש בתשלומים מהיבואן אוכל לשים בסביבות 40,000. בתשלום אחד קצת פחות.
השאלה שלי היא האם בכלל ללכת על חדש או משומש, אני חייב להגיד שה XMAX 400 של ימאהה מגרה מאוד, אבל בגלל שהוא חדש אין עליו ביקורות לגבי אמינות או אפשרות לרכוש יד שנייה עדיין.
אשמח לעצות.

תודה מראש!

פרארי1

New member
250 יעשה את העבודה בקלות

ויש כמה כלים טובים מאד בקטגוריה הזאת - הג'וימקס החדש של סאן יאנג, זה שלקח את הכתר מה-XEVO המעולה של פיאג'ו ויש גם את ה-S3 250 של דיאלים, שנופל משני אלה מבחינה דינמית אבל יש לו פינוקים מאד נחמדים כמו המפתח החכם ועוד.

אם בא לך להתפנק עוד קצת, במחיר של עליה במדרגת הביטוח, לך על 300 או 400.
בקטגורית ה-300 תמצא שני כלים מצויינים - הפיאג'ו בוורלי האלגנטי והקימקו דאונטאון החזק והמחוספס.
ב-400 יש, כמו שאמרת, את האיקסמקס החדש שקיבל ביקורות מצויינות או את המג'סטי והבורגמן הותיקים והמוכחים (הסילברוינג של הונדה מצריך רשיון ש, אלא אם תרד עד לשנתון 2006 ומטה).

תומר8450

New member
תודה על התשובה

תמיד נראה לי קצת מפחיד לנסוע על כביש כמו כביש 1, שמכוניות מגיעות בו ל130 קמ"ש בקלות, עם כלי שהגבול העליון שלו הוא 120.
תקנו אותי אם אני טועה, מן הסתם לרוב האנשים פה יש הרבה יותר ניסיון ממני. אגב, זה לא שאני מתכנן לנסוע במהירויות האלה יותר מדי, פשוט אפילו מרפרוף פה בפורום אני רואה שתמיד כדאי איזה מרווח ביטחון שיהיה אפשר להאיץ אליו.

עוד דבר - אני מוסיף עוד פרמטר ששכחתי ממנו, חשוב לי שטח איכסון גדול. זה משנה איכשהו את ההצעות?

ilan91

New member
למג'סטי תא אכסון בנפח של 60 ליטר!

לצורך ההשוואה:
לסילבר 600 55 ליטר
לבורגמן 650 56 ליטר.

לגבי קטנוע 300,
ראיתי כזה חדש עם עיצוב יפהיפיה בהונדה שוקן,
לא זוכר מה שם הדגם,
ממליץ לקרוא מבחנים\ביקורות עליו.

בועז בר

New member
לאיקסמקס 400 יש את אותה יחידת הנעה כמו של

המג'סטי, אז אפשר להגיד שנושא האמינות המכנית שלו כבר מוכח.

ואולי באמת המג'סטי יכול להיות אופציה נכונה בשבילך?
מחיר של משומש-חדש כזה יכול להיות אטרקטיבי למדי, ובסוכנויות אפשר לעשות תשלומים גם על משומש.

תומר8450

New member
תודה רבה!

אני מניח שעכשיו צריך לעשות את הרשיון ולהתחיל להסתובב בסוכנויות

למעלה