התייעצות

Darlika

New member
התייעצות

שלום לכל פוקדי הפורום,

אני סטודנטית בת 24 עם אהבה מודחקת ולא ממומשת לעולם הסוסים. בתור ילדה השתתפתי בקייטנות רכיבה ולאורך גיל ההתבגרות הייתי בשיעור פעם פה, פעם שם. בקיצור, מתחילה מכל בחינה. עכשיו אני רוצה להתחיל להשקיע בתחום, וחשבתי לעשות זאת על ידי התנדבות בחווה כלשהי+שיעורי רכיבה. אממה, שיעורי רכיבה, כך מסתבר, הם מצרך יקר (סביבות 140 ש״ח לשיעור באורך 30 דקות) ואני סטודנטית ענייה נכון לעכשיו כך שהכסף ייגמר לי אחרי שיעורים ספורים.
ולהתייעצות: יש מה שנקרא מכינה למעוניינים להתקבל לקורס מדריכי רכיבה טיפולית, שעיקרה להביא את המשתתפים לרמה סבירה ברכיבה ובידע על אודות סוסים (משך המכינה מספר חודשים, פעם בשבוע). אמנם אין לי כוונה להמשיך לקורס הדרכה כלשהו, אבל חשבתי להסתכל על המכינה כקורס רכיבה שבועי שמחירו יוצא שפוי בהרבה משיעורי רכיבה רגילים. אשמח לשמוע דעתכם בנושא, וגם האם יש לכם המלצות על מכינה מסוימת (כיוון שמצאתי כמה אפשרויות).

תודה רבה!

fliperit

New member
איפה את בארץ?

יש הרבהחוות שיסכימו לתת שיורי רכיבה תמורת התנדבות.

אנ לא ממליצה בכלל להירשם למכינה. המכינות האלה הן מכונות כסף משומנות היטב, שמטרתן להרוויח על חשבון החניכים. הרמה של הרוכבים שיוצאים ממכינה כזאת מוכה בצרה מעליבה

Darlika

New member
אני גרה בצפון תל אביב, לא רחוק מכביש החוף.

קודם כל, אשמח להמלצות על חוות שמסכימות להתנדבות תמורת שיעורים (אני לומדת מהר, חרוצה וחייכנית :)).

שנית, תוכלי להרחיב על סוגיית מכונת הכסף המשומנת? עד כה הנחתי שלאחר שעות רכיבה מרובות בליווי מדריכים, אצא מהמכינה עם הרבה יותר ידע, ניסיון וכישורי רכיבה. לא כך הדבר?

jgut

New member
אני אשלח לך במסר המלצה על חווה

בכל מקרה אני ממליצה לך להסתכל על רכיבה כחוג שנמשך זמן, ולא כקורס רגעי.
לוקח זמן ללמוד את הדברים ובנוסף לוקח זמן להפנים את מה שלומדים. לכן זה לא תמיד תלוי כמה שיעורים לקחת, אלא במשך כמה זמן לקחת אותם וכו'.

בנוסף יש הבדל בינך לבין אלה שהולכים למכינות - המטרות שלכם שונות. המטרה שלך יכולה גם להשתנות תוך כדי לימוד הרכיבה כשתמצאי לאיזה דברים ברכיבה את מתחברת יותר.

hanyou12

New member
עם זה אני מסכימה

וגם עם העובדה שהמכינות האלה מטרתן להכניס כסף.
אבל אם נניח את אלה בצד, אני באמת חושבת ששעות האוכף שניתנות במכינה (והן רבות מאוד), אכן מקדמות את התלמידים בצורה מואצת. זה נכון שהרמה שאיתה יוצאים ממכינה היא עדיין לא מאוד גבוהה, אבל יחד עם זאת זו כבר לא הפעם הראשונה שדיברו פה על זה שקורסי מדריכים בארץ באופן כללי הם ברמה נמוכה. בכל מקרה, אי אפשר להתחיל קורס מדריכים כשלא יודעים בכלל לרכוב. והמכינות יוצרות יישור קו - גם אם לרמת רכיבה נמוכה ממה שאנחנו מכירות או חושבות שראוי לקורס מדריכים...
אני לא הייתי ממליצה על המכינה מהסיבה השנייה - המטרה שלהן היא לא לגרום לך להיות רוכבת טובה, אלא רוכבת "טובה מספיק" כדי להיכנס לקורס.
אני מאמינה שכדי לדעת לרכוב צריך לבוא במטרה קודם כל להכיר ולדעת את התחום והמכינות הן מאוד מוכוונות מטרה לקורס ועוקפות את המטרה הראשונית...

Darlika

New member
אני עדיין לא בטוחה שהבנתי

באיזה אופן המכינה תהיה שונה משיעורי רכיבה רגילים. ילמדו אותי לרכוב ולטפל בסוסים, לא? ויהיה מדריך, וזה יקרה פעם בשבוע. אני בהחלט לא מצפה להיות רוכבת פנומנלית אחרי חודשים ספורים, אבל ״טובה מספיק״ זו התחלה לא רעה, לא?

Half Halt

New member
אני חושב שהכוונה היא

שלא ילמדו אותך שם בסיס, לא יעבדו איתך בלונג' (תלמדי מה זה אומר כשתגיעי לחווה נורמלית) ולא ייתנו לך את הזמן והמקום להבין את העולם הזה כמו שמגיע לך...
במקום, יושיבו אותך על סוס (שכנראה יהיה קל מידי) וילמדו אותך לבצע תרגילים (כנראה תלושים מסדר אימוני נכון) שבראייתם את צריכה לדעת לבצע עד הכניסה לקורס (כדי לכסת"ח את עצמם ולהגיד שכל הסטודנטים שלהם מסוגלים לבצע X).
לשם השוואה, תחשבי שהמרצה שלך בקורס חדוא (או משהו אחר שלמדת באוניברסיטה) לא היה מלמד אותך את החומר הבסיסי הדרוש לך כדי לגשת ולפתור בעיה מתמטית, הוא היה אומר לך: "כל שאלה שמתחילה במילה X, תציבי בנוסחה Y", בלי שום הבנה מאיפה זה מגיע ולאן זה הולך, את תצליחי לפתור רק שאלות מהסוג הזה.

לדעתי, הכסף פה הוא שיקול רציני, אבל אם תחשבי על הסכום שאת משלמת על המכינה (נמוך ככל שיהיה) ותקחי בחשבון שיש סיכוי גבוה שאחריה את לא תוכלי להתקדם לפני שתלמדי בסיס, ושאולי אפילו לא יהיה לך הביטחון (או היכולת) לקחת סוס לבד ולצאת לרכיבה - זה עדיין שווה את החיסכון? לא בטוח...

Darlika

New member
תשובה מספקת

אז מסקנתי מכל מה שנאמר היא שמכינה יכולה להיות סבבה לצבירת שעות רכיבה כל עוד יש לי בסיס טוב מלפני כן.

Half Halt

New member
המסקנה המתבקשת היא

שמכינה יכולה להיות סבבה, למישהו שלא טרח להתייעץ עם אנשי מקצוע מהתחום ו/או למישהו שאין לו בעיה שחובבנים או אנשי סוסים שמעדיפים כסף ע"פ יושרה מקצועית ירוויחו על הגב שלו :)

popi199

New member
המכינה לא סבבה לכלום

זה סתם דרך להוציא עוד כסף מאנשים במקום להגיד להם ללכת ללמוד רכיבה כמו שצריך.
בסיס טוב ברכיבה מקבלים בלפחות שנה של רכיבה, בסיס טוב זה לא רק ללמוד קום שב או לדעת לכוון או להעביר את הסוס לקנטר. מלבד כל הנתונים היבשים צריך גם להכיר סוסים ולהכיר סוסים אי אפשר בשלושה חודשים פעם שבוע זה פשוט לא מספיק.

במכינות עושים וי רק על הנתונים היבשים כדי שיוכלו להכניס כמה שיותר אנשים לקורס ומדלגים על אבני דרך חשובות אבל בכל מקרה אני לא חושבת שכדאי לעשות את המכינה זה סתם מסחטת כסף שמקבלים ממנה מינימום בעד מקסימום כסף.

giri

New member
ומוסיפה

מנסיון מר, שיותר קל ללמוד דברים נכון מאשר לתקן הרגלים רעים שכבר רכשת... אני כבר שנים מנסה להפטר מהרגלים רעים שרכשתי בשנה-שנתיים הראשונות שלי באוכף.

hanyou12

New member
תיקון קטן

אם לומר את האמת במכינה אצלנו בחווה עובדים איתם המון בלונג'. הם עושים לונג' לסוסים בלי רוכב וגם אחד לשני. זה דווקא דבר שאני לא התנסיתי בו כמעט בכלל כשהייתי קטנה (משום מה המדריך שהיה לי כשהתחלתי לא האמין בזה, או שאולי זה היה מספיק מזמן שאני לא זוכרת אם היה או לא היה לונג'), אבל בכל מקרה כשהגעתי לקורס הבנתי כמה הידע שלי בלונג' מועט ביחס לאנשי המכינה. זה משהו שכמובן הייתי צריכה להשלים ואני עדיין לא מרגישה שאני פרפקט בו - רק מוכיח לכולנו שוב מה הרמה של הקורסים בארץ...

jgut

New member
לא ניראה לי שזו היתה הכוונה

ניראה לי שמה שהתכוונו הכותבים מעלי, זה לעשות שיעורים כשהרוכב בלונג'.
לעשות לסוס לונג' זה משהו שלדעתי מתאים בשלבים מתקדמים יותר.
לעשות לונג', אחד לשני כשמי שמעביר את הלונג' הוא תלמיד מכינה - זה לא אותו דבר כפי שמדריך מעביר.
זו רק דעתי...

hanyou12

New member
האמת

שחשבתי על זה אחרי שכתבתי כבר...
כן, זה בהחלט חשוב. אצלי זה קרה בשלב מאוחר (השנה היה האירוע המשמעותי), וזה בהחלט בנה לי בטחון עצמי וידיעה שאני יכולה לשבת על סוס משתולל בלי שהוא יעיף אותי. וגם צת הערכה עצמי כלפי הישיבה שלי בכלל

הייתי צריכה לקרוא שוב לפני שכתבתי...

fliperit

New member
אני פחות מכיר חוות באזור

אז אחרים ימליצו לך.
בנוגע למכינות: יש המון קורסי מדריכים בארץ, וכדי להצדיק את עצמם מבחינה כלכלית הקורסים נאלצים לקבל רוכבים חסרי ניסיון (וזה הרי אבסורד שאנשים חסרי ניסיון ידריכו רכיבה). כדי להכניס לעצמם עוד קצת כסף ולתת מראית עין של מקום רציני שנותן הכשרה ראויה
(מראית עין בלבד) הם פותחים את המכינות.
אני מכירה המון המון רוכבים שהתבקשו לעשות מכינה לפני הקבלה לקורס, והעדיפו לכת למוד רכיבה בחווה על פי בחירתם במשך שמה, ואז לגשת שוב לקורס

hanyou12

New member
חוץ מכל מה שאמרו פה

שעם חלקו אני מסכימה יותר ועם חלקו פחות...
תחשבי על זה שבמכינה את רוכבת עם עוד 7-10 אנשים (במקרה סביר עד כדי טוב, בדרך כלל מדובר על 15-20). בשיעור את אמנם משלמת יותר אבל את מקבלת שיעור פרטי. מלמדים אותך הכל מאפס ולא אלמנטים שאת צריכה ללמוד לבצע בשביל לעבור מבחן, מלמדים אותך נכון במקום מהר ואת מצליחה לקבל את החוויה בצורה יותר שלמה מאשר בחלקים. מכינה מלמדת אותך איך להפעיל סוס ושיעורי רכיבה מלמדים אותך איך להבין סוס.
ממליצה לך מאוד להסתובב בחוות ולנשום אותן קצת לפני שאת בוחרת מקום. מעבר לזה מבחינת המחיר יש הרבה מקומות שתמורת התנדבות יסכימו לתת שיעורים או להוריד במחיר מהשיעורים שזה גם אופציה לא רעה וגם את ממש תביני מה זה חיי חווה. כל דבר שיכול לעזור לך להבין את התחום יהיה מבורך כי גם להבין איך מנקים פרסות יעזור לך מאוד ברכיבה אחר כך למרות שאולי עכשיו זה נראה לך כמו פרט שולי...

Darlika

New member
אף פיסת ידע לא נראית לי שולית.

אני מאווווווד מעוניינת לבלות בחווה מעבר לשיעורים וללמוד כמה שיותר על סוסים.
בשבוע הבא אערוך סבב ביקורים בכמה חוות ואבחר את האחת בשבילי

אגב, רק עכשיו שמתי לב לכינוי שלך. יש קשר לאינויאשה?

hanyou12

New member
מעולה!

בהצלחה בחיפושים, אני בטוחה שתהני אפילו רק מהסיבוב היכרות
.
וכן, אבחנה יפה, יש קשר

Darlika

New member
מגניב,

בזכות אינויאשה (בין השאר) נכנסתי לתחום הקשתות. כמה שדמויות מצוירות משפיעות על חיי

למעלה