התייעצות

logikon

New member
התייעצות

אני אמורה להתחיל ללמוד שנה הבאה בטכניון. כרגע אני מטיילת בעולם ולא ממש בראש של לימודים וחושבת על לדחות את הלימודים בשנה. רציתי לדעת מה הגילאים שרוב הבנות מתחילות ללמוד בו? אני יודעת שבנים זה קצת יותר מאוחר...

עצה שלי

כשלא מוכנים- עדיף לדחות.
הלימודים לא פשוטים (בעיקר בהנדסה), ולבוא בראש שלא מוכן ללימודים, כנראה יגרום לזה שהתואר יתארך בשנה נוספת, וקורסים חוזרים.

מצד שני, יכול להיות שאוירת הטיול כרגע משפיעה על המחשבה שלך, אבל מתישהו גם זה יימאס לך, וזה יהיה קרוב מאוד לתחילת הלימודים. יש לך עוד כמה חודשים.

מ את אמורה להתחיל ללמוד? אולי זה נפתח גם בסמסטר אביב, ואז את דוחה את הלימודים בפחות משנה.

GuestOfHonor

New member
נראה לי שהרוב מתחילות בגילאים 21-23

אבל זה באמת לא אמור לשנות. היו גם לא מעט בנות 24 וצפונה בשנה א' בפקולטה למדעים בעברית.

הלימודים בטכניון לא פשוטים ואם תגיעי אליהם בלי מוטיבציה ואנרגיות להשקיע אז תסבלי סתם וזה גם ישליך על הציונים שלך.

השיקול היחידי שאיכשהו אולי יכול לאזן את זה, זה שעדיף לסיים את הלימודים ולהתחיל לפתח את הקריירה לפני שמקימים משפחה ונופל עליך איזה יצור שמחרבש לך את שעות השינה בלילה ועולה כסף.

ההבדל הוא שנה

שנובע ישירות מכך שבנות מסיימות שנה לפני גברים ואם זה יוצא הבדל של 1.3-1.5 זה בגלל הבנות הדתיות שעושות שירות לאומי של שנה \ לא עושות שירות בכלל.

אם זה השיקול היחידי שלך, אז הוא ממשששששש שולי

אני התחלתי בגיל 22 ואני בפירוש אחת הצעירות.
מכל השיקולים בעולם למתי להתחיל ללמוד, גיל הסטודנטיות הוא פשוט לא שיקול רלוונטי. יש סטודנטים מגיל 18 ועד 50.

למעלה