התייעצות

jgut

New member
לגבי ההתנדבות

מהנסיון שלי בהרבה חוות לא נותנים התנדבות תמורת שיעורים, למי שאין ניסיון.
יש לכך כמה סיבות:
1. להחזיק מתנדב שאינו מבין בסוסים, זה דבר מסוכן ואז צריך להשגיח עליו כל הזמן. זה הופך את ההתנדבות שלו בשלב זה ללא משתלמת לחווה.
2. ענייני ביטוח. לא בכל חווה יש ביטוח שמכסה את מי שאינו עובד או לקוח בחווה.
3. היום החוות מאוד מתקשות להתפרנס גם ככה. יש גבול לכמה מתנדבים החווה יכולה להחזיק.

בהמשך, כאשר המעוניין להתנדב מוכן לכך, ברמה שהוא יכול להוביל ולהתנהל עם סוסים ללא השגחה, זה כבר סיפור אחר.

popi199

New member
צודקת לגמרי

יצא לי לקחת אנשים ללא ידע לעבודה ( זו לא התנדבות כשמקבלים תמורה) תמורת רכיבה וזה ממש לא משתלם, לא רק שאני נותנת להם כלים ששווים דיי הרבה כסף אני גם כל הזמן צריכה להשגיח- ממש לא משתלם. עדיף כבר לקחת ילדי אורווה ולתת להם הנחה או שיעורים נוספים.

מה שכן עכשיו בקיץ יש קייטנות ואפשר להשתמש באנשים כאלה כמדריכים חברתיים שעושים עם הילדים דברים שלא קשורים לרכיבה ואז זה יכול להשתלם לכולם.

hanyou12

New member
נעשה אצלנו

זה בוודאות לא משתלם לקחת עובדים בתמורה לכל השיעורים בחינם. אם אפשר לשאול מה הוביל לזה שעשית את זה מההתחלה? לא בקטע ביקורתי, סתם מתוך עניין...

popi199

New member
אממממ

לא ממש זוכרת.
אולי כי עבדתי עם חברה כאלה בפעילויות קיץ וזה היה מוצלח.
תכלס גם אני בתור ילדה באתי והתנדבתי וקיבלתי המון למרות שזה לא היה איזה הסכם או משהו באתי לחווה כי אהבתי להיות שם ובעלת המקום על הדרך לימדה אותי הכל עד שיכלתי לעשות קורס מדריכים אבל זה מאד שונה כי לא ציפיתי לקבל משהו בתמורה וכן שילמתי עבור שיעור בשבוע, אבל בפועל רכבתי כל יום ואני חושבת אחורה כמה זמן היא השקיעה בי בחינם....אחכ זה מאוד השתלם לה אבל היא לא ידעה את זה מראש.

אבל מה שהיה לי הכי קשה עם המתנדבים ללא ניסיון זה שהם באמת לא הכירו את החיה או את הצרכים שלה ולא הבינו את שגרת היום ובגלל זה לא יכולתי לסמוך עליהם בכלום ובגלל זה הייתי צריכה לקרקר אחריהם , ובגלל זה אני אומרת ששלושה חודשים במכינה זה לא מספיק כי אולי היא תלמד טרוט וקנטר בצורה דיי צולעת אבל אי אפשר להכיר סוסים ברמה בסיסית אפילו שלא לדבר על רמת מדריך.

hanyou12

New member
כן אני מבינה...

כשחושבים על זה, גם אני התחלתי משיעור בשבוע ורק אחרי משהו כמו שנה הציעו לי לבוא ולהתנדב ואמרו לי בעקיפין שזה אומר גם לרכוב יותר.
אני חושבת שכשיש איזון בין מישהו שמבין את התחום לבין עבודה שצריכה להיעשות מקבלים את ה"מתנדבים" הטובים ביותר, שלא צריך להשקיע בהם יותר ממה שזה משתלם ועדיין יעזרו לתחזק את החווה.
אגב אני ממש שמה לב למה שאת אומרת לגבי המכינה - יש שם אנשים שלא ראו סוס מימיהם לפני כן (כרגע כולנו כבר קורסיסטים), ועד עכשיו רואים איך הם מתנהלים לא נכון בהובלה, באיכוף, בבינדוג', בניקוי פרסות ועוד. אני לא יכולה לומר שאני מושלמת בזה כי גם אני חייתי עם כפית של זהב בפה - כל פעם שהייתי מגיעה לחווה הסוס כבר היה מוכן בשבילי לרכיבה ובעצם רק כשהתנדבתי הייתי עושה את כל המסביב, אבל לפחות עשיתי את זה בעבר ולא הגעתי לקורס עם אפס ידע.
זה נורא נחמש שמוכרים לנו את האשליה שאפשר להיות מדריך גם ללא ידע או נסיון אבל בסופו של דבר זה פשוט לא עובד ככה - ולראייה מספר הנכשלים בקורסים. אני יודעת שבקורס המקביל לנו אולי שניים עברו מתוך חמישה עשר.

popi199

New member
בלי להעליב

כי אני יודעת שאת לומדת בחווה של המכללה אבל המכללה דיי אחראית לכל הקורסים אינסטנט האלה ואני אישית חושבת שזו פשוט שטות, זה שטות שיש מדריך שיוצא מהקורסים של המכללה והוא יכול להדריך רק מתחילים. למה? כי הוא בעצמו מתחיל.
זה מציף את השוק במדריכים שאין להם מושג וזה בסופו של דבר לא תורם לענף בשום צורה.
את יודעת מה אולי היה אפשר לקחת אנשים וללמד אותם מכלום אבל לא בשמונה חודשים. אפשר לעשות קורס של שלוש שנים ואז זה מספיק זמן להוציא מהאנשים הפחות פלגמטים מדריכים סבירים אבל זה הרי ממש לא משתלם כלכלית לעשות קורס של שלוש שנים. בגלל זה אני אומרת שרק הכסף מדבר שם ושום דבר מעבר.

popi199

New member
ועוד דבר

לפני המכללה היו שני קורסים עיקריים שזה כנות לאינגליש ורמת יוחנן/ אלונים לווסטרן ושם לא כל אחד יכול לעבור ובמבחני קבלה היו אומרים לך שאת יכולה לבוא אבל איך שאת רוכבת עכשיו סביר להניח שלא תעברי ואז אנשים שמעו את האמת בפרצוף הלכו עוד שנה ללמוד רכיבה וחזרו לנסות להתקבל שוב ולא היה מכינה ולא היה יישור קו ולא שום דבר כי רוב אנשים באו עם ידע ורק היה צריך לתת להם עוד קצת כלים שכן אפשר לתת בחודש מרוכז והמבחנים הסופיים היו ברמה סבירה כי צריך להיות יותר מרוכב מתחיל בשביל לעבור את המבחנים.

בקורסים של המכללה אין שום רף מי שבא ברוך הבא העיקר שיש לו מרשרשים בכיס ואז גם הקורסים נראים על הפרצוף כי רוב הרוכבים על הפרצוף ואם במקרה משתחל לקורס רוכב נורמלי הוא לא מקבל כלום חוץ מתעודה ביד כי תשעים אחוז מהקורס עוד נאבק בלעשות קום שב או להעביר את הסוס לקנטר נכון. זה פשוט בדיחה.

hanyou12

New member
אני מבינה מה שאת אומרת

ועם כל כמה שאני אוהבת את המקום שאני לומדת בו אני לא יכולה שלא להסכים איתך על הרוב. אני רואה מי נכנס לקורס ועם כל הענווה שבעולם ועם כל זה שאני מניחה שיש לאנשים חוזקות אחרות - את צודקת. אנשים באמת באמת מגיעים לקורס הזה בלי לדעת כלום. ועוד יותר מזה את צודקת בזה שזה מטחנת כסף.
וזו הסיבה שבמקום להירשם לקורס שנה אחרי שחזרתי לרכוב (רכבתי מגיל 13 עד גיל 18 ועשיתי הפסקה עד גיל 21), במחשבה של "לא נורא, אני אעשה קדם מכינה ומכינה ויישור קו ואז רק קורס", אמרתי לעצמי אני רוצה יותר מזה. והלכתי ובאמת למדתי עם מדריך בשיעורים פרטיים או גג של שניים-שלושה (זה השתנה משנה לשנה, אבל הרוב הייתי לבד); החלפתי מדריכים והחלפתי סוסים ואתגרתי את עצמי ככה שכשכבר באתי למבחני קבלה הם לא חשבו אפילו להציע לי את כל הקדם-קדם-קדם האלה. פשוט נרשמתי לקורס וזהו.
אם מסתכלים על זה מנקודת מבט כלכלית ייתכן שבמשך 4 שנים שרכבתי אצלהם (היום אני בת 25), כבר הוצאתי יותר כסף על השיעורים אבל זה השתלם לי בסופו של דבר כי בלי קשר לרמה של שאר האנשים בקורס אני יודעת שאני ברמה טובה מספיק בשביל להדריך (ושוב, יש לי נטייה להקטין את עצמי אז עצם העובדה שאני מכירה בזה זה כבר צעד גדול שהקורס גרם לי לעשות בהערכה העצמית שלי).
אפשר להתווכח על האם היה נכון שעם הרמה שאני נמצאת בה אני אירשם דווקה לקורס איפה שאני לומדת או שהיה עדיף שאלך למקום שאת כתבת עליו שלשם אשכרה קשה להיכנס (אם כי כולם פה אומרים שבכל מקום המצב על הפנים). אני מאמינה שהיית מנצחת בוויכוח הזה כי אני דיי מסכימה איתך מבחינת הרמה (דבר שאני לא הייתי מודה בו מסיבה פטריוטית בעבר). בסופו של דבר השיקול שהכריע הוא הקרבה לבית, העובדה שאני עדיין בצבא ולכן אני לא יכולה להרשות לעצמי מקום מרוחק שאני אצטרך לתמרן בינו לבין הצבא לבין הבית, והעובדה שהם מקבלים צ'ק על חשבון הפיקדון (אני לא יודעת אם מקומות אחרים מקבלים או לא).
יכול להיות שבחיים אחרים/מציאות אחרת הייתי הולכת לקורס אחר. אבל בסך הכל אני כן מרגישה שאני לומדת ומתקדמת. והמדריכים אכן מאוד מקצועיים (אלו של המעשי). אני חושבת שהעובדה שיש לי הרבה נסיון במגרש מלפני כן זה באמת משהו שעוזר לי ביחס לאחרים איתי ויכול להיות שלא הייתי מתקדמת כל כך מהר אילולא היה לי אותו. ולכן אם מישהו רוצה להיכנס לקורס גם אני הייתי ממליצה לו לא להתפתות למכינות אלא לעשות עבודת שטח מעמיקה לפחות כמה שנים לפני כן ולרכוב ממש הרבה ורק אז להיכנס - זה מה שאני עשיתי וגם אני עדיין לא בטוחה שאני מספיק טובה להיות מדריכה.
ואת ממש לא מעליבה אותי. חלק מהחיים זה לדעת לקבל ביקורת וגם לא להיות עיוור לסובב אותך. אני יודעת שהקורס שאני עושה לא מושלם. אבל זה הכי טוב שאני יכולה להשיג כרגע כשאני עוד בצבא. וכמובן שכשאני כבר אהיה מדריכה אני לא אקפוץ מעל הפופיק עם הדרכות של מתקדמים אלא אתחיל עם המתחילים שזה משהו שאני בהחלט יכולה להתמודד איתו, ואמשיך לפתח את עצמי עד שאעמוד על הרגליים בצורה יותר יציבה.
אבל אני חושבת שזה נכון לכולנו

popi199

New member
אמרתי בלי

להעליב לא כי הביקורת היא אישית כלפיך, נשמע שאת מקבלת החלטות באופן מודע ומתנהלת בצורה אחראית אבל מי שהוציא קרוב לעשרים אלף שקל ( וזה גם במקרה הטוב כי הרבה אנשים עושים גם רכיבה רגילה וגם טיפולי שאז זה מגיע גם קרוב לארבעים אלף שקל! ) על כל המכינות והקורסים ולא בא מעולם הסוסים ולא יודע שהכל יקר זה נראה לו לא הגיוני בנוסף להוציא עוד כסף בנוסף כי עשרים אלף שקל זה הוצאה גם ככה גבוהה וככה הרבה מהאנשים שם לומדים רק מה שמלמדים אותם בקורס ובמקרה הטוב לקראת המבחנים הם הולכים לקחת עוד ״ תיגבורים״ בצורת שיעורי רכיבה והמכללה לא מתנהלת בצורה פיירית כי הם לא תמיד כנים עם החניכים.

אני חושבת שבכלל כרגע המצב מבחינת קורסים למדריכים הוא בקנטים, מנהל הספורט קבע שבשביל להתקבל לקורס בתל מונד שהוא ברמה באמת סבבה צריך להתחרות שלוש עונות ( הם ניסו לעשות את זה חמש עונות) וזה גם שטותי כי אני גרה בטיזינבי וכל תחרות עולה לי מעל לאלף שקל, התחרתי בסך הכל עונה אחת ורק בתחרויות במרכז כי בשביל לנסוע לכל העונה כולל הצפון אני צריכה למשכן תתחתונים, אז בעצם באופן פורמלי אני לא יכולה להתקבל לקורס בתל מונד. לא טיפשי?
ובעצם את לא ממש צריכה להתחרות את כל התחרויות מספיק שהתחרית תחרות אחת בעונה והיית רשומה להתאחדות שלוש עונות. ושיא השיאים זה ש עכשיו רוצים שאי אפשר יהיה ישר לעשות תל מונד או רמת יוחנן ( זה בכלל עדייןברמת יוחנן ? ) מי שרוצה לעשות את הקורסים היותר טובים יהיה חייב לעשות קורס מעפן במכללה ורק אז יורשה לעשות קורס נורמלי.

פשוט קטע מפגר, מזל שאני עם הקורסים סיימתי...

hanyou12

New member
באמת מזל...

אני יודעת שלמדריכים שלנו יש רצון מאוד גדול להוציא מאיתנו את הטוב ביותר שאפשר. הם כל הזמן אומרים לנו שהמצב על הפנים ושמבחינתם לא היו מעבירים מתחת לרף מסוים שכיום לא הרבה בכלל מגיעים אליו. אבל הם לחוד והבוסים לחוד, מה אפשר לעשות...
אני לא מבינה למה לחייב להתחרות. אני לא מעוניינת להתחרות. אני מעוניינת ללמוד ולהתפתח אבל אני מתפקדת נורא כשאני בלחץ ולא יכולה להתחרות. חוץ מזה שזה בזבוז נוראי של כסף!
מצד אחד כמובן שהמצב הוא כמו שאת מתארת - על הפנים. מצד שני זה קצת התנשאות להציב את התנאים האלה (להתחרות ולקחת קורס לפני). אנשים שאין להם כסף לעולם לא יוכלו להגיע לזה (ואני ביניהם, שילמתי על הקורס הזה מהפיקדון שלי). היה פשוט צריך להיות מבחן כניסה ומי שלא עובר שיילך להמשיך להתאמן אבל למה לדרוש את כל הסיבוך הזה? לא צריך להגזים לשום כיוון - של הנמכה ושל העלאת הרף - לדעתי...
אני מקווה שאני עושה החלטות מודעות, חצי מהזמן אני מסתובבת בעולם הזה בלי לדעת מה אני ומי אני

hanyou12

New member
יש מצב

אצלנו הרבה מתחילים כילדים אחרי הקייטנות, תוך כדי קייטנות נוספות. בהתחלה נותנים להם רק להכין מנות אוכל לפי משקל ולראות מה אחרים עושים ואחר כך לאט לאט הם נכנסים לזה.
יש אצלנו גם נערים ונערות שעושים שנת שירות אבל אין לי מושג אם מגיעים לשם רק כאלה עם נסיון או שהם ירוקים...
אני חושבת גם שאצלנו בשביל להתנדב אתה חייב להיות תלמיד של החווה כמו שכתבת, וכשחותמים על חוזה של שיעורים יש סעיף שאומר שכל עוד אתה תלמיד אז לא משנה מתי אתה בשטח החווה יש עליך ביטוח. והם כמובן לא נותנים את כל השיעורים בחינם בתמורה להתנדבות - לא נראה לי שיש חווה שפויה שתעשה את זה. הם נותנים שיעור אחד נוסף בחודש או מוותרים על תשלום של שיעור אחד, לא יותר מזה...

moonlight271

New member
מבינה אותך, גם אני הייתי באותו מצב :)

מגיל קטן תמיד אהבתי סוסים ורציתי לרכב כמה שיותר, אבל לצערי לא היה אפשרי מדי :p
לפני שנה בערך הגעתי להחלטה שאני חייבת לממש את החלום והאהבה שלי והתחלתי לרכב.
אני גם מאזור המרכז ורוכבת בחוות רכיבה שקרובה לספארי ברמת גן. מאוד ממליצה עליה

כפי שרשמת, השיעורים אכן יקרים. אני גם לוקחת שיעור כפול בשבוע, של שעה במקום חצי שעה.
את התשלום על השיעורים אני מממנת בעצמי, אני עובדת במשרה מלאה במקביל לתואר שעושה

זה מעייף מאוד
, אבל אחרי כל השגרה של העומס והלחץ של השבוע עם לימודים ועבודה,
הצפייה לאותו יום שיכולה לעשות את מה שבאמת אוהבת שווה את הכל!

את יכולה לנסות בחוות להתנדב תמורת שיעורים, שמעתי על חוות מסוימות שמאפשרות זאת.
שיהיה בהצלחה

השבוע חוגגת כי סוף סוף אני שולטת בסוס בקנטר

giri

New member
ראיתי פעם שלט שאמר

שקנטר הוא תרופת פלאים לעצב
נוטה להסכים

למעלה