תשובה חלקית
הי
אני יכולה לספר שעד היום עבדתי בשלוש מסגרות (שני גני תקשורת ומרכז טיפולי) לכול המסגרות האלו בלי יוצא מהכלל היה רופא מלווה. פסיכיאטר או רופא נירולוג, שתפקודו היה לייעץ לצוות ולפקח על העבודה בגן, במסגרות שאני מכירה כול ההורים חתמו על הסכמה להתייעצות רופא בתחילת שנה, לגן היו "שעות רופא" בכול חודש. וכפסיכולוגית הייתי מתייעצת עם הרופא על קשיים חריגים שדרשו הסתכלות נוספת. לעתים הליווי הזה היה חשוב מאוד, ואפשר אבחון מוקדם של אפילפסיה, ואפילו משהו "פשוט" יותר כמו סיכון לבעיית ראיה (שקשה לזהות אצל ילד לא ורבלי..) במרבית המקרים הרופא היה מעיין יועץ חיצוני, שסייע למסגרת, ועזר להורים לפנות לגורם המתאים בקופת החולים שלהם להמשך טיפול, מכיוון שלרוב הוא לא החליף את הרופא שהכיר את הילד במכון להתפתחות הילד, . אני לא מכירה מקרים בהם בעקבות המלצה של רופא העבירו ילד לגן אחר, יתכן והרופא ן הנחיות אחרות לצוות איך לטפל בילד, או ישוחח אתכם על חלופות טיפול אחרות. בכול מקרה. עד כמה שידוע לי צוות גן יכול לתת המלצה על המסגרת שתשרת ילד באופן טוב ביותר, אבל לפי החוק ההחלטה על המסגרת אמורה להיות של ההורים, ולא ניתן לקחת מהם זכות זו.
ובלי קשר: אם מאז שילדך החל לקבל טיפול תרופתי הייתה נסיגה בתפקוד שלו, זו סיבה לחזור באופן דחוף לרופא שרשם את הטיפול ולבדוק אם צריך לשנות אותו.
טל יעקובינסקי
פסיכולוגית
טלפון: 0549987114