התייעצות

odima1

New member
שלומות,השרשור נהיה ארוך.. אבל חייבת להגיד לך

שכל מילה שלך בסלע!!!
את מקסימה אמיתית, ואני מודה לך מקרב לב על העזרה והתמיכה!!!

odima1

New member

dina199

New member
לדעתי לפני זה אתם צריכים להחליט

לבד מה אתם חושבים לגבי תרופות.
האם החרדות היו באמת עד רמה כזו בלתי אפשרית שזה הצריך תרופה?
והאם התרופה פותרת את החרדות כל כך טוב, שזה מצדיק שהיא הופכת את הילד לאלים ?
אני שואלת לא כדי לבקר אתכם, אלא שאתם תחליטו האם תרופה שהיא חומר כימי ששמפיעה על המוח , מצדיקה את כל מה שקורה.
האם אפשר גם לדעת על איזו תרופה מדובר? הבעיה של אנשים בספקטרום האוטיסטי שהם עלולים להגיב לתרופה לא לפ ההתוויה שלה , ולפעמים להגיב הפוך לגמרי , ואפילו לפתח תופעות לוואי לא ידועות.. מה שמחזיר אותי שאלה (שאין ברירה ואתם צריכים לפתור לבד) : האם התרופה הזאת שווה מה שקורה לילד ?

טל238

New member
תשובה חלקית

הי
אני יכולה לספר שעד היום עבדתי בשלוש מסגרות (שני גני תקשורת ומרכז טיפולי) לכול המסגרות האלו בלי יוצא מהכלל היה רופא מלווה. פסיכיאטר או רופא נירולוג, שתפקודו היה לייעץ לצוות ולפקח על העבודה בגן, במסגרות שאני מכירה כול ההורים חתמו על הסכמה להתייעצות רופא בתחילת שנה, לגן היו "שעות רופא" בכול חודש. וכפסיכולוגית הייתי מתייעצת עם הרופא על קשיים חריגים שדרשו הסתכלות נוספת. לעתים הליווי הזה היה חשוב מאוד, ואפשר אבחון מוקדם של אפילפסיה, ואפילו משהו "פשוט" יותר כמו סיכון לבעיית ראיה (שקשה לזהות אצל ילד לא ורבלי..) במרבית המקרים הרופא היה מעיין יועץ חיצוני, שסייע למסגרת, ועזר להורים לפנות לגורם המתאים בקופת החולים שלהם להמשך טיפול, מכיוון שלרוב הוא לא החליף את הרופא שהכיר את הילד במכון להתפתחות הילד, . אני לא מכירה מקרים בהם בעקבות המלצה של רופא העבירו ילד לגן אחר, יתכן והרופא ן הנחיות אחרות לצוות איך לטפל בילד, או ישוחח אתכם על חלופות טיפול אחרות. בכול מקרה. עד כמה שידוע לי צוות גן יכול לתת המלצה על המסגרת שתשרת ילד באופן טוב ביותר, אבל לפי החוק ההחלטה על המסגרת אמורה להיות של ההורים, ולא ניתן לקחת מהם זכות זו.
ובלי קשר: אם מאז שילדך החל לקבל טיפול תרופתי הייתה נסיגה בתפקוד שלו, זו סיבה לחזור באופן דחוף לרופא שרשם את הטיפול ולבדוק אם צריך לשנות אותו.

טל יעקובינסקי
פסיכולוגית

טלפון: 0549987114

odima1

New member
תודה טל, עזרת לי מאוד במידע שנתת

אנחנו בקשר הדוק עם אותו פסיכאטר, שעובד בשיתוף מלא עם הגן.
מיותר לציין שמינון התרופה שונה כמה וכמה פעמים, כמו גם התרופה עצמה, אלא שלא הייתה לה השפעה חיובית על הילד - רק שלילית.
החשש שלנו הוא, שמכיוון שבאחת השיחות שהיו לנו הגן העלה את האפשרות של החלפת מסגרת, אותה אפשרות תעלה שוב בעקבות התצפית,
ואנחנו לא רוצים לעמוד במצב לא נעים מול צוות שלא רוצה את הילד שלנו בגן, משום שאנחנו מסרבים לתת לו מה שבעינהם עדיף לו.

שלומות0

New member
אם אפשרות של החלפת מסגרת

עלתה אז זו מטרת התצפית, המלצה להחלפת מסגרת, והיות שאנחנו לא יודעים מה תחום הרופא המחוזי אי אפשר לדעת מהם ההשלכות,

טל238

New member
אני שמחה שזה עזר

אכן מצב קשה.. אגב, אשפוז פסיכאטרי לא אמור להיות תחליף למסגרת חינוכית, אפילו הגן הפסיכאטרי של גהה (שהוא המודל היחידי שאני מכירה למסגרת כזו) רואה בעצמו מסגרת "משלבת" ומשתדל להוציא את הילדים לשילובים של עד שלושה ימים, גם למסגרות חינוך מיוחד אחרות, אשר אמורות ליצג "תפקוד גבוה יותר" וגם לגני תקשורת.
מקווה שתמצאי פתרונות טובים ומותאמים לבנך.
מניסיוני האישי, הורה מעורב, שבא לגן ומשתף ומתייעץ, , ומבין את הקשיים של הצוות, הוא הורה שצוות הגן יכבד ויעריך את דעתו, ויבין, גם במקרים בהם יש חילוקי דעות לא פשוטים על שיטות טיפול..
אני מאמינה שהצוות רואה אותך באור הזה, ופשוט מנסה להשתמש בכול הכלים שיש לו כדי לתת את המענה הכי נכון..

dina199

New member
המשפט הזה מטריד :

'אנחנו לא רוצים לעמוד במצב לא נעים מול צוות שלא רוצה את הילד שלנו בגן, משום שאנחנו מסרבים לתת לו מה שבעינהם עדיף לו.'.
מאז שהילד לוקח תרופות , התפקוד שלו ירד. אז מה חשוב זו ההרגשה הטובה של הילד ולא 'לא נעים' מול הצוות.
ייתכן שהילד צריך תרופות (אבל כנראה שונות ממה שהוא לוקח וצריך לזכור שהוא PDD) , ייתכן שהוא צריך אישפוז למעקב - אבל זו החלטה שלכם בלבד , ואף גורם אחר לא יכול להפעיל עליכם לחץ.

odima1

New member
את צודקת, דינה

יחד עם זאת חשוב להבין, שטובתו של הילד שלנו עומדת מול עינינו. משום שאם הצוות יחשוב שמקומו לא בגן, מין הסתם הוא ירגיש זאת ולא יהיה לו טוב...
כל הדילמה הזאת שאני עומדת בפניה, היא תוצר מחשבתי של מה שיכול להיות הכי טוב לילד שלי...
אנחנו לא מרגישים שהוא זקוק לאשפוז, רק ליחס מיוחד - חם ואוהב, כמו שמגיע לו.

dina199

New member
אולי מקומו לא בגן הזה,

אבל בטוח לא בבית חולים.
ברור שטובתו של הילד מול עינכם, אבל זה לא נראה כך מבחינת הצוות. יתכן מאוד שהם מנצלים אותכם בתירוץ 'טובת הילד'
יש תחושה שאת חוששת שכל מלה שלך תפגע בהם. הם בהחלט לא חוששים ממך

odima1

New member
הם לא אמורים לחשוש ממני

המטרה היא לעבוד איתם בשיתוף פעולה, והם לא מנצלים אותנו. למילה ניצול אין כל קשר לסוגיה.
גם למילה "לפגוע" אין מקום כאן... שוב, אני לא חוששת לפגוע בהם, אני חוששת לפגוע בילד שלי. מנסה לעשות את הכי טוב עבורו.

dina199

New member
את לא תפגעי בהם גם אם תבקרי אותם קצת.

רצוי להיפך , לדאוג שהם לא יפגעו בכם גם אם הכוונות שלהם טובת.
וכפי שאמרתי מאז התשובה ההיא שכולה סיסמאות , קשה לי לסמוך על טוהר הכוונות שלהם.
כשהכל גלוי ,אז גם ההסברים מאוד ברורים ומדויקים. והם לא סיפקו לך הסברים כאלה.
וגם מאז שהתברר שהאלימות זו דחיפת אנשי צוות , והאשמה של הילד בכאבי גם של מטפלת שנפלה - אני סומכת עליהם פחות. (ברור שזו דעתי בלבד שכתובה באינטרנט על סמך מידע אינטרנטי, את האדם שנמצא שם בחיים האמיתיים ואת המחליטה בכל מקרה
)

שלומות0

New member
אני מאוד מבינה אותך

וגם אני תמיד אוהבת למצוא פתרונות ביפה,
אבל גידול הבת שלי שכיום כבת 15 לימדו אותי שלמענה אני לא יכולה לסיים דברים תמיד ביפה,
אנשי מערכת החינוך חיים תחת אילוצים מסוימים גם אם את מוצאת את הגננת הכי מתחשבת
יש עוד גורמים סביבה שעלולים להצר את ידייה ולא לטובת הילד,
שמדובר בצוות שלם את לא יכולה לדעת מה בדיוק מסתתר על אף שהגישה של להגיע איתם לפתרונות בנועם היא נכונה,,
אבל לא תמיד אפשרית כי אם הם רוצים למצוא דרכים לעזור לבנך בגן זה מצוין
אבל אם הם רוצים להוציא אותו למקום אחר{תלוי לאן} זה לא ממש מצויין,
כי גן תקשורת זה מקום לילד מתוק כמו בנך..

dina199

New member
האם הרופאים הנלווים

היו רופאים מחוזיים ?
לא נראה שהמצב כאן זה ליווי רפואי פשוט.

טל238

New member
לא, אבל אם למסגרת אין רופא משלה

אולי זה הרופא היחידי שניתן לפנות אליו.

שלומות0

New member
אולי כן ואולי לא

ואם את חוששת ולדעתי מאוד בצדק, למנוע בשלב זה מצב של גורם לא מוכר שישקיף על הילד,

שלומות0

New member
ועוד טיפ קטן

למען טובת ילדך, לא לחתום על שום מסמך גם לא בתחילת שנה שמחלקים לכל ההורים טפסים לא לחתום על דבר שלא בטוחים בו!

dina199

New member
רופא שאחראי על מחוז

אמור להיות פחות זמין מרופאים רגילים למעקבים כאלה.
ואולי דווקא אחריותו לספק רופאים למסגרות שצריכות מעקב.

למעלה