התייעצות

התייעצות

יש לי ילדה בת 13.5 שאני מגדלת אותה לבד (יש לה אחים) מאז שהיא נולדה. אביה היה מעט מאוד בתמונה ואחרי שנעלם לשלוש שנים חזר להיות בקשר איתה ועם אחיה לפני כחצי שנה.
הילדה התחילה להתפתח מאוד מוקדם, דבר שהוביל גם להתנהגויות מיניות לא מתאימות לגילה. ההתנהגות שלה הולכת ומקצינה. מכיוון שגם בבית הספר התפקוד שלה נפגע כנראה על רקע רגשי, היא עברה לפני כחודש לבית ספר מיוחד.
בגלל כל ההתנהגות שלה נאלצתי להגביל אותה מאוד (עם המלצות של הגורמים המקצועיים). אסרתי עליה להיכנס למחשב, אלא אם כן זה רק בהשגחתי, ואיסור לצאת.
נוצר מצב שאני מותשת מכל ההשגחה הזו ומרחמת עליה. מדי פעם "שחררתי". אבל כל פעם כזו גיליתי שהיא ניצלה זאת והגיעה להתעסקויות עם בנים.
מצד שני מצב היחסים בינינו רק הלך והידרדר. המון מתח, כעס, אוירה לא רגועה ואיבה שהתפתחה כלפיי.
כבר הרבה זמן שהיא מטופלת אצל פסיכולוגית ואין ממש שיפור.
בשבוע שעבר קיבלתי טלפון מבית הספר שהיא הגיעה עם הרבה תיקים. הסתבר שהיא התכוונה לברוח מהבית. בהתייעצות עם הגורמים המקצועיים ועם מנהל מחלקת הנוער של שלוותה (שמכיר אותה מפעמיים שכבר היינו שם) הומלץ שנגיע איתה למיון.
הוחלט לבחון לעומק מאיזה רקע נובעות הבעיות שלה ולכן הושארה להסתכלות של כמה ימים.
במהלך הימים שהיא הייתה שם גם אני וגם אביה ביקרנו אותה שם. היא אמרה שהיא רוצה לצאת משם אך הדגישה שאינה רוצה לחזור הביתה.
לאחר כ-4 ימים זומנו לשיחה שבה הובהר לנו שהבעיות שלה אינן על רקע נפשי אלא על רקע אישיותי והמליצו שמכיוון שמדובר בילדה ברמת סיכון גבוה להעביר אותה משם למרכז חירום.
עובדת סוציאלית שהתלוותה אלינו לא הצליחה למצוא לה מקום ולכן אישרו לנו להוציא אותה הביתה. מכיוון שלבית היא לא רוצה לחזור הסכמתי שתלך לאביה לכמה ימים עד שימצאו לה מקום.
אתמול הייתי אצל הוריי וסוכם שאביה יביא אותה לשם עד ליום שיש שאז ייקח אותה חזרה אליו. הסתבר לי לא הרבה לפני שהיא החליטה לא לבוא. הוא ביקש ממני שרק אביא לה דברים והיום הוא ייגש לקחת אותם.
אז היום היא הגיעה יחד איתו ולקחו את הדברים.
אני חשה כאב עצום. אני מאוד מתגעגעת אליה והחיסרון שלה בבית מורגש. כואב לי שהיא מעדיפה להיות אצל אביה שנטש אותה מאשר אצלי שגידלתי אותה.
אני מבינה מצד שני, שכיום הבית מסמל כלא ואני סוהרת, אך איזה אופציות היו לי? הרי אם הייתי נותנת לה לצאת כמו ילדה אחרת בגילה אסון היה קורה ומצד שני הרווחתי ילדה שלא רוצה בקרבתי.
למרות הכאב אני מתקשרת אליה. אומרת לה שאני אוהבת אותה ומתגעגעת ורק רוצה שיהיה לה טוב.
אשמח אם מישהו כאן שחווה עם ילדתו דבר דומה יוכל לייעץ לי.
אבקש רק שלא לראשי
תודה
 
קשה מאוד.מניחה שהרצון לחוסר קשר

איתך הוא זמני והיא תתגעגע אלייך ויהיה בניכן קשר כלשהו.מבינה את כאבך.
 
רוצה לעודד ולחזק ולומר לך

שגם לי יש בת מתבגרת וגם אני גרושה וגם אצלה היו לפני שנתיים אמירות של - אני אעבור לגור עם אבא, חבל שאני גרה כאן ועוד אמריות מהסוג הזה ואני מבינה את הכאב העצום שאת מרגישה.
אני חושבת שאת נוהגת נכון שאת מתקשרת אליה ואומרת לה שאת אוהבת אותה ואל תפסיקי למרות שהיא לא מפגינה אהבה חזרה.
מה דעתך להציע לה אולי להיפגש איזה יום אחר הצהריים לכמה שעות של בילוי משותף? ובאמת שיהיה בילוי - בלי שאלות למה את עושה לי ככה, למה עזבת אותי, למה את חושבת שאצל אבא טוב יותר וכו... רק תראי לה שאת פה בשבילה ואוהבת אותה.

מנסיון שלי (הבת שלי לא עברה לאבא שלה ) אהבה,תמיכה,קבלה ושיחות - עשו אצלינו פלאים (התיעצתי עם פסיכולוגית נוער בכמה פגישות ) והיום אנחנו מאוד קרובות,יש תקשורת טובה, יש אהבה וכבוד.

מאחלת לך ימים קלים.
 

mykal

New member
ובנוסף לנאמר כבר,

את הרי מודעת שזו בעיה אישיותית,
חלק מהאישיות שלה הוא להיות 'מניפולטורית',
ו'לשחק' בבחירות בין אבא שלה לבינך.
אני מקוה שאבא שלה אכן שומע בקול ההנחיות של להיות מקפיד עליה,
(בעצם להיות סוהר כדבריך).
ואז יום אחד תבעט בו ותחזור אליך. זה 'המשחק' שלה וה'כח' שלה.
(אגב, כנראה גם חיקוי לאבא שלה, שהיה, נעלם, חזר).

כל זה כתבתי כדי שלא תיעלבי, ולא תקחי זאת אישית,
(ולא שאינני מבינה שנפגעת--כאמא).
זה גם כבר גיל התבגרות עם כל המורכבות שלו.
טוב שאת מתקשרת, ושומרת על האימהיות שלך בכך, ובאמירות החמות אליה.
היא מטופלת, והיא בידי אבא שלה שזה גם חשוב.

שולחת לך הרבה כח ועוצמה לראות שעשית כל מה שהציעו,
וחשוב שתהיי שלימה עם עצמך.
את אמא טובה.
 

אימם

New member
שולחת לך חיבוקים


קשה מאוד לעבור מה שאת עוברת....אני לא חושבת שהיא לא רוצה בקרבתך.
את עשית מה שכל הורה היה עושה במצבך, לשים גבולות! היית חזקה! והילדה היא ככל הנראה מניפולטיבית
ומאוד חכמה שיודעת בדיוק היכן הנקודה הרגישה שלך ללחוץ עליה. היא עקשנית ומשחקת אתך משחקי כוח...
טוב שאת מתקשרת ואומרת לה שאת אוהבת אותה. זה חשוב לנפש של הילדה.
נסי להתגבר על רגשות הכאב ולתת לזה קצת זמן! הזמן הזה נדרש ונחוץ מאוד גם לך!
שתיכן תירגעו. לאחר זמן מה תיפגשו בבית קפה. תדברו על מערכת היחסים ביניכן עם נכונות גדולה יותר מצד שתיכן לפתור את הבעיה
אף אחד לא יאהב אותה כמו אמא בעולם ואת זה היא צריכה כנראה לגלות לבד והזמן יעשה את שלו
המון בהצלחה! וים של חיבוקים
 
תודה על התגובות

אני רוצה להוסיף שאני בזוגיות שניה עם תינוק. אבא שלה גר במרחק של כמעט שעתיים ממני ואין לי אפשרות לנסוע עד אליה במהלך השבוע ולהיות איתה לבד.
אני כן מתכננת לנסוע אליה בשבת, אבל זה יהיה עם המשפחה.
אני חוששת שיהיה מאוד קשה לשפר את היחסים בינינו מכיוון שכל הזמן שהיא הייתה בבית לא היית אוירה טובה, לא היו כמעט גינוני חיבה ממני אליה בגלל שהיה לי מאוד קשה עם כל המתח שהיה בבית.
מתוך זה הילדה הרגישה שאינה אהובה בביתה שלה וע"י אמה. אני מאוד מקווה שזה לא מאוחר.
 

mykal

New member
כמה דברים,

אני חושבת שכן מתאים שתמצאי דרך לסוע אליה לבד,
כדי לבנות את הקשר האישי. ובלי 'תחרות' על הלב שלך.
אפילו 'הפסד' כספי של יום עבודה מתאים ונכון לכך.

את מודעת לכך, שהיה קושי, ושבעצם פעלת נכון,
את מודעת ל'מבנה' שהיא צירה בראשה, כמו שגם ילד במשפחה רגילה,
לא פעם ולא פעמים 'זורק' שמפלים אותו, והוא 'הכבשה השחורה',
זה מתאים אצליכם לגיל שלה ולסיטואציה.
כשהיא תגדל, תתבגר, היא תביןשזה היה בעדה ולא נגדה.

אין לי מושג מה היחסים שלך עם אבא שלה,
אבל גם הוא צריך הדרכה לא 'להסית' אותה נגדך.
זה חלק מהטיפול ששניכם אמנם לא מסתדרים--אבל היא ילדה של שניכם,
ואתם שניכם אוהבים אותה. זה מסר חשוב שאת צריכה לסכם איתו,
כדי שיצליח גם לו להביא אותה לשלוה.

ואף פעם לא מאוחר, אם עובדים שיטתי.

אגב, אחרי שתשקמי מעט את היחסים שלך איתה,
וגם במהלך הזמן, חשוב שתטפטפי לה שגם בן זוגך--וגם הילד,
אוהבים ומתגעגעים. די שתבנה אצלה שלימות שתוכל להרגיש בה בטוח.

עבודה רבה לפניך, ברגיעה ובבטחון תצליחי.
מאחלת לך הצלחה והרבה טוב.
 
היא תהיה אצלו כנראה רק

עד לשבוע הבא, כי הוא גם לא יכול להשגיח עליה 24/7.
כמו שאמרתי אביה לא היה בתמונה כמה שנים וחזר להיות עם הילדים בקשר רק בחצי שנה האחרונה. לא שילם מעולם מזונות בנוסף. מובן שאחרי כל זה היחסים אינם טובים. ולמרות זה הסכמנו שננסה לגשר על הכעסים ונניח אותם כרגע בצד כדי לעזור לה.
לגבי בן זוגי והילד, היחסים מצוינים. היא מאוד אוהבת את האח הקטן שלה ועם בן הזוג שלי מסתדרת ממש טוב. הרבה פעמים הוא עשה איתה דברים של אב ובת, דאג לה, נסע בשבילה, אסף, לקח. בשיחה איתה אמרתי לה שכולם מתגעגעים ורוצים לראות אותה.
תודה
 

mykal

New member
את מקסימה, ואמא אכפתית,

נכוןלשים את הכעסים בינך אל אבא שלה בצד.
זו גדולה מצידך,והפכון שזה מה שיועיל לילדה נכון וטוב.
התיאור שלך את בן זוגך הוא בהחלט נעים,
השאלה --איך היא רואה אותו.
את בעיני, עושה נכון,שאת מספרת שכולם מתגעגעים ואוהבים.
תגידי לה שאתם מחכים שתחזור.
ושתבין שהתנאים הם לפי ההוראות, וזה בגלל שאתם כ"כ אוהבים אותה ורוצים לעזור לה.
אל תיפול רוחך,
זה תהליך, ואת משקיענית, ועוד תהינה עליות ונפילות. אבל היא תתבגר ותצליח
לגרום לך עוד הרבה נחת.
תשארי איתנו כאן, כדי שנוכל לחזק אותך, בקשים ובמטלות שעומדים בפניך.
 
היא אוהבת את בן הזוג שלי

אבל מעולם לא אפשרה לו להיות לה ממש אב. נוח לך שהוא "אבא" שלה רק כשנוח לה ומתאים לצרכים שלה.
אמרתי לה שנשמח שהיא תהיה איתנו, ובכל זאת לא אכחיש שבתוך תוכי אני קצת שמחה שעכשיו אני לא צריכה להשגיח עליה. מאוד מעייף כל המתח הזה.
איזה כייף שיש מקום שאפשר לשתף. תודה על ההזמנה. אני בהחלט אשאר כאן. נראה לי שאזדקק לתמיכה שלכם עוד הרבה זמן.
 

mykal

New member
מדבריך אני למדה

שהיא חכמה מאוד.
וזה כיף, מצד שני זה מקשה, כי את החכמה שלה כרגע
היא 'מנצלת' לפרובוקציות, שאפיל לא בהכרח ניתנות לשליטה על ידה.
לך תמיכה בהדרכה הורית, ומבן זוג תומך.
תנוחי כרגע, ותאזרי כח--כדי להיות שם בשבילה.
כל הכבוד לך.

וכן את מוזמנת להיות איתנו.
 

meidadc

New member
עצוב


ההתנהגות של ביתך, למרבה הצער, היא אופיינית.
כשילדים נמצאים בסערות כאלה שמצריכות את ההורים להיות במקום מגונן, אז גורמים אחרים (במקרה הנוכחי - אביה) הופכים לדמות מייטיבה.

אני מבין שההתנהגות של ביך גורמת לך לחשוב שעשית משהו לא בסדר. אני מקווה שהמחשבה הזו תעבור במהרה כי זה לא נכון.
הבת שלך זקוקה לעזרה מקצועית. נשמע שהיא זקוקה אפילו לעזרה מפסיכיאטר.
אני מאחל לך שכאשר ביתך תתאזן מבחינה רגשית ונפשית, תוכלו לחזור לשגרת המסגרת המשפחתית.

חכי בסבלנות. ואל תפסלי קבלת סיוע מקצועי בעצמך כדי לעבור את התקופה הקשה הזו. את מתמודדת עם משהו מאוד מורכב ומסעיר. חבל שתעברי אותו לבד.
 
אבסורד

שאב שלא עניינה אותו במהלך כל השנים מקבל פתאום הילה של אב אוהב ומיטיב. אבל אני משערת שבמצב הנוכחי כולם נראים יותר טוב ממני.
לגבי הטיפול, היא עברה בדיקה של פסיכיאטר ויותר מפעם אחת. כפי שכתבתי בהתחלה הבעיות שלה אינן על רקע נפשי אלא על רקע אישיותי. מקבלת טיפולים פסיכולוגיים כבר הרבה זמן.
גם אני מקבלת הדרכה הורית ע"י עובדת סוציאלית. מהבחינה הזו לקחתי אותה ועשיתי כל מה שהיה צריך. כל השאר מעבר ליכולות שלי.
תודה
 

meidadc

New member
אכן אבסורד

אבל דווקא בהיעדרותו הוא הפך ליותר אטרקטיבי בגלל שהוא לא מקושר לכל הקשיים שהיא חוותה. לרוב ה"אשמה" (עם אלף מרכאות כפולות) מוטלת על ההורה המעורב. תארי לעצמך כמה מצבה היה קשה אילו את לא היית שם בשבילה... אני חושב שאת צריכה להיות גאה בעצמך על כל מה שעשית בשבילה. למרבה הצער, ביתך, במצבה ובגילה לא יכולה להכיר לך תודה. את צריכה להרגיש טוב עם עצמך.

הבנתי מרמזייך בהודעתך הראשית שהיא קיבלה עזרה פסיכיאטרית. הדגשתי זאת במטרה להבהיר שלפי מה שנראה לי, את עושה כמיטב יכולתך ואין משהו מעבר שהיית יכולה לעשות בשבילה. זו באמת בעיה שצריכה לקבל מענה מקצועי.

לגבי הדרכת ההורים - אני דווקא התכוונתי פחות לסיוע מקצועי שיעזור לך להבין מה לעשות מול ביתך. זה חשוב, אבל לא לזה התכוונתי. מה שכיוונתי אליו הוא שאני מקווה שתוכלי לקבל עזרה מקצועית שתשים אותך במרכז ותתן לך כוחות, ביניך לבין עצמך, להתמודד עם האתגרים הללו.
 
אני בהחלט מבינה את מה שהיא חשה כלפיי

וכלפי הבית ואפילו צפיתי שתהיה התפרצות. אמנם לא חשבתי בכוון של בריחה מהבית, אבל כבן אדם אופטימי אני מאמינה שאולי ייצא מזה רק טוב. היא תהיה רחוקה, תלמד אולי להעריך ולהתגעגע הביתה. ואולי בעתיד הרחוק לחזור אלינו.
אמרתי לא פעם שאני מעדיפה שהיא תשנא אותי על פני המחשבה שלא אעשה מספיק להגן עליה ויקרה לה משהו.
ההדרכה שאני מקבלת היא הדרכה פתוחה שבה אני יכולה לקבל סיוע לאיזה כוון שארצה. אם זה לתת לי כוחות ואם זה לסייע לי בהבנה של הבת שלי.
 
עצוב לקרוא. סבלנות סבלנות וסבלנות

אני מניחה ש"ירח הדבש" עם אבא יגמר מתישהו (הרי במוקדם או במאוחר היא תתנהג באופן שיחייב אותו להיות נוקשה איתה ואז גם הוא יהיה "אבא רע" כמו שכרגע את "אמא רעה") והיא תמצא את הדרך חזרה הביתה או לפחות את המינונים הנכונים בינך לבין אבא שלה.
בינתיים הייתי חושבת שכדאי לכן להיפגש לבילויים כייפיים: בית קפה, קניות, ללכת יחד לסרט וכו', ככה תצליחו לראות אחת את השנייה יותר כמו שני בני אדם ופחות כמו סוהרת ואסירה, זה יכול להיות צעד לשיקום הקשר. חשוב שאבא שלה יעודד אותה (או אפילו יחייב אותה, כתנאי לשהות שלה אצלו) למפגשים הללו. בהצלחה.
 
הוא כבר "חווה" התפרצויות שלה

וכן, אני שמחה שלפחות הוא יטעם טיפה ממה שעברתי.
לחזור הבית היא לא תחזור כי הוסכם ע"י כל הצדדים שבבית אי אפשר להמשיך ככה. זו הסיבה שמחפשים לה מסגרת שתתאים לה מחוץ לבית.
קבעתי איתה שבשבוע הבא אגיע ליומיים שלושה להוריי, ניפגש שם ונוכל לבלות לבד ללא הפרעות
 

אימם

New member
יופי

אבל תשמעי היא כל כך צעירה בגיל בשביל לעבור את כל מה שהיא עוברת...
אני מאחלת לכן תקשורת טובה מלאה באהבה
 
גם לי עצוב שבגילה

היא עוברת כאלה דברים. לצערי במצב הנוכחי היא לא יכולה להיות במקום הטבעי שכל ילד אמור להיות. בביתו שלו.
אני באמת מקווה שהדברים יסתדרו לה ולנו כמשפחה
 
למעלה