התייעצות

dina199

New member
או להפך - יותר צר. כי אז יש להם פתרונות

נוחים, מהירים ומיידיים יותר כמו למשל תרופות והשעיות.

odima1

New member
שכחת דבר אחד...

שילדים נ"ט מדברים ומתקשרים כמו הצוות שאמון עליהם, וילדים אוטיסטים, צריך להשקיע בשביל להבין את השפה שלהם. הם שונים, ואולי גם לצוות המטפל קשה לקבל את השונה...?
לפעמים אני חושבת לעצמי, אולי מה שהגן מוכן לקבל זה מין אוטיסט מחמד שנמצא בתוך הבועה שלו, שלא מציק לאף אחד, לא מפריע לאף אחד... מאוד נוח...
אלא שלבן שלי יש את השפה שלו, שאני ואבא שלו מבינים והגן פחות...

odima1

New member
ובהמשך לתגובתי...

ויחד עם כל מה שכתבתי, חשוב לי להגיד שאני כן סומכת על הצוות בגן, ומאמינה (וגם מקווה) שהם רוצים את הטוב בשבילו.

dina199

New member
כוונות טובות עלולות להביא לגיהנום.

הכוונות שלהם טובות , אבל הן אכן כוללות רצון למישהו מסוג 'מחמד' שגם לא יהיו לא חרדות, גם לא יהיה אלים, שיהיה רגוע או פעיל בדיוק לפי הנוחות שלהם . אלה לא דרישות של חיים אמיתיים עם ילדים אמיתיים (ללא קשר לאותיות)

dina199

New member
נ"טים מתקשרים, נ"טים מדברים,

נ"טים יכולים להסביר - ואפילו בתנאים האלה ש ילדים נ"טים אלימים. ואז זו אלימות לשם אלימות . ואף אחד לא מתרגש מזה יותר מדי (בטוח לא ברמה שמתרגשים מאלימות א"סית).
ודבר בסיסי שכל מני אנשי מקצוע לא מבינים - שאלימות של א"ס על פי רוב זו תוצאה של סבל או של השפעה כימית של התרופות על המוח.

ולבי הגן שלכם : מאז אותה תשובה כללית מעורפלת ללא שום פירוט שהם נתנו לך, לא נראה לי שהכוונות שלהם כל כך טהורות. את נותנת להם המון קרדיט, ולא בטוח שהם שווים את זה.

odima1

New member
דינה יקרה, יתכן שאת צודקת

אבל אני תמיד מעדיפה לתת קרדיט, עד שמוכיחים לי אחרת. עניין של פילוסופיית חיים...

schlomitsmile

Member
מנהל
לדעתי- כבדהו וחשדהו ועוד משפט שגור: בשביל כבוד צריך לעבוד

במילים אחרות- ודאי שהגישה הראשונית כלפי הצוות
כדאי שתהיה חיובית, מכבדת,
נותנת אמון במקצועיותם וכוונותיהם הטובות,
אבל כשדברים מתחילים לחרוק כמו שתיארת,
נראה לי שמגיע תורם להוכיח שיש כיסוי והצדקה לאמון שלך בהם. תשובות ואמירות מעורפלות,
האשמת הילד וכל שאר הדברים שתיארת,
לא עושים לי רושם של מתן הצדקה לאמונך,
והבעיה היא שאת המחיר משלם קודם כל בנך, ילד קטן.
וזה הדבר האחרון שאת רוצה שיקרה.

dina199

New member
את כבר נתת להם המון קדיט

וממשיכה לתת.
השאלה אם זה הדדי , האם הם נותנים לך אותו קרדיט? והאם הם נותנים קרדיט לבן שלך?
וגם באיזה שלב מבחינתך קורה המצב 'שמוכיחים אחרת' .
אני יודעת שאלה שאלות לא נעימות ,אב כפי שאמרת טובתו של הילד זה הדבר הכי חשוב. לכן צריך לחשוב על הכל, גם על דברים לא נעימים וגם על מצבים ללא קרדיט.

odima1

New member
עד כה, זה היה הדדי

אבל מצד שני, אני גם צריכה להיות עם יד על הדופק, ולכן לא ממהרת לחתום על אף טופס.
עם קרדיט, בלי קרדיט, טובתו של הבן שלי היא מעל הכול והיא תמיד תמיד בראש מעייני. לכן התתחבטות, משום שעד כה הצוות היה מאוד מאוד אוריינטד, עד הקטע הזה עם הטופס שלא היה ברור לי (ועדיין לא).
אם לא היו יחסים טובים ואמון בינינו, פשוט הייתי מחליטה שלא לחתום, אבל בגלל שיש, אני מתלבטת.

מעגל8

New member
אל תחתמי

ככל שאני יותר קוראת את דברייך - יותר ברור שאת לא צריכה לחתום. את יכולה לקחת את הילד לאבחון פסיכיאטרי פרטי אם ירצו. פסיכיאטר מחוזי שמגיע בהזמנת הצוות הרפואי - זה משהו שהוא קיצוני. לא נשמע כמו משהו שעושים בקלות או בשגרה בגנים, גם לא של החינוך המיוחד.
ושאלה לא קשורה - כחדשה כאן - ראשי התיבות א"ס ואס"י - אפשר פירוש?
(אספרגר סינדרום? - זה הדבר היחיד שעלה לי...
).

schlomitsmile

Member
מנהל
ביאור ראשי תיבות
: א"ס- איש הספקטרום האוטיסטי.
א"סי- אנשי ספקטרום ישראלים
http://www.acisrael.org/

ואם כבר ראשי תיבות:
נ"ט- נוירו-טיפיקל, מי שהמערכת הנוירולוגית שלו רגילה,
רוב האוכלוסיה.

א"א- איש אמצע- אינו א"ס וגם לא נ"ט, הוא באמצע.

שלומות0

New member
מינסיון אישי

שיש לי בח"מ וכתבתי כאן בעבר מה קורה בשטח,
הצוות יכול להזמין מומחה מיוחד שמטרתו היא לא טובת ההורים ובניגוד לרצון ההורים ובטוח שלא טובת הילד,
כפית ההורים לטפל בילד טיפול תרופתי, כפית ההורים לשלוח את הילד להסתכלות, המלצה על מסגרת אחרת, ועד שזה לא יעשה הילד מושעה!
אם זה לא נחשב לכפיה אז מה זה?
בבית ספר רגיל אין אפשרות לזמן מומחה מיוחד אבל הם יכולים לדרוש שהילד ישלח להסתכלות דחוף כפי שכבר קראנו כאן בסוף השבוע..
המומחה הזה שמוזמן כבר "סגר עסקה" עם צוות המערכת החינוכית!!!!!

שלומות0

New member
ובמקרה של הבת שלי

עוד הגדילו לעשות מעשה לא חוקי בכלל לא בקשו מאתנו לחתום,
שעורך הדין שלי התערב הם חששו שהדברים הלא חוקים יתגלו, אני בחרתי שלא להגיש תביעה על אף שהיה לי קיייס בטוח..

dina199

New member
הילד אלים בגלל התרופה.

אז באמת כדאי לברר למה היא מתכוונת בדיוק כשהיא משתמשת בביטיוים מכובסים : 'לעשות חשיבה מערכתית ולנסות לעזור לו בכל ההיבטים' (הכוונה לשאול אותה שתפרט ,את לא צריכה להרגיש 'לא נעים כלפי הצוות' כשיש לך שאלות כאלה) .. את לא מבינה 'מה זה אומר', כי זה לא אמר כלום . היא למעשה אמרה לך אוסף סיסמאות.
לא היתי קוראת לזה 'יחס יפה'.

תבררי אתם

אם זה פסיכיאטר מחוזי.
כי אם כן אז זה באמת עושה אסוציאציה של אישפוז או משהו.
תבדקי טוב-טוב לפני שאת חותמת.
חוץ מזה-אין פסיכיאטר לגן? מישהו שהוא חלק מהמסגרת שיכול לייעץ להם?

למעלה