התייעצות

קניטורו

New member
התייעצות

היי
אני בן 29. לומד באוניברסיטה וגם איזה קורס (למקצוע) בנוסף.
תחום הלימודים שלי לא צפוי להכניס לי רווחים גדולים. הוא נחמד אבל רחוק מלהיות מסעיר או מלהיב מדי

בזמן האחרון אני מוצא את עצמי יותר ויותר חושב על העתיד. חלק מזה בגלל חרדות ממחלות וזיקנה שגורמות לי להיות קצת שקוע בדיאטה ובספורט, וחלק בגלל חרדות אבטלה ועוני שגורמות לי לחשוב כל הזמן על הצעד הבא , איזה מקצוע יהיה מכניס יותר ויציב יותר. נורא קשה עם חוסר ודאות.
בבקשה אל תשלחו אותי לטיפול או ליעוץ תעסוקתי כי כבר עברתי את שניהם ומה שאני לומד עכשיו הוא מה שהם המליצו לי לעשות.

הבעיה היא - שאין לי הנאה בחיים. אני מרגיש כאילו כל היום שלי נשרף על תכנונים והינדוסים של העתיד. אני כל דקה פנויה משפשף את האנגלית, שולח קורות חיים, קורא על תזונה, לומד למבחנים. מפנטז על התכניות ... לאן לטייל במה לעבוד עם מי להתחתן. אבל היוםיום מסריח. לפעמים אני לא יוצא מהבית במיוחד בתקופות מבחנים כמעט לשום מקום. אין לי הרבה חברים , יש כמה, אבל הם גרים רחוק ואין לי איך לפגוש אותם.
כל פעם שאני עושה משהו "בשביל הכיף" כמו לראות סרט או לקרוא ספר אנ י נכנס לחרד ה שאני מבזבז את הזמן במקום לקדם את עצמי בחיים ושמגיע לי להיות מובטל/רווק /ערירי אם אני יושב וקורא סתם ספר קריאה שלא עוזר בכלום בחיים או הולך לקולנוע וכן הלאה.. .

אני מיואש כבר. אני מרגיש שהחיים שלי לא שווים כלום, ושהדבר היחיד שיהיה לי בעתיד זאת עבודה במקצוע בינוני , לא "גברי" , לא מכניס כל כך , ובלי ביטחון תעסוקתי. וגם לא הכי הכי מהנה בעולם.
אני גם מרגיש שלאף אחד לא ממש אכפת מה אני אעשה עם החיים שלי כל עוד אני לא מתדרדר לפשע או לסמים או נופל נטל על החברה.

הכי מפתיע זה שאני בכלל לא בדיכאון . אני קם כל בוקר, מתפקד, מסדר את הבית, הולך לעבודה הזמנית שלי, לומד ועושה כל מה שצריך . מחייך לאנשים... אבל הכל ריקני וחלול ואין שום דבר שמלהיב ומשמח אותי . אני זוכר שפעם כשהייתי צעיר יותר נורא רציתי לטוס למזרח וחלמתי על זה הרבה וחסכתי כסף ובסוף לא טסתי , אבל היתה לי מטרה חיובית. עכשיו אני כאילו יותר "מסודר" מחייל משוחרר. יש לי תארים וחצי מקצוע אבל אני מת-חי. לא בא לי לפגוש בנות שנראות לי משעממות , לא בא לי לעשות סקס (אין פנטזיות מיניות כמעט) , ואין רצון לטוס לחו"ל .
מה אני עושה לא טוב ? למה אנשים מסביבי נראים מאושרים יותר ואני בגיל יחסית צעיר כבר מרגיש בן 90 בלי שום תקווה ?

על קצה המזלג,

מה שאתה מתאר יכול להיות תוצר של מצבים ביוכימים/אורגנים ויכול להיות תוצר של אירועי חיים. בכל מקרה זה לא המצב הרצוי.
הייתי שוללת כמה שיותר מהאופציות הביוכימיות/אורגניות (בודקת B12, TSH, אנמיה, ויטמין D, חומצה פולית וכל דבר שהרופא ממליץ עליו כשתבקש בדיקות דם), מצמצמת כמה שיותר בחומרים שיכולים להגביר דכאון וחרדה (קפאין, ניקוטין, אלכוהול, מריחואנה וצפונה), שוללת הפרעת שינה, ואם זו תוצאה של אירועי חיים - הייתי הולכת לטיפול, לא מהסוג הסטנדרטי של בוא נדבר על זה , אני אישית בדברים שיושבים על אירועי חיים שעדין מתנגנים (ויוצרים את החרדה שמובילה לתכנונים והינדוסים של העתיד, של מה שמנגן שגורם לתחושת חוסר התקווה) - ממליצה על שיטת הטיפול הפסיכולוגי EMDR.

קניטורו

New member
טל -

אני כל הזמן רואה את ההודעות שלך ברחבי הפורומים כאן.
הבנתי שאת מנסה לשווק את הביזנס שלך , אבל בבקשה לא על הגב של ההודעה שלי.
לדעתי מה שאת עושה מהווה הפרה של חוקי תפוז שאוסרים על פרסום ושיווק עצמאי בפורומים

אין לי כוונה לענות בכלל ואפילו להתיחס להודעה שלך שהיא כולה פרסומת במסווה של רצון טוב
כל טוב.

קניטורו

New member
ושמענו כבר על טיפולי הקסם

שפותרים את כל בעיות העולם ב45 דקות של טיפול חד פעמי וכיו"ב. לא התרשמתי מהחדשנות האלכימאית , עם כל הכבוד

יופי לכם ששמעתם, כשתרצו לדעת עוד

על שיטת טיפול פסיכולוגי EVIDENCE BASED שפותחה לפני 25 שנה, שגם ארגון הבריאות העולמי ממליץ עליה, ורק לאחרונה התחיל פעולה שיתוף בינה לבין האו"ם
(מצ"ב קישור)
http://www.unitar.org/unitar-contri...nnovative-trauma-therapy-emdr-uniting-nations
גוגל יעמוד לרשותך לחיפוש יותר מעמיק על EMDR.
עד אז, אתה מוזמן להמשיך ולהמנע מחדשנות בתחום הטיפול הפסיכולוגי, ולחשוב שכל אינפורמציה שמידעת אותך על שיטות טיפול חדישות אך פחות ידועות עדין בקרב הקהל הרחב היא חלק מקונספירציה נצלנית נגדך. לך על מה שלדעתך תורם לך יותר.

EMDR זו שיטת טיפול פסיכולוגי, שפותחה לפני 25

שנה. היא לא רק מוכחת מחקרית (EVIDENCE BASED), ומוכרת על ידי ארגון הפסיכולוגים האמריקאי וארגון הפסיכיאטרים האמריקאי אלא החל מ2013 גם נכנסה להמלצות ארגון הבריאות העולמי.
כמו שזה היה טיפשי למנוע ממטפל CBT להמליץ על טיפול קוגניטיבי התנהגותי היכן שזה נראה לו מתאים כי זה כאילו אומר שהוא 'מפרסם את הביזנס שלו' (כאילו שCBT זה עסק, ולא שיטת טיפול פסיכולוגי בינלאומית שיש לה מטפלים), זה טיפשי למנוע ממטפל EMDR להמליץ על טיפול EMDR היכן שזה נראה לו מתאים כי זה כאילו אומר שהוא 'מפרסם את הביזנס שלו' (כאילו שEMDR זה עסק ולא שיטת טיפול פסיכולוגי בינלאומית שיש לה מטפלים).
המלצתי לך על השיטה שלדעתי הכי מתאימה לסימפטומים שציינת, בפרט שאתה מציין שאת הטיפול הסטנדרטי כבר מיצית. אתה רוצה להצמיד לזה פרשנות מופרכת ומכוערת - זו בחירה שלך, לא שלי.

ladybug4NLP

Active member
טל-גולשים כמו הבחור למעשה לא מאמינים בשום דבר

וכמובן גם לא בעצמם, שום דבר לא משמח אותם, לא מסקרן אותם והם דווקא מחפשים "קסם" בו הם לא יצטרכו לעשות כלום
ומישהו יעשה את העבודה במקומם.

חבל לך להתווכח אתו, זה מראש נדון לכשלון. הרי האיש מפיק בעצם סיפוק מזה שהוא על הקרשים ולא יעשה כלום בשביל לצאת מאזור הנוחות שלו.
אף פעם לא פגשת בקליניקה שלך כאלה? אני דווקא כן

שתי נקודות למחשבה:

1. זה שאנשים מסביבך נראים מאושרים לא אומר שהם באמת יותר מאושרים ממך. יש הרבה אנשים מתפקדים שמסתובבים ברחוב ומחייכים בדיוק כמוך. וגם הם -- כמוך -- מרגישים חי-מת.
2. לאור האמור לעיל, ועוד נימוקים, רוצה להדגיש: העובדה שאתה מתפקד איננה שוללת את האפשרות שאתה בדיכאון. (בדיוק כמו רבים מהאנשים שדיברנו עליהם קודם).
ההרגשה הזאת שתיארת, של "חי -מת", ושל חוסר טעם, ערך עצמי נמוך ועוד -- מאוד אופייניים לאנשים בדיכאון.
ולאור מגוון הדאגות שתיארת, ייתכן בהחלט שאתה סובל גם מאיזו דרגה של חרדה.

ladybug4NLP

Active member
מעניין למה ציפית?

ואולי בבסיס הבעיה הוא שאתה רואה את החיים כפנטזיה וכשזה לא מתממש אתה בדאון נוראי.
אולי כשהיית נער חלמת על X. אז.... יש כמה דרכים

1. להמשיך לחלום ולחתור אל החלום בידיעה שיש בך את כל מה שאתה צריך כדי להגשים את החלום /מות על XXXXX
2. להתבגר, לעדכן את עולם הערכים שלך בהתם למציאות ולמצא נקודות חיוביות בכל דבר שקורה.

1 לא סותר את 2 ואפשר או 1 או 2 או שניהם ביחד.

וכפי שהציעו לך, אם אתה לא יודע איך לבד - לך לטיפול/הנחיה שתעזור לך להציב מטרה שמתאימה לך, ברת ביצוע ולהתקדם אליה בצעדים ובקצב המתאים לך.

בהצלחה

זה לא היה אבחון.

זה פורום. אינטרנט.
אי אפשר פה לאבחן.

מסכימה עם התהייה של ליידיבאג -- מה בדיוק חשבת שתקבל פה?
האם גם למקומות אחרים אתה מגיע עם ציפיות גבוהות מדי?

קניטורו

New member
ציפיתי שלא יקפצו עלי עדת מטפלים

שינסו לדחוף לי את הטיפולי ם המיוחדים שלהם, וחשבתי שאולי אשמע תובנה מעניינת .

זה לא המצב. אתם מנחיתים עלי מבול קלישאות ואני בספק אם הכוונה טהורה או שהכל כאן מעכרים

בקיצור אל תטרחו לענות לי - אני כבר לא כאן. עזבתי את הפורום

זה לא החיים האמיתיים,

זו פרשנות מכוערת ומעוותת שהופכת כל דינמיקה לכזו שנתפסת כעוינת.
אין "עדת מטפלים מתנפלת" אלא כמה גולשים ששירשרו תגובות, לאדם שביקש במפורש תגובות.
מה שנאמר לו זה לא "קלישאות" אלא כמה אמיתות בסיסיות שיכולות לכוון אותו (למשל לשלילת מצבים רפואים/ביוכימים, למשל שמצבו לא שולל בהכרח דכאון וכד'), עם הרעיון הכללי שמה שמסתדר לבד מצוין, ומה שלא, אפשר לפנות לסיוע חיצוני, זה שטיפול א' לא עזר, לא אומר דבר על אפשרויות הטיפול ב'-ת'.
שלא לדבר על זה שבעולם האמיתי אם ממליצים לך להתענין גם בשיטת טיפול נוספת שעשויה לסייע, הרוב או שיתעניינו בה, או שלא, ברירת המחדל היא לא שזו המצאה מקומית שהוקרצה במקום כדי לשאוב מהם כסף. זה מופרך כמו שאדם שעוסק בדיקור סיני יאמר לי שדיקור יכול לסייע בסימפטומים שתיארתי, ואני אצא עליו שהוא מנסה לעשות עלי ביזנס בזה שהוא מנסה לקדם את השיטה שלו.
החיים האמיתיים זה שאתה מגיע עם משהו שאתה מרגיש בו תקוע, ואנשים שונים אומרים מה לדעתם ומנסיונם יכול לסייע, מונחות לפניך מספר אפשרויות, ואתה בוחר למה מזה להקשיב.

קניטורו

New member
טל

כמו שבטח הבנת לא התיחסתי לכל הגיבוב שלך על המצבים הביוכימיים

הגבתי לעצם הניסיון החוזר ונשנה שלך לקדם מכירות של רשת הקליניקות שלך תוך הסוואת המכירה בהודעה שכאילו באה לעזור לי.

איך אמרה קרן פלס,
אם אלה החיים האמיתיים אז ביי . :)

my self

New member
טיפ קטן

אכפת לך מהחיים שלך? יכול להיות שהמחשבה שכולם מנסים לדפוק אותך ולהונות אותך היא מקום טוב להתחיל בו.
כי אי אפשר לקבל עזרה וסיוע מאף אחד, לא בחיים האמיתיים ולא הדמיוניים, ללא אמון מינימלי באלו שמציעים אותה.

[קורא ותיק בפורום, לא מטפל]

הי, זה נכון שיש לי רשת קליניקות בפריסה ארצית,

שמתמחה בשיטת הטיפול EMDR. אבל:
א. זו לא שיטת טיפול שאני המצאתי אלא שיטת טיפול פסיכולוגי בינלאומית שפותחה לפני 25 שנים
ולכן
ב. הרשת שלי היא לא המקום היחיד בו ניתן להשיג טיפול בה
שלא לדבר על
ג. אני לא אומרת דברים טובים על EMDR רק כי יש לי רשת קליניקות שמתמחה בשיטה הזו, אלא ההפך - בגלל שהתרשמתי ממנה מאד מאד (77-90% החלמה מפוסט טראומה תוך 5-12 שעות, איפה עוד ניתן למצוא ממצאי מחקרים כאלה?) בחרתי להתמקצע בה ולהקים רשת שמתמחה בלהנגיש אותה לקהל הרחב.
אנשים שמתלוננים על סבל כל כך דיפוזי כמו שהתלוננת זה מנסיוני או מסיבות ביוכימיות או מזכרונות טראומתיים מוקדמים. ציינתי כמה מקורות שכיחים לסיבות ביוכימיות ואורגניות, ובנוגע לזכרונות טראומתים מוקדמים - אני לא מכירה שיטת טיפול מהירה יותר או יעילה יותר מEMDR לטיפול בזכרונות טראומתיים מוקדמים. לא ממה שקראתי במחקר, לא ממה שנתקלתי בשטח. לא רוצה להשתמש במידע הזה כי אתה בטוח שכל מי שמנגיש לך מידע רק רוצה לעשות עליך קופה - זו בחירה שלך.

למעלה