התייעצות

s a r i t 1 1 1

New member
התייעצות

שלום לחברי הפורום היקרים

בעקבות סגירת פורום עיצוב אופנה החלטתי לנסות להתייעץ כאן בתקווה לקבל הכוונה.
לאחר אינספור התלבטויות, החלטתי שאני רוצה להפוך את התחביב(תפירה ועיצוב) למקצוע. עד כאן הכל טוב ויפה. מפה אין לי מושג איך להמשיך, והאמת שאני די מבולבלת.
התחלתי לברר על כל מיני מוסדות לתפירה, תדמיתנות, עיצוב.. הבנתי שיש מסלולים של 4 שנים, של שנה וחצי, שנתיים ורציתי לברר-
מה אפשרויות התעסוקה אחר כך?,
מסלול לימודים ארוך בהכרח פותח יותר דלתות?
האם זה משנה מה הכיוון הספציפי(תופרת\תדמיתנית\מעצבת) ?
מה הסיכוי להצליח בארץ בתור מעצבת עצמאית?

אודה מראש על העזרה וסליחה על ריבוי השאלות.
יום טוב

דבר ראשון את חייבת להחליט מה את באמת רוצה לעש

כי זה יכול לשנות כל החלטה שלך.

אם מראש את יודעת שאת רוצה להיות עצמאית - לא ברור שכדאי לך ללמוד כ"כ הרבה זמן
אם את רוצה להיות שכירה לעבוד במפעלים וכאלו- רב הסיכויים שכן תצטרכי תעודה או תואר.

בשביל להיות תופרת למשל, לא צריך תואר אבל כדי להיות מעצבת שכירה את תצטרכי
ואז איפה שתלמדי מאוד ישפיע על ההתקבלות שלך.

את יכולה לראות במודעות דרושים
הרבה מעסיקים מבקשים תעודה של מוסד מוכר בחול או שנקר/בצלאל.

מה הסיכויים להצליח בתור מעצבת עצמאית? זה לא חד משמעי
התחרות קשה ואיך שאני רואה את זה ומהנסיון שלי-
הכל מתחיל ונגמר בשיווק.
לא מספיק להיות טובים ומוכשרים ולא מספיק ללמוד רק את התחום המקצועי.

אם יש לך שאלות יותר ספציפיות תוכלי לכתוב לי באופן אישי
אשמח לענות לך על כל השאלות.

בהצלחה!!!!

היי sarit111

ראשית, בהצלחה בדרכך החדשה ...

אכן, מסלול לימודים ארוך פותח יותר דלתות אבל לא בהכרח, ניסיון, יצירתיות, התמדה, יכולת יצירתית לתקן טעויות כאלה ואחרות, שיווק עצמי נכון, ביטחון עצמי יכולים להביא אותך לפסגות שאת אפילו לא מעיזה לחלם עליהם, והכול תלוי רק בך יקירתי!!!...

אפשרויות התעסוקה הן מרובות , את יכולה להתחיל כתופרת במפעל, עוזרת מעצב, לקחת את זה לסטיילינג, לעיצוב טקסטיל, עיצוב תעשייתי, הפקת אירועים, הפקות אירועי אופנה, הפקת תצוגות אופנה, מדרגת תדמיות, שירטוט תדמיות ממוחשב, ציור אופנה, מורה בבתי ספר לתפירה... השמים הם הגבול והמבחר הוא עצום, ועם התמדה, התמדה ושוב התמדה הדלתות נפתחות לכולם....

לגבי מה כדאי, מסלול ארוך או קצר, תלוי בידע שלך.
מניסיון שלי, במקומות שאני למדתי אם הגיעו בנות בלי ידע הם פשוט נבלעו ונשרו, רצוי לקחת קורסים קצרים ממוקדים, מכינה או משהו כזה, ולהגיע ללמודים גבוהים כבר עם ידע בסיסי וניסיון, כך שיהיה לך קרש קפיצה יותר טוב.
אני יודעת שיש מטעם לשכת עבודה לימודי תדמיתנות ממוחשבת לשנה...תנסי לברר שם...
|
לגבי הכיוון הספציפי, לדעתי, ולדעתי בלבד שלושת הדברים שרשמת, תופרת , תדמיתנית ומעצבת זה משהו שהולך יד ביד , את לא תוכלי להיות רק משהו אחד טובה, אם לא תדעי את שתיים האחרות גם.
אם את מעצבת את צריכה לדעת את חלקי הבגד מה נכון ומה לא נכון לעצב ומה נכון או לא נכון לגבי בגד כזה או אחר ובכדי לדעת זאת את צריכה לדעת לתפור ולדעת את חלקי הבגד וכאן נכנס התדמיתנות...

לאחר שתדעי את שלושתם, תוכלי לבחור להתמחות במשהו אחד, להיות רק מעצבת, ולעבוד במקביל עם תדמיתנות שתדע לתרגם את העיצובים שלך לתדמיות ולהעביר לתופרת לתפירה.
או להיות תופרת ולעבוד עם תדמיתנית שתעביר לך הוראות תפירה לגבי עיצוב מסויים.
או להיות תדמיתנית ולעבוד עם מעצבת אופנה ותופרת ...או להיות גם וגם וגם...

הסיכויים להצליח בארץ בתור מעצבת עצמאית?...ואוווו על זה קשה לענות, לשאלה זאת רק לך התשובה יקירתי, כמה נחושה את?...כמה עצמאית את?...כמה בוסית את?...כמה את רוצה את זה?...כמה מרפקנית את?....כמה עקשנית את?....

לסיכום....רק הצלחות יקירתי, קצת מהקטנות והרבה יותר מהגדולות...

טרהקוטה

New member
נראה לי שכדאי שתסגרי עם עצמך

מה את רוצה לעשות, ולפי זה תבני לך תכנית לימודים. אם את רוצה ללמוד תפירה, ואת אומרת שאת רוצה להפוך את זה למקצוע - תנסי לחשוב מה זה אומר, לגבייך. להיות "התופרת השכונתית", שאנשים מביאים אליה בגדים לתיקון? להיות תופרת במפעל? או אולי לתפור איזה מוצר יחודי לך, ולמכור אותו (בחנות מקוונת, בירידים וכו')? אם אחד מאלה מדבר אליך, כדאי שתחשבי על כמה מקצוע כזה מכניס, ועד כמה יש לך גב כלכלי. אם, למשל, את מפרנסת יחידה, יכול להיות שתצטרכי לעסוק בעוד משהו במקביל.
אם הכיוון שמדבר אלייך הוא להיות מעצבת, את לא בהכרח חייבת לדעת לתפור. מעצבות לא תופרות את הבגדים שעיצבו. להרבה מעצבות יש ידע כלשהו בתפירה, אבל ראיתי ראיון עם מישהי מאוד נחשבת בתחום, שטענה שמבחינתה זה שהיא לא יודעת לתפור היה יתרון, כי היא לא היתה מודעת לכך שיש מגבלות טכניות לדברים שהיא דמיינה, ולכן יצרה דגמים שאין לאף אחת אחרת לא יודעת עד כמה באמת אין אותם לאף אחת אחרת, אבל זו כבר שאלה בפני עצמה...).
גם כאן, יש הרבה נישות, שכל אחת תיקח אותך למקום אחר: עיצוב בגדי כלה וערב? עיצוב בגדי תינוקות? מידות גדולות? בגדים לנערות ומתבגרות? בגדים למגזר הדתי? כל אחד כזה עוסק בבדים אחרים, בעיצובים אחרים, בקהל יעד מאוד שונה, ברוויה שונה של השוק, ברמת ידע נדרש אחרת לגמרי. מאחר ואת מעידה על עצמך שאת מבולבלת, הייתי במקומך קובעת פגישה, ממש, פגישת ייעוץ בתשלום, עם גברים ונשים שעוסקים בכל אחד מהתחומים האלה ממש, ושומעת מהם קצת על היתרונות, החסרונות, הקשיים והדרישות של העיסוק שבחרו לעצמם. לא רק עם אלה מבינהם שמצליחים. גם אלה שנאבקים לשרוד יכולים לתרום הרבה להחלטה שלך.
ומעבר לזה - שוק בצלאל מלא-מלא בגדים של מעצבים, שישבו ותכננו ועיצבו וביצעו, ובסוף גילו שהם לא מצליחים לעשות את הצעד הנוסף קדימה ולהגיע לקהל היעד שלהם, והם מוכרים את הבגדים שלהם במחירי רצפה רק כדי לא להתקע איתם. בשוק כזה את לא יכולה להרשות לעצמך להיות מבולבלת. את צריכה להגיע החלטית, נמרצת ועם יכולות ביצועיסטיות (או עם מישהו לצידך שיש לו את התכונות האלה).

למעלה